تهیه و ساخت اشیاء نقره ای و قلمزنی روی آنها از گذشتههای بسیار دور در ایران رواج داشته و در حال حاضر نیز در شهرهای شیراز، اصفهان، تبریز و تهران گروههایی از هموطنانمان مشغول كار در این زمینه هستند.
ویژگی تولید محصولات نقره ای و قلمزنی نقره در شهرهای فوق به شرح زیر می باشد:
شیراز: شیراز از قدیم مركز عمدهی نقره سازی و قلمزنی روی نقره بوده است ولی در حال حاضر كاهش تعداد صنعت گران همراه با گرانی نقره، از رونق این رشته كاسته است. معمولاً در كارگاههای قلمزنی ابتدا طرح را به طور ذهنی و بدون استفاده از الگو بر روی محصول پیاده نموده و سپس با چكش و قلم آهنی آن را قلمزنی می نمایند، معمولاً قلم را نیز خود صنعت گران می سازند.
اصفهان: نقره سازی و نیز قلمزنی نقره در اصفهان مانند دیگر صنایع دستی دارای پیشینهی تاریخی و رونقی چشم گیر است. تعداد شاغلین در این رشته نیز در مقایسه با شهرهای دیگر بیشتر و طبعاً میزان تولید هم بالاتر است.
تبریز: اگرچه صنعت نقره سازی در تبریز از سابقه ای طولانی برخوردار است ولی در حال حاضر رونق گذشته را ندارد كه علت اصلی آن را باید كمبود صنعت گران نقره كار، افزایش دستمزدها و گرانی بهای نقره دانست.
تهران: در حال حاضر در تهران نیز فعالیتهایی در زمینهی ساخت و قلمزنی نقره مشاهده می شود.
قلمزنی فرآوردههای نقره در دو مرحله و در دو كارگاه مجزا از هم صورت می گیرد:
۱- كارگاه ساخت ۲- كارگاه قلمزنی

ساخت محصولات نقره ای
مادهی اولیهی مورد نیاز هنرمندان نقره كار نقره، (با عیار ۸۴) است كه به صورت ورق، سكههای نقره و اشیاء قدیمی در دسترس قرار دارد. ابتدا نقره را ذوب كرده و به صورت شمش درمی آورند، بعد با نورد این شمش ها را تبدیل به ورقهای نقره می نمایند و سپس با قیچی آنها را به اندازههای دلخواه بریده و لحیم می نمایند و با چكش آن را به شكل دلخواه درمی آورند. اشیاء ساخته شده در این كارگاه ها عبارتند از: سرویس چای خوری، گلدان، شمعدان، جعبه، كاسه، قندان، قاب عكس و…
قلمزنی محصولات نقره
پس از ساخت محصول نقره ای آن را به كارگاه قلمزنی می برند. در كارگاه قلمزنی ابتدا طرح را به طور ذهنی و بدون استفاده از الگو بر روی محصول پیاده نموده و سپس با چكش و قلم آهنی آن را قلمزنی می نمایند كه قلم ها معمولاً به وسیلهی خود صنعت گران ساخته شده است. بعد از قلمزنی برای پرداخت و صیقل دادن، بار دیگر فرآورده را به كارگاه بازگردانده و پس از این مرحله، آن را به بازار عرضه می نمایند.
وسایل كار نقره كاران و قلمزنان نقره شامل انواع سوهان، قیچی، مته، قالب، قلمهای فلزی، ارهی كمانی، انواع مختلف چكش، سندان، پرگار، میز چوبی، انواع گیره، و چرخ پرداخت است و شیوهی كار نیز همان است كه در مورد ساخت و قلمزنی مس و برنج گفته شد.
