امامزاده كمال در قلب روستای ضیا آباد قزوین وجود دارد كه از ظاهری شكیل و ساده بهرمند بوده و نشانهای بارز از فرهنگ اسلامی قرن نهم هجری قمری است. روستای ضیاآباد در ۵۶ كیلومتری جاده قزوین-همدان واقع شده است و به راحتی میتوان گفت كه امامزاده كمال مهمترین میراث تاریخی این منطقه محسوب میشود.بر اساس شنیدهها به نظر میرسد این امامزادهی ساده و شكیل، آرامگاه یكی از فرزندان امام موسی كاظم (ع) است و با توجه به معماری مستحكم آن و همینطور دقتی كه در آجرچینیهای آن انجام شده است، میتوان نتیجه گرفت كه در زمان ساخت بنا، احترام و توجه بسیاری برای آن صرف شده است.بنای تمام آجری امامزاده كمال در كنار شهر ضیاآباد قرار گرفته ودارای پلانی شش ضلعی است كه طول هر ضلع آن به حدود چهار متر می رسد و از بیرون طاقنماهایی با قوس پنج و هشت دارد كه یك در میان وسط آنها نور گیری تعبیه شده است . بر روی طرح شش ضلعی بدنه ، گردنی به شكل استوانه ای با ارتفاع ۴۰/۱ متر بر پا شده و پس از آن با ظرافت خاصی یك قطار بندی آجری دندانه دندانه به وجود آمده و سپس گنبد آجی رك خوش تناسبی بر فراز آن ساخته اند . بر اساس كتیبه سنگی امامزاده این بنا در سال ۸۶۱ قمری احداث شده است . این اثر در تاریخ ۱۷ آذر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۷۹ بهعنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
بنای امامزاده كمال ضیا آباد مربوط به سده ۹ هجری قمری می باشد .
معماری امامزاده كمال
ساختمان این امامزاده، بنایی شش ضلعی با گنبد مخروطیِ رُك است كه به تمامی با آجر ساخته شده است. طول هر ضلع این بنا ۳/۹۵ متر است. گنبد بنا در دو بخش بر روی پایهای شش ضلعی استوار شده است. بخش پایین گنبد، استوانهای است كه در حدود ۱/۴۰ متر ارتفاع دارد و پیرامون آن تا لبههای ششگانه بدنه بنا، فاصله بسیار كمی دارد. بر روی آخرین رج این ساقه استوانهای شكل، یك ردیف آجرچینی به صورت دندانهدندانه انجام شده است و سپس رُك بنا بر روی دوره مزبور قرار گرفته است. آجرچینی همه قسمتهای بنا و بهخصوص گنبد آن، در نهایت سادگی، و در عین حال با دقت كامل انجام گرفته است.
داخل حرم امامزاده نیز شش ضلعی است و بر روی هر جرز آن، طاقنمایی برپا شده است كه به كمك طاقنماها و كاربندیهای میانشان، پایهای گِرد برای استقرار گنبد به وجود آمده است. در داخل حرم، نقش و نگارهایی به صورت گلدان و گلوبوته با رنگهای آبی آسمانی، سبز و صورتی دیده میشود. در حال حاضر، در برابر درِ ورودیِ بنا، اتاقی به عنوان كفشكن قرار دارد كه بعدها به بنای اصلی افزوده شده است. بر سردرِ ورودی امامزاده، كتیبهای سنگی وجود دارد كه متن آن چنین است : «واجبالتعظیم امامزاده كمالابن حضرت امام موسی كاظم علیهما تحیه و الصلوه و السلم […] بسعی خضربن باباحاجی فی شهر سنه……