خیابان ولیعصر كه به شانزلیزه تبریز هم معروف است خیابانی با طول ۵۰۰ متر كه سنگ فرشی زیبا و چشم نواز دارد و بین دو فلكه بازار و ولیعصر واقع شده است. عبور خودرو از این خیابان ممنوع می باشد، از این رو پیاده روی درشب بر روی سنگ فرش های خیابان ولیعصر و مشاهده مكان های زیبا و فروشگاه های لوكس آن بسیار هیجان انگیز خواهد بود. شهرداری تبریز برای این خیابان نام سنگ فرش شهریار را انتخاب كرده است. شب های خیابان های شانزلیزه با نورپردازی های آن نظر هر بیننده ای را به خود جلب می كند و صرف شام در رستوران های لوكس آن و خرید از پاساژ زیرزمینی آن می تواند لحظات به یاد ماندنی در سفر به تبریز برای شما رقم بزند. این خیابان محل ارائه انواع كالاهای لوكس و گران قیمت است كه طرفداران خاصی دارند.
كوی ولیعصر پیش از انقلاب اسلامی ایران بنا شدهاست. بانی این كوی یكی از زمینداران بزرگ اهل شهر خوی در استان آذربایجان غربی بود كه با خرید زمینهای این منطقه از اهالی محله بارنج و باهمكاری گستردهٔ شهرداری، كوی ولیعصر را احداث گردانید. این كوی در ابتدای تأسیس باعنوان «كوی ولیعهد» شناخته میشد كه پس از انقلاب به كوی ولیعصر تغییرنام پیدا كرد. كنسولگری كشورهای تركیه و جمهوری آذربایجان در مناطق شمالی این كوی قرار گرفتهاند؛ همچنین شهرداری منطقهٔ ۵ تبریز در جنوب و یكی از ساختمانهای شهرداری مركزی تبریز در مركز كوی ولیعصر واقع شدهاند. مركز تجارت جهانی تبریز كه به عنوان نخستین مركز تجارت جهانی ایران شناخته میشود نیز در شمال این منطقه واقع شدهاست. كوی ولیعصر اعیان ترین منطقه كلان شهر تبریز است.
مراكز آموزشی
دبیرستانهای شهید رضایی(پسرانه) و انقلاب اسلامی(دخترانه) از مهمترین دبیرستانهای این كوی میباشند.
دبیرستان شهید رضایی تبریز
همچنین دبیرستان نمونه دولتی امیرلمؤمنین و مجموعه آموزشی خصوصی آزادگان و مدرسه دولتی آزادگان و دبیرستان دوره دوم تیزهوشان و مجتمع آموزشی نور و تعداد زیاد غیرانتفاعی معتبر و معروف دخترانه و پسرانه و مدرسه دولتی ابتدایی فدك و مدرسه ابتدایی پسرانه مدرس و در این كوی قرار دارند.