تپه های عباس آباد تهران در منطقه ۷ شهرداری تهران قرار دارد. بخشی از این محله نیز در منطقه ۶ تهران واقع شده است.عباس آباد در شمال به بزرگراه رسالت، در جنوب به خیابان شهید مطهری، در غرب به خیابان ولی عصر و در شرق به خیابان شریعتی می رسد.مجموعه فرهنگی تفریحی عباس آباد بهلطف بوستانها، پلها و جاذبههای متعدد، یكی از معروفترین و پربازدیدترین جاهای دیدنی تهران به حساب میآید.
از خیابانهای مهم این محله میتوان به سهروردی، آپادانا، نیلوفر، نوبخت، مهناز، اندیشه، سورنا، میرعماد و پارسا اشاره كرد. این محله از شرق به خیابان شریعتی از شمال به بزرگراه رسالت و اراضی عباسآباد، از غرب به خیابان ولیعصر و محله یوسف آباد و از جنوب به خیابان مطهری (تختطاووس) منتهی میشود.
ساختمانهای كتابخانه ملی ایران، موزه بانك مركزی، سازمان بنادر و دریانوردی، وزارت راه و ترابری، استانداری تهران، مجموعه فرهنگستانها، مصلی تهران، بوستان نوروز، بوستان آب و آتش، بوستان طالقانی (بوستان جهان كودك) و موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ،باغ كتاب مهمترین بناهایی هستند كه در این منطقه خودنمایی میكنند.
اراضی تپه عباس آباد كه هم اكنون از آن به عنوان نگین سبز پایتخت یاد میشود در گذشته هیچ كاربردی برای شهروندان تهرانی نداشت كه با تغییر كاربری، از یك نهاد صرفا خدماتی كم كم به قطب گردشگری و فرهنگی پایتخت ایران اسلامی تبدیل شد. مجموعه فرهنگی تفریحی عباس آباد كه در محدودهی تپههای عباس آباد قرار دارد به عنوان قطب تفرجگاهی، گردشگری و تفریحی شهر تهران به شمار میآید. این مجموعه با مساحت ۶۸ هكتاری خود در اراضی بكر و دست نخورده تهران در سال ۱۳۸۴ شروع به كار كرد.
بزرگترین اسكیت خاورمیانه در این مجموعه قرار دارد، همچنین با گشتوگذار در عباس آباد میتوانید از مسیر دوچرخهسواری، مسیر پیادهروی، رستورانها و كافیشاپهای آن استفاده كنید و لحظات به یادماندنی را در كنار همراهانتان ثبت نمایید. همچنین در این مجموعه رستورانها و كافیشاپهای زیبا با معماری جدیدی به چشم میخورند كه شما میتوانید از خوردن خوراكیهای خوشمزه و نوشیدنیهای آن، در فضای دلپذیر و جذابی كه در دل جنگل و طبیعت تپه عباس آباد واقع شده است، استفاده كنید و نهایت لذت را ببرید.
همچنین بزرگ ترین پرچم ایران روی تپههای عباس آباد، در كنار بوستان طالقانی و باغموزه دفاع مقدس نصب شده است و از هر كجای تهران میتوان آن دید؛ اما برای درك عظمت آن باید از نزدیك به آن نگاه كرد. برج این پرچم، ۱۵۰ متر بلندی دارد. ابعاد پرچم نصب شده روی برج، ۴۲ در ۲۴ متر است؛ یعنی این پرچم بیش ۱۰۰۰ متر مربع وسعت دارد. سازه برج پرچم در زمینی به مساحت ۶ هزار مترمربع با ۵۳۰ مترمربع زیربنا ساخته و در داخل آن فضایی برای بازدید گردشگران تدارك دیده شده است. ساخت برج مذكور از زمستان سال ۱۳۹۰ آغاز و تا تابستان سال بعد به طول انجامید.
برج پرچم پارك طالقانی تنها برای اهتزاز پرچم ایران ساخته نشده و كاربردهای دیگری نیز دارد؛ از جمله محوطهای سرپوشیده كه برای همایشها و مراسمها تدارك دیده شده است. خود سازه برج هم كاربرد مخابراتی و نظارتی دارد. برای رسیدن به برج پرچم كافی است تا با عبور از پل طبیعت و راه چوبی، به بلندترین نقطه از پارك طالقانی برسید. از سمت دیگر هم میتوان قدمزنان مسیر پیادهروی پارك طالقانی را تا آخر طی كرد.