برای سفر به شهرهای مختلف كشور، علاوه بر آشنایی با اقامتگاه ها و مكان ها و جاذبه های دیدنی آن شهرها، لازم است كه رستوران ها و كافه های شهر را نیز به خوبی بشناسیم و آگاهی كاملی از شهر داشته باشیم و سفر خوبی را برای خود رقم بزنیم.در این مطلب با كافه ای به نام كافی شاپ حاج رئیس در شهر زیبا و ساحلی بوشهر آشنا می شویم.
كافی شاپ حاج رئیس با معماری متفاوت آن بسیار نوستالژیك بوده وتلفیقی از كافه ها ی سنتی، مدرن و عربی می باشد كه جلوه ی زیبایی را رقم زده است.این كافه از بخش های مختلف و مجزایی تشكیل شده است كه به معرفی آن ها می پردازیم.كافه حاج رئیس در خیابان انقلاب (ششم بهمن)، خیابان آیتالله بلادی (خیابان كلیسا)، كوچه روبهروی ناوایی واقع شده است.
سازنده ی این كافه آقای قاسمی هستند كه ساختمان متعلق به حاج رئیس را خریداری و در سال ۱۳۹۵ كافه را تأسیس كردهاند.منوی كافه ی حاج رئیس از تنوع خوبی برخوردار است، این كافه از انواع نوشیدنیها، صبحانه و غذاهای بوشهری و غیربوشهری تشكیل شده است.در منوی دسر و نوشیدنی انواع قهوه، آبمیوه و دسرهای محبوب و خوشمزه بوشهری قرار گرفته است. برای مثال از این دسرها میتوان به حلوای انگشتپیچ و خرما لورك اشاره كرد كه به شما پیشنهاد می كنیم اگر به شهر بوشه و كافه حاج ر ئیس رفتید، از این دسرهای خوشمزه استفاده كنید.
در منوی صبحانه نیز آش بوشهری، دوپیازه هندی و خاگینه هندی انتخابهای مناسبی هستند كه از غذاهای خاص این اقلیماند.از قلیهماهی، لخلاخ (دمپخت ماهی) و ماهی كمگرفته (شكمپر) تا قیمه بوشهری و دوپیازه میگو در منوی این كافه بوشهری وجود دارد كه با امتحان كردن هركدام از آنها طعم یك غذای بینظیر بوشهری را خواهید چشید. در این منو چیكنبریانی و دال گوشت كه از غذاهای هندی هستند نیز مشاهده میشود.
معماری كافی شاپ حاج رئیس
درِ ورودی كافه یك درِ قدیمی و بازسازیشده به همراه دو كلون یا همان دقالباب بسیار زیباست. بالای این در عبارت كافه حاج رئیس روی قطعهای چوب كنده شده است.
وارد كافه حاج رئیس كه میشوید، سمت چپ میز صندوق وجود دارد و سمت راست محیط اصلی كافه را میبینید. این قسمت از كافه با صندلیهای چوبی و میزهای گرد شما را جذب خود میكند. روی دیوار رادیو و تلویزیونهای نوستاژیك و قدیمی دیده میشود كه ممكن است مشابه آنها را در خانه پدربزرگ و مادربزرگهای خود دیده باشید. حتی بعضی از آنها روشن هستند و كار میكنند، اما نه به آن معنی كه برنامهای پخش كند و فقط ممكن است یك صفحه برفكی را به شما نشان دهد.
نورپردازی این قسمت از كافه حاج رئیس بسیار عالی و همراه با لامپهای كوچك نزدیك به سقف انجام شده كه بعضی از آنها عكسهای تئاتر قرارگرفته روی دیوار را كه به نظر میرسد تئاترهای موفق اجراشده در بوشهر باشند نورپردازی میكنند تا بهخوبی به چشم مخاطب دیده شوند.
انتهای كافه دری چوبی با شیشههای قرمز و آبی میبینید كه با گذشتن از آن وارد حیاط كافه حاج رئیس میشوید. اگر به عمارت طباطباییها در كاشان رفته باشید، حیاط كافه حاج رئیس نیز همان حس را به شما میدهد؛ چراكه كمابیش همان كار با چوب و گچبریها را در آن خواهید دید. در این قسمت نیز میز و صندلیهای چوبی برای افرادی كه از نشستن در فضای باز و بهخصوص حیاط این خانه قدیمی میبرند، قرار داده شده است.
این قسمت مناسبترین بخش برای برگزاری جشنهای شماست؛ چراكه محیطی با فضای كافی و سنتی را با بهترین منوی غذایی در اختیار شما میگذارد. فقط اینكه باید از چند روز قبل با مدیر كافه هماهنگی لازم را بكنید تا بهترین امكانات را در اختیار شما قرار دهند.
همچنین روبه روی كافه حاج رئیس، كافه ای به نام كافه عمو رسول وجود دارد كه نسبتا كوچك است و درون یك كوچه قدیمی و باریك قرار دارد
در دو طرف این كوچه باریك صندلیها و میزهای سنتی و تمام چوبی برای پذیرایی از میهمانان وجود دارد. شاید برایتان جالب باشد كه ارتفاع این صندلیها حتی به سی سانتیمتر هم نمیرسد و میزها هم در همان حدود و اندازه ازنظر ارتفاع هستند كه باعث میشود شما نزدیك به زمین قرار بگیرید.
از معروف ترین های كافه ی عمو رسول، چای ویژه ی آن است. این چای روی یك منقل ذغالی حدود یكمتری دم میشود. چایهای عمو رسول در كافه حاج رئیس در استكانهای كوچك دستهدار و به قول قدیمیها كمرباریك و نعلبكی سرو میشود. همراه آن هم قاشق چایخوری برای هم زدن مقدار شكر قرار دارد. عمو رسول در چایهای ذغالی خود همیشه كمی شكر میریزد تا دیگر نیازی به استفاده از قند جداگانه برای شیرینی چای نداشته باشید.
این كافه علاوهبر اینكه انواع نوشیدنی و دسر و غذا را به مشتریان خود عرضه میكند، از گردشگرانی كه به بوشهر میآیند نیز میزبانی میكند. ورودی اتاقهای این هتل سنتی از حیاط كافه است
و همچنین خوراك لوبیا و نخود گرم، از غذاهای مخصوص و خوشمزه ی كافه ی عمو رسول است كه به شما پیشنهاد می كنیم اگر به آن جا رفتید، حتما از این غذاها استفاده كنید..
هتل حاج رئیس
كافه حاج رئیس علاوهبر اینكه انواع نوشیدنی و دسر و غذا را به مشتریان خود عرضه میكند، از گردشگرانی كه به بوشهر میآیند نیز میزبانی میكند. ورودی اتاقهای این هتل سنتی از حیاط كافه است. در و پنجرههای سوئیتهای این هتل به سبك سنتی و با آینههای رنگی چشمنواز طراحی شده است.
این ساختمان با قدمت حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ ساله، متعلق به شخص خود حاج رئیس بوده كه برای تولد دخترش سند این ملك را به نام او میزند.
حاج رئیس یكی از بزرگترین تاجران و رئیس تجارتخانه آن زمان بوده كه مراودات مالی بسیاری با قطر، بحرین ، امارات ، هند و اروپا نیز داشته است. هماكنون تمام نوادگان این شخص در آمریكا زندگی میكنند.

