هتل كریاس اصفهان عمارتی سفید رنگ، بازسازی شده از یادگار معماری سالیان دور است. این عمارت در اصل خانه قدیمی نظام الاسلام است كه دارای معماری بسیار زیبای اصفهان است .قدمت ساختمان نظام الاسلام به۱۵۰ سال پیش یعنی اواخر دوره قاجار بازمیگردد. مالك اصلی این بنا نظام الاسلام میرزامحمد ملقب به میرزا محمد معلم بوده كه در اواسط دوران قاجار و در جنبش¬های مشروطه -خواهی اصفهان نقش تعیین كننده ای داشته است،. كه اكنون قبر این بزرگوار در تكیه كازرونی است.
پسر اول ایشان مجدالاسلام است كه خانه به صورت ارث به ایشان می رسد.این بنا در میراث به نام مجد العلما ثبت شده، در صورتی كه مجد العلما لقب پسر آقای نجفی برادر آقا نورالله صاحب خانه مشروطیت بوده كه اشتباها این خانه به جای مجدالاسلام به مجدالعلما ثبت شده است.خانه مجد در تاریخ ۱۸/۶/۹۱ در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است. خانه نظام الاسلام در آن زمان یكی از پایگاه های اصلی مشروطه خواهان بوده است. این خانه چیزی در حدود ۱۵۰ سال قدمت داشته، بیشتر با نام خانه تاریخی مجد شناخته می شود.
این خانه تاریخی درست در نزدیكی مسجد جامع عباسی و در خیابان استانداری قرار دارد.خانه به سبك تمام بناهای قاجاری با هشتی آغاز می شود. هشتی دارای سه مسیر است. یكی از مسیرها به سمت طبقه بالا، دیگری به سمت حیاط عمارت و مسیر دیگر به سمت انبار و آذوقه خانه منتهی می¬شود. با ورود به داخل حیاط بنایی دو طبقه را می¬بینید كه دور تا دور حیاط شكل گرفته است. یك حوض نسبتا بزرگ مستطیل شكل نیز در مركز حیاط قرار گرفته است. آنچه كه بیشتر در نمای خانه توجهتان را جلب می¬كند تعداد زیاد درب ها و پنجره های بناست. طبقه اول حوضخانه نامیده می شود كه مورد استفاده اهالی اندرونی بوده است.
فضایی با یك حوض در میان و اتاق هایی در اطراف كه در هوای گرم اصفهان اندكی گرمی هوا را تخفیف می داده است. اتاقهایی با مبلمان چوبی، تركیب رنگی فوقالعادهای از پارچههای سفید و آبی فیروزهای و گلیمهای سنتی كه گرما بخش محیط هستند. اتاق های ۵ دری، سه دری و دو دری در این طبقه به چشم می خورند. طبقه دوم عمارت شامل اتاق های ۵ دری، ۳ دری و همچنین اتاق شاه نشین است و برای پذیرایی از میهمانان مورد استفاده قرار می گرفته است. در ایوان این طبقه چند ستون گچبری شده ساده قرار گرفته و اندكی هم از تزییناتی همچون آیینه كاری استفاده شده است. این بنا از تزیینات آنچنانی برخوردار نیست ولی چشم انداز بسیار زیبایی دارد.
گنبد زیبای مسجد شاه عباس، در زاویهای از این میدان خودنمایی میكند. همچنین در پشتی مدرسه سلیمانیه و جذابیت رنگی حاشیه این در، در میان دیوارهای خشت و گلی محوطه توجه را چنان جلب میكند كه ناخودآگاه پیادهروهایی كه به قصد كنكاش، پشت میدان آمدهاند، راغب به لمس این دیوار و پیمایش مسیر پیش روی در میشوند.
راه سنگ فرشهای آجری را كه به سمت ورود این هتل بپیمایید، پرسپكتیوی زیبا از دالانی سفید رنگ به چشم میخورد. این اشتیاق به طی كردن این راهرو، بیننده را از توجه به دو اتاق كنار در ورودی غافل میكند. در همین مسیر، ناگهان زیبایی دیگری آدم را تسخیر میكند؛ پلكانی قدیمی، در سرسرایی محصور شده با مطبخ و اتاق چسبیده به راهروی ورودی. حوض آبی در میان این سرسرا و گلدانهای شمعدانی به دور آن، بهترین تصویری است كه میتواند شما را از حضور در این مكان راضی كند.
خانه نظام الاسلام هم اكنون پس از مرمت و بازسازی كلی به عنوان یك هتل سنتی چهار ستاره مورد استفاده قرار می گیرد. هتل سنتی كریاس، هتلی با ۱۵ اتاق و از امكانات خوبی برای اقامت برخوردار است. یكی از مزیت های این هتل نزدیكی آن به میدان نقش جهان و آثار تاریخی پرشمار آن است.
نحوه دسترسی به هتل كریاس
آدرس :اصفهان، خیابان استانداری ، كوچه شهید عمرانی، سمت راست پاركینگ پشت مطبخ، پلاك ۳۹


