موزه مردم شناسی شهر بهاباد ( خانه صالحی ) یادگاری از سبك زندگی، هنرها و صنایع دستی مردم مناطق كویرنشین ایران است.موزه مردم شناسی بهاباد در سال ۱۳۸۶ تأسیس شده و با ۸۱۵ متر وسعت متعلق به میراث فرهنگی استان می باشد. این موزه به همراه اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بهاباد در ساختمان خانه صالحی شهرستان بهاباد ، یكی از خانه های ثبتی و تاریخی این شهرستان است كه توسط اداره میراث خریداری، مرمت و باز سازی شده است.
خانه صالحی از معدود خانههای تاریخی به جای مانده این شهرستان و دارای معماری اصیل و زیبایی با عناصری چون بادگیر، كلاه فرنگی، ایوان وسیع و اتاقهای سه دری و پنج دری است. در این موزه ابزار و وسایل مرتبط با مردمشناسی، سكه، موزه، تمبر، اسناد، آموزش و پرورش، گنجینه مرحوم شفاهی، صنایعدستی، ادوات كشاورزی و… در معرض بازدید قرار دارد. همچنین لوازم و ظروف قدیمی، وسایل پزشكی، ابزار كشاورزی، قفل های قدیمی و وسایل ضروری زندگی مردمان گذشته هم در آن وجود دارد كه به جذابیت و زیبایی این مجموعه افزوده است. . یك دیگ هفت جوش (متشكل از ۷ الیاژ مختلف + گل رس) هم به عنوان شیء خاص و ویژه این موزه نیز در آن قرار دارد.

موزه مردم شناسی بهاباد ۳ سالن دارد كه دارای ۳ بخش مشاغل، آداب و رسوم و صنایع دستی می باشد.
ورودی بنا در جهت شمال و پس از آن هشتی قرار دارد، از هشتی دو راهرو وجود دارد كه یكی به باغچه ساختمان در ضلع شرقی و دیگری در ضلع شرقی حیاط منتهی میشود.
فضای ساختمان در چهار جهت حیاط به چشم میخورد، ضلع جنوبی بنا كه برای استفاده در فصل تابستان احداث شده، دارای یك ایوان در مركز و دو راهرو در طرفین است.
راهرو غربی به پلكان پشت بام و راهرو شرقی به فضای حوضخانه منتهی میشود كه این قسمت شامل كلاه فرنگی و بادگیر است.
موزه مردم شناسی بهاباد بعد از چند سال تعطیلی، دوباره برای بازدید عموم بازگشایی و دایر شد.

نحوه دسترسی به موزه مردم شناسی بهاباد
آدرس : بهاباد، خیابان امام خمینی، روبروی مسجد جامع


