سربازخانه بیشاپور ،در بخش جنوبی شهر بیشاپور واقع شده است .بنایی بسیار عظیم از سده های نخستین اسلامی به جا مانده كه در منابع تاریخی به نام مسجد جامع بیشاپور از آن یاد شده است. این بنا كه بخش هایی از آن از زیر خاك بیرون آمده به یقیین مسجدی است كه به تقلید از نخستین مسجدهای سده های اول اسلامی مانند مسجد دمشق و آندلس ساخته شده است.
بیشاپور به سال ۲۶۶ میلادی و به دستور شاپور اول پادشاه ساسانی ساخته شدهاست. پس از پیروزی شاپور بر والرین امپراتور روم، شاپور دستور داد در ناحیهای خوش آب و هوا بر سر راه تخت جمشید به تیسفون شهری بنا كنند. این جاده در زمان هخامنشیان، شهرهای تخت جمشید و استخر را به شوش وصل میكرد. شاپور نام خود را بر این شهر نهاد. معماری از اهالی سوریه قدیم به نام اِپسای برای ساخت شهر تازه انتخاب شد. شهر بیشابور با روش مهندسی یونانیان كه توسط هیپوداموس ابداع شده بود در زمینی مستطیل به گونهای طراحی شد كه چهار دروازه و دو خیابان آن، یكدیگر را قطع میكردند. یكی از خیابانها در جهت شمال به جنوب و دیگری شرق به غرب است و هر كدام در انتها به یكی از دروازههای شهر منتهی میشدهاند. دروازه غربی، ورودی اصلی شهر بوده است

امروزه پس از سالها كه از آغاز كاوشهای باستانشناسی در بیشاپور میگذرد بسیاری از بناهای برپای آن زمان فروریخته و ته رنگ معماری آن در زیر آوار فروریخته بناها مدفون ماندهاست از اینرو كمتر میتوان سیمای آن روز شهر را دید و از هیئت عمومی بناهای نیمه بر پای آن مبهوت ماند.كاخ شهر بیشاپور در ورودی شهر از طریق دروازه شرقی به صورت انبوهی از ساخت و سازهای معمارانه برپا شده كه مطلوب شهرهای امپراطوران رومی بودهاست.
بیشاپور در كنار دره چوگان واقع است؛ و فاصله آن تاكازرون ۱٩ كیلومتر است. بیشاپور در كنار رود شاپور قرار گرفتهاست.



