ریپورتاژ آگهی
غار چهل‌پله چالدران

غار چهل‌پله چالدران

غار چهل‌پله در روستای خضرلو چالدران واقع شده است. غار چهل‌پله كه از دوره حكومت باستانی اوراتوری به جای مانده با نام غار قلعه حیدری نیز شناخته می‌شود.
  • 1400/12/15
  • استان : آذربايجان غربي
  • شهر : چالدران
  • دسته : غارهای ایران
آدرس : استان آذربایجان غربی, چالدران
تلفن : 66059000-021

غار چهل‌پله در روستای خضرلو چالدران واقع شده است. غار چهل‌پله كه از دوره حكومت باستانی اوراتوری به جای مانده با نام غار قلعه حیدری نیز شناخته می‌شود. علت نامگذاری غار چهل‌پله به دلیل تعداد پله‌های رسیدن به آن است. غار چهل‌پله كه دهانه‌ای به قطر حدود ۴ متر دارد در دامنه تپه باستانی منتهی الیه غربی روستای خضرلو در دهستان قره قویون جنوبی قرار گرفته است. دهستان قره قویون جنوبی یكی از دهستان‌های بخش قره قویون شهرستان شوط در استان آذربایجان غربی است.شهر دیدنی چالدران به خاطر جای دادن میراث ارزشمند جهانی در خود، از ظرفیت قابل توجهی در گردشگری برخوردار است. چالدران یكی از شهر‌های زیبای استان آذربایجان غربی است كه در شمال غرب آن واقع شده است. این شهرستان از شمال به ماكو و از غرب به مرز ایران و تركیه و از جنوب به شهرستان چایپاره محدود می‌شود.

این شهر دیدنی در قدیم بخشی از شهر ماكو بوده است. همه ایران نام چالدران را در كتاب‌های تاریخ شنیده‌اند و یكی از دلایل شهرت این شهر، جنگ معروف چالدران است. خانه‌های این شهر همه فاقد كولر هستند چرا كه واقع شدن در سلسله كوه‌های زاگرس، هوای خنكی برای مردم این شهر رقم زده است. خنكی هوا در فصل گرم تابستان از دیگر دلایل محبوبیت این شهر است.داین شهر دیدنی به خاطر جای دادن میراث ارزشمند جهانی در خود از ظرفیت قابل توجهی در گردشگری برخوردار است.

 

غار چهل‌پله چالدران-39P15xbRCF


شاید واژه چهل برای شما فقط یك عدد باشد، اما این عدد در ایران قدیم كثرت و تعدد را می‌رساند و شاید به همین دلیل است كه نام برخی از آثار تاریخی كشورمان با عدد چهل در هم تنیده شده است. در گذشته تعداد پله‌های غار چهل پله خضرلو بیشتر بوده است، اما با گذشت زمان، فرسایش زمین و نیز ریزش كناره‌های غار، بخشی از این پله‌ها پنهان شدند البته اخیرا حفاری‌های غیر مجاز انجام گرفته, برخی از این پله‌ها نمایان شده‌ و هم‌اكنون ۳۰ پله غار در معرض دید عموم قرار گرفته‌اند. در روزگاران قدیم از این غار به‌عنوان سرداب استفاده می‌شده و اهالی منطقه از پله‌های این غار پایین می‌رفتند و آب شرب مورد نیازشان را از غار با كوزه تهیه می‌كردند.
منابع:باشگاه خبرنگاران جوان-فردا نیوز-خبرگزاری میزان