ریپورتاژ آگهی
كافه خانه زی تهران

كافه خانه زی تهران

كافه خانه زی تهران ، یك بنای تقریبا هشتاد ساله است كه با یك معماری زیبا به كافه و هاستل تبدیل شده است
  • 1400/12/17
  • استان : تهران
  • شهر : تهران
  • دسته : چایخانه , مهمانسرا و رستوران
آدرس : استان تهران, تهران- خیابان فلسطین، خیابان لبافی نژاد، كوچه پارسا باقری، پلاك

كافه خانه زی تهران ، یك بنای تقریبا هشتاد ساله است كه با یك معماری زیبا به كافه و هاستل تبدیل شده است.كافه و هاستل برای استفاده ی عموم آزاد است و شما می توانید به آن جا بروید و ساعاعت خوشی را سپری كنید.در شاعرانه ترین خیابان تهران خانه‌ای با پنجره‌های فیروزه‌ای و طاق‌های گرد ایرانی‌اش‌، هاستلی است كه حال و هوای مهمانان اش را به تهران قدیم می برد.

خانه زی توسط گروهی از جوانان هنرمند و هنردوست این سرزمین دوباره زنده شده است تا این بار هویت و فرهنگ واقعی تهران قدیم را به مسافران و توریست‌های كه مهمان كشور ایران می‌شوند، معرفی كنند.

كافه خانه زی تهران-uJJsZ5s6If

معماری خانه زی

حوض یا استخر كوچك این خانه نشانی از سبك معماری دهه سی است كه حوض‌ها یا استخرهای كوچك جایگزین حوض‌های بزرگ حیاط‌های اندرونی قاجاری می‌شدند.
سرامیك‌های كف حیاط به علت آسیب‌های زیاد و شكستگی‌های وسیع قابل مرمت نبوده اند و برای همین كفپوش سنگ را جایگزین كاشی‌های شكسته كردند. دور حوض چند پالت و میز چوبی برای مسافرین گذاشته شده تا ساعتی را استراحت كنند و از معماری این ساختمان زیبا لذت ببرند.
معماری ساختمان كافه نزدیك به دوره‌ی اواخر پهلوی می‌باشد كه پنج سال زودتر از ساختمان هاستل ساخته شده و تفاوت آن در بكار نبردن تیرهای آهنی و استفاده كامل از تیرهای چوبی است. گچ بری‌های پیش بخاری، پنجره‌های فیروزه‌ای رنگ قدیمی و درنهایت تبدیل شدن به مكانی دنج برای دورهمی‌ها امروزه كه توسط گروه پلتفرم آنالوگ برای فعالیت‌های و اجرهای فرهنگی و هنری، فروش كتاب و وسایل هنری فعالیت می‌كند.

كافه خانه زی تهران-1ECUe5BCjy

نمای خارجی ساختمان هاستل پلكانی است كه تقسیم بندی داخلی ساختمان به اتاق‌ها و تراس‌ها نیز از بیرون از ساختمان مشخص است. اما همین نمای خارجی نكته جالبی دارد. استفاده از پنجره‌های تزیینی كه تنها در نمای خارجی معلوم است و از داخل ساختمان شما آن پنجره‌ها را نمی‌بینید.

معماری این خانه بر اساس شان و منزلت اجتماعی صاحبان خانه شكل گرفته است و در اصلی، برای ورود خان یا ارباب خانه بوده است. خانه‌ی زی به سبك خانه‌های اواخر دوره پهلوی اول همزمان از ویژگی‌های مدرن و نگاه سنتی معماری قاجاری مانند موارد زیر برخودار بوده است:
– در طبقه همكف علاوه بر وجود آشپزخانه، آب انبار و قنات قرار دارد كه محل تامین آب شرب اهالی منزل بوده است.
– در پاگرد طبقه اول در ورودی ارباب از دو در ورودی دیگر جدا شده بود كه به سمت طبقات بالا می‌رود.
– در پاگرد طبقه دوم می‌توان طاق ضربی آجری شبیه به طاق‌های پل مشهور سی و سه پل را دید كه نقش انتقال بار اصلی ساختمان را به پی ساختمان دارد. هم چنین در این طبقه اتاقی قرینه اتاق طبقه همكف با همان شكل و طاق‌های ضربی ساخته شده است. آشپزخانه كوچك این طبقه همان طور كه گفته شد برای راحتی مسافرین به سرویس بهداشتی تغییركاربری داده است.

كافه خانه زی تهران-kwLeWr7E0g

– طبقه سوم نیز اتاق شاه نشین، تراس اختصاصی، اتاق تابستانه در جهت جنوب با نور كم و اتاق زمستانه با نور زیاد در جهت شمالی ساختمان را دارد.
– نكته جالب اتاق‌های این ساختمان راه داشتن آن‌ها با درهای مختلف به یكدیگر بوده است.
– هر طبقه‌ی این ساختمان با معماری شكسته و مدرن خودش داستانی جداگانه برای شما بیان می‌كند. كه از زمان شروع كار هاستل برای مسافران و توریست‌های خارجی هم جالب و شگفت انگیز بوده است.
– اكسسوری و مبلمان داخلی ساختمان به سبك كلاسیك انتخاب شده و سعی شده است در انتخاب وسایل قدیمی بیش از حد اغراق نشود.

 

كافه خانه زی تهران-7LZTQdlZZS

نحوه دسترسی به خانه زی

خیابان فلسطین، خیابان لبافی نژاد، كوچه پارسا باقری، پلاك 

كافه خانه زی تهران-5bFi6kgbTk