ریپورتاژ آگهی
مسگرآباد تهران

مسگرآباد تهران

شاید بتوانیم به دلیل وجود خویشاوندی‌های سببی و نسبی، شغل دامپروری تعداد قابل توجهی از اهالی، كوچ‌های منظم و فصلی برای جبران كمبود علوفه دامی در محدوده، آن‌جا را روستا بنامیم، اما نمی توان از اقتصاد مصرفی، مشاغل رسمی و دولتی افراد، وجود كارگاه ها،واحدهای تجاری،تولیدی و صنعتی چشم پوشی كرد و الزاماً آن رادر تعریف روستا گنجانید.
  • 1400/12/19
  • استان : تهران
  • شهر : تهران
  • دسته : روستاهای ایران
آدرس : این محله در یكی از جنوبی‌ترین نقاط شرق تهران است
تلفن : 66059000-021

تبدیل شدن از روستا به محله مسگرآباد

شاید بتوانیم به دلیل وجود خویشاوندی‌های سببی و نسبی، شغل دامپروری تعداد قابل توجهی از اهالی، كوچ‌های منظم و فصلی برای جبران كمبود علوفه دامی در محدوده، آن‌جا را روستا بنامیم، اما نمی توان از اقتصاد مصرفی، مشاغل رسمی و دولتی افراد، وجود كارگاه ها،واحدهای تجاری،تولیدی و صنعتی چشم پوشی كرد و الزاماً آن رادر تعریف روستا گنجانید. در نتیجه از تاریخ اذر ماه ۱۳۹۳،به عنوان محله جدید شهر تهران،ازطرف شهرداری منطقه ۱۵ شناخته شد. با اضافه شدن محله مسگرآباد به این منطقه تعداد محلات منطقه ۱۵، از ۲۰ به ۲۱ محله افزایش پیدا كرده‌است.مسگرآباد در نقشهٔ جدید شهرداری »شهرك صالحیه« نیز نامیده شده‌است.
این محله در یكی از جنوبی‌ترین نقاط شرق تهران است.اهالی این محله اغلب از كردهای كرمانشاه می‌باشند،كه احتمالاً توسط آقا محمد خان قاجار از كرمانشاه به قم،آمل و تهران تبعید شده‌اند.با توجه به اینكه شهرستان ری و شمیران كه جزء مناطق مناسب جهت كشاورزی و دامداری بود ساكنین زیادی داشت و مسگرآباد به بهترین محل برای مهاجرین كشاورز، تبدیل شد..ساكنان قدیمی این منطقه خودشان را كلمر (kalmor) می‌نامند و هنوز هم كسانی هستند كه به زبان كلمری صحبت می‌كنند.اصلیت اهالی بومی به تیره‌ای از كردها به نام كلهر می‌رسد. وسعت مسگرآباد در گذشته بسیار بیشتر از الان بوده‌است.یعنی حدود آن از تپه‌های مسگرآباد تا تپه‌های دوشان تپه و از غرب تا اتابك امروزی و از شرق تا غنی‌آباد (ری) بوده‌است. بنابر نقل سینه به سینه و اسناد و مدارك، ابنیه،آثار باستانی و اشجار موجود، قدمت مسگرآباد به بیش از ۳۰۰ سال پیش بر می‌گردد.
حدود ۱۲۰۰ خانوار در مسگرآباد زندگی می‌كنند،كه حدوداً ۴۰۰۰ نفر جمعیت دارند.جمعیت شناور در محله هم به ۱۰۰۰۰نفر می‌رسد.

موقعیت مكانی و شرایط جوی

مسگر آباد از سه طرف توسط كوه محصور شده و تنها از سمت غرب راه ارتباطی دارد.از طریق بزرگراه امام رضا و بزرگراه افسریه به مناطق دیگر قابل دسترسی می‌باشد.با حدود ۳۵-۴۰هكتار مساحت،منطقه‌ای دارای فراز و نشیب فراوان است.آب و هوا در این منطقه تابع شرایط جوی كوهپایه‌ای نواحی خشك و گرم است و به دلیل دور بودن ازمركزشهر،ازنظر پاكیزگی هوا در رتبه‌ای بهتر ازتهران قرار دارد.
مركز پزشكی خاص شرق

مركز پزشكی خاص شرق،در انتهای خیابان كلهر و ابتدای مسگراباد،با پیشرفته‌ترین امكانات پزشكی و تخصصی بر اساس استانداردهای بین‌المللی،توسط بنیاد امور بیماری‌های خاص در تاریخ ۴دی ماه ۱۳۸۶ به‌طور رسمی تأسیس شد.
گورستان مسگراباد

‘گورستان قدیمی مسگرآباد در محدوده فرهنگسرای خاوران فعلی’ قرار دارد.این گورستان ‘با گورستان مستقر در محله مسگرآباد تفاوت دارد’،اگرچه ملكیت آن از اراضی مسگرآباد بوده‌است، ولی اغلب این دو را با هم اشتباه می‌گیرند. در دوران پهلوی اول_رضا خان_سال۱۳۰۴،شهرداری تهران گورستانی در شرق آماده كرد كه به گورستان مسگرآباد معروف شد و برای نخستین بار اداره متوفیات، مجهز به آمبولانس شروع به كار كرد و مسئله مرگ و گور تهرانی شكل امروزی به‌خود گرفت. شهرداری نام این گورستان را«گلچین»نامید. این گورستان نیز تا پایان دهه۴۰ اشباع شد.
كوه‌های مسگرآباد

زندان هارون‌الرشید
آرامگاه بی‌بی‌شهربانو
پادگان سیاه كوه

مسگرآباد تهران-uFLzbvcqph



مسگرآباد تهران-2s5wJucIBe