اگر اهل خاطره بازی هستید،كافه عمارت دل را به شما پیشنهاد می كنیم.این كافه در یكی از خیابان های بزرگ تهران كه پوشیده از انبوه درختان چناراست در بین تمام ساختمان های سنگی ومغازه های چسبیده به هم در شلوغی های تهران شما را وارد عمارت قدیمی با همان حال و هوای طهران قدیم می كند.با اولین قدم بر روی كاشی های فیروزه ای، متوجه دیوار های آجری و پنجره های چوبی عمارت با معماری اصیل ایرانی می شوید.
میتوان گفت كافه عمارت دل بر اساس سبك معماری ملی كه در دوره پهلوی اول بوجود آمده ساخته شده است. سبك معماری ملی شیوهای برای ساختن ساختمانهای دولتی و عمومی بوده است. كه در این سبك دو ویژگی مهم دیده میشود:
توجه به معماری ایران باستان( تخت جمشید، پاسارگارد) و استفاده از متریال جدید بتن و آهن
هم چنین در این دوره نگاه مدرن معماران به سمت ساده سازی نمای بیرونی و اجزای درونی ساختمانها نیز جهت پیدا میكند.كافه عمارت دل نیز با نگاهی مدرن ساخته شده است كه بارز ترین این ویژگی را میتوان درغیر قرنیه بودن نمای ساختمان مشاهده كرد.این ساختمان در سال ۱۳۲۶ بازسازی شده است. با توجه به نوع معماری ساختمان این خانه مربوط به دوره پهلوی اول است و زمان ساخت این ساختمان مربوط به سالهای بین ۱۲۹۵ تا ۱۳۰۵ است. هم چنین با توجه به این خیابان كاخ سابق كه محل كار بسیاری از سیاسیون زمان سابق بوده است، این خانه نیز بر اساس مدارك و شواهد تاریخی دفتر كار یكی از نخست وزیران زمان پهلوی دوم بود كه بعدها توسط یك استاد دانشگاه خریداری میشود.

مالك قبلی این ساختمان یك مدرسه پسرانه بوده كه تغییرات زیادی را در اجزای داخل این ساختمان انجام داده شده است.خانم نجفیان ،مدیر كافه با جمعی از افراد هنرمند مجبوربه مرمت ساختمان شدند.معماری داخل ساختمان كمی شبیه به خانه مینایی است.اتاق نشیمن بزرگ با تزئینات گچ بری و آینه كاری و هم چنین وجود شومینه دیواری با گچ بری فرنگی از دیگر ویژگیهای معماری مدرن در داخل ساختمان است.
تمامی وسایل ساختمان و تزئینات دكوراسیون،وسایل قدیمی وجود دارد كه همان حس و حال دوران قبل از مدرنیته شدن را القا میكند. «صندلیهای این كافه هم حتی قدیمی و از دو كارخانهای هستند كه دیگر فعالیتی ندارند: ارج و تخت باهنر كرمان! به غیر از وجود گرما تابها وسیله مدرن دیگری به اجزای كافه اضافه نشده و مبلمان و وسایل داخلی كافه همگی قدیمی می باشند. رادیو و تلویزیونی كه بیشتر از چهل سال از عمرشان میگذرد، بشقابهای قدیمی روی دیوار، تابلو نقاشی بالای شومینه كه انگار از صد سال قبل روی دیوار نصب كردهاند.

اگرهنوزعلاقه مند به سپری اوقات خوش خود در یك مكان آرام همراه با شنیدن موسیقی قدیمی ایرانی هستید،كافه عمارت دل حاضر است شما را به خاطرات خوش قدیم ببرد.
اطلاعات مكان
آدرس ۱ : تقاطع خیابان فلسطین جنوبی و خیابان بزرگمهر، رو بروی سفارت فلسطین، پلاك ۳۵۶
شهر : تهران
تلفن: ۰۲۱۶۶۹۵۹۸۶۶

