روستای تپه تی ، روستایی از توابع بخش مركزی شهرستان دورود در استان لرستان ایران است.این روستا به دلیل شرایط خاص طبیعی اش دارد و همچنین قرار گرفتن این روستا در جوار امامزاده عبدالله ، سالانه افراد زیادی جهت زیارت و گذراندن اوقات فراغت خود به روستای تی سفر میكنند.این روستاها به مركزیت روستای عمارت زیر نظربخش مركزی شهرستان دورود اداره میشوند.روستای تپه تی در دهستان دورود قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸۱ نفر بودهاست .
منطقهٔ هلور از لحاظ جغرافیایی منطقه ای كوهستانی با پوشش جنگلی درخت بلوط است كه در ۳۵ كیلومتری شهرستان دورود قرار گرفتهاست.روستاهایی كه در این منطقه واقع اند عبارتند از:چم چیت، برآفتاب، دره چنار، جله،عمارت و روستای تی .این منطقه خصوصاً روستای تی كه آخرین روستا هم هست و در نزدیكی درهٔ نیگا قرار دارد، چشم نوازیهای فراوانی دارد. اغراق نیست اگر این روستا و در كل شهرستان دورود را پایتخت طبیعت ایران بنامیم. روستای تی درمیان سلسله جبال اشتران كوه(آلپ ایران)قرار گرفتهاست كه زیباییهای خاصی را به این روستا بخشیدهاند.كوههایی مثل؛هفت كوه، ریل، سرسبز و دنبالههای كوه پریز.

از لحاظ شرایط طبیعی واز لحاظ جغرافیایی،منطقه ای كوهستانی با پوشش جنگلی درخت بلوط، مو، زالزالك، اورس،پسته وحشی،كیكم،شن،چنار،گلابی و ..است كه دارای زمستان هایی سرد و تابستان هایی معتدل است.اوج زیبایی روستا در فصل بهار،مخصوصا اردیبهشت ماه می باشد.
چین خوردگی های كوه ها از یك طرف و خشونت رودخانه ی گهر رود از طرف دیگر سبب پیدایش دره های پر شیب و وی شكلی مثل دره ی نیگاه شده است. رودخانه ی گهر رود با زلالی آبش روان آدمی را از هیاهوی زندگی شهری پاك كرده و سیقل می دهد و به همراه درختان سر به گریبان برده و دست به دست هم داده محیطی آرام و خنك را برای خانواده هایی كه از سر و صدای زندگی شهرگریزانند فراهم می كند.بیشه های فراونی كه در مجاور این روستا قرار دارند سالانه پذیرای زائرین بسیاری است كه به زیارت امام زاده عبدالله می آیند.

جاده ای كه این منطقه را به شهرستان دورود وصل می كند تا سالهای اخیر خاكی بود اما هم اكنون بخش اعظم این جاده دردست تعمیر است بخشی از آن نیز آسفالت شدهاست. مردم روستای تی اكثراً از طریق پرورش ماهی امرار معاش میكنند. بعضی هم به پرورش دام مشغولند.
متاسفانه به دلیل نبود زیر ساختهای لازم برای توسعه گردشگری، هجوم بیش از حد علاقهمندان به طبیعت در فصل تابستان به این منطقه و عدم مسولیت پذیری گردشگران محترم، طی سالیان اخیر صدمات جبران ناپذیری به جنگلهای این منطقه وارد شدهاست. عدم تعریض مناسب جاده و حجم بالای ترافیك در فصل تابستان، جاده ای كه این منطقه را به شهرستان دورود وصل میكند را بسیار خطرناك ساخته است. از طرفی به دلیل عدم وجود فرهنگ گردشگری بین مراجعین به این منطقه، حجم عظیمی از مواد آلوده و ارد رودخانه میشود كه كسب و كار مردم این مناطق كه پرورش ماهی است را مختل كردهاست. لذا از مسولین محترم محیط زیست و سازمانهای مسول در شهرستان دورود انتظار میرود كه با ساماندهی به وضعیت این منطقه، از نا بودی یكی از بكرترین و مهمترین ذخایر حیات و حش، مراتع و جنگلهای كشور جلوگیری كنند.

هر فصل سال كه قصد سفر به لرستان را داریم، به ویژه اگر اهل طبیتگردی هستیم، لازم است لباس گرم همراهمان داشته باشیم. مثل كل استان لرستان، زمستانهای روستای تی لرستان هم سرد است و در فصلهای دیگر هم هوا آنقدرها گرم نمیشود.كفش مناسبی كه بتوانیم در جنگل و كوه هم بپوشیم باید همراهمان باشد.
بهترین فصل سفر
روستای تی لرستان زمستانی سرد و برفی دارد و بهار و تابستان، آبو هوایش معتدل است. خیلیها بهترین فصل سفر به این روستا را بهار و تابستان میدانند. یعنی وقتی كه جنگلهای بلوط سبز شدهاند و چشمهها از كوههای اطراف روستا میجوشند و به پایین میآیند. اما اگر عكسهای زمستان برفی این روستا را هم ببینیم، شاید وسوسه شویم سرمای كوهستانهای لرستان را به جان بخریم و به دل جاده بزنیم.