كاروانسرای شاه عباسی دامغان با سازه آجری مربوط به دوره صفوی است و در مركز شهر در نزدیكی چند اثر از جمله امامزادگان جعفرومحمد(ع)، چهل دختر، خانقاه شاهرخ تیموری و بازار سنتی دامغان واقع شده است. كاروانسرای شاه عباسی دامغان به شماره ۱۹۶۶ در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است. كاروانسرای شاه عباسی دامغان با معماری زیبا، از معدود كاروانسراهای درون شهری است. كاروانسرای شاه عباسی دامغان از نوع كاروانسراهای چهار ایوانی است كه دارای ۲۰ حجره و شاه نشین است.
نما سازی این كاروانسرا ساده و بی پیرایه است و در هر چهار ایوان چهار حجره قرار دارد كه به صورت قرینه رو به روی یكدیگر قرار دارند.شهرستان دامغان با قدمت هفت هزار ساله، دارای ۲ هزار اثر تاریخی و فرهنگی است كه از این تعداد ۴۰۰ اثر شناسایی و تاكنون ۱۲۶ اثر ثبت ملی شده اند.شهرستان دامغان در فاصله ۱۱۵ كیلومتری شرق مركز استان سمنان و بیش از ۹۴ هزار نفر جمعیت دارد.
شهرستان دامغان دارای بیش از ۱۰۰ قلعه و كاروانسرا است كه این ظرفیت بی نظیر نیازمند توجه بیشتر مردم و سرمایه گذاران به منظور تقویت و احیای این بناهای تاریخی است..كاروانسرا یا «تیم» كه بزرگترین نوع ساختمانهای اسلامی است، تركیبی است از كاروان (كاربان) به معنی گروهی مسافر كه گروهی سفر میكنند و سرای، به معنی خانه و مكان.پررونقترین دوره احداث و مرمت كاروانسراها را میتوان دوره صفویه دانست. در این دوران بود كه شاه عباس تصمیم به بازسازی و احیای جاده ابریشم نمود و یكی از الزامات این كار را احیای كاروانسراها میدانست. یكی از دلایل اشتهار بیشتر كاروانسراها به كاروانسرای شاه عباسی همین موضوع است.
كاروانسرای شاه عباسی دامغان با توجه به مساحت بالا، قرار گرفتن در مركز شهر و نزدیكی به بنای تاریخی چهل دختران و امامزادگان جعفر (ع) و محمد (ع) دارای ارزش تاریخی بالایی است.كاروانسرای شاه عباسی در مركز شهر دامغان ، مجاور مهمانسرای جهانگردی واقع شده است.

