ریپورتاژ آگهی
خانه یهودا بوشهر

خانه یهودا بوشهر

خانه یهودا در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۶۵۲ به‌عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. جدا از ارزش های تاریخی و توریستی بناهای بافت تاریخی بوشهر، خانه یهودا آخرین خانه یهودیان ساكن در بافت تاریخی این شهر است.
  • 1400/12/15
  • استان : بوشهر
  • شهر : بندر بوشهر
  • دسته : عمارت های تاریخی ایران
آدرس : استان بوشهر, بندر بوشهر-خانه یهودا مربوط به دوره قاجار است و در بوشهر، بافت قدیم، محله كوتی واقع شده است.
تلفن : 66059000-021

خانه یهودا مربوط به دوره قاجار است و در بوشهر، بافت قدیم، محله كوتی واقع شده است. خانه یهودا در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۶۵۲ به‌عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. جدا از ارزش های تاریخی و توریستی بناهای بافت تاریخی بوشهر، خانه یهودا آخرین خانه یهودیان ساكن در بافت تاریخی این شهر است.خانه های تاریخی شبه جزیره بوشهر یك نمونه ارزشمند از معماری شاخص آن دوران است؛ معماری كه با پشتوانه هزاران سال فرهنگ و سابقه تمدن و در انطباق كامل با طبیعت پیرامون خود شكل گرفت. دانش بكار رفته در ساخت این خانه ها فقط به دوره قاجار خلاصه نمی شود و حداقل پنج هزار سال حضور تمدن این شبه جزیره را در خود نهفته دارد.دانشی كه نشانه های آن از كتیبه معبد عیلامی، محوطه تاریخی شغاب تا قلعه ساسانی ریشهر و در نهایت در اوج و شكوفایی معماری خانه های قاجاریه هویدا شده است.

خانه یهودا بوشهر-Bhgi8lCTOd


حضور طبیعت پیرامون از سنگ های مرجانی تا در و پنجره و تزئینات مختلف و متنوع برای ایجاد جریان هوا در این خانه ها نشان از هوشمندی و خلاقیت بزرگ معماران بی ادعای آن دوران را در خود دارد. این معماری در انطباق كامل با اقلیم گرم و مرطوب شبه جزیره بوشهر پدیدار می شود. انسان در چنین خانه هایی خود جزیی از طبیعت پیرامونش می بینید. طبیعت در همه اجزا خانه حضور داشته و نتیجه این حضور احساس عمیق آرامش برای انسان است.
خانه تاریخی یهودا جدا از تمامی این ارزشهای تاریخی-فرهنگی و اقتصادی از منظر دیگری نیز منحصربفرد بوده و نشانه ارزشمندی از مهمترین ویژگی زندگی اجتماعی درون شبه جزیره بوشهر است. بوشهر بواسطه بندر بودن از دیر زمان در طول تاریج مهاجران مختلف و متنوع قومی و مذهبی درون خود جای داده است. كشتی های تجاری همراه با كالاهای مختلف فرهنگ های متنوع تجار و دریانوردان را به درون این بندر وارد كرده و این شهر بواسطه تنوع فرهنگی درون خود پذیرای همه آنها بوده است.
نشانه های این حضور اقوام مختلف از قبل از اسلام در محوطه تاریخی شغاب بدست آمده و از نتیجه كاوش های باستانشناسی مشخص گردید چهار قوم با عقاید مختلف مذهبی در كنار هم در این شبه جزیره زندگی كرده اند. این تنوع فرهنگی بعد از اسلام نیز یكیی از شاخصه های مردمان ساكن در این نقطه از كشور ایران بوده است. بافت قدیم بوشهر با داشتن چهار كلیسای مسیحی، دو كنیسه یهودی و مساجد شیعه و سنی نشان از زندگی مسالمت آمیز این اقوام مختلف در كنار هم دارد. مهمترین ویژگی فرهنگی تاریخی بوشهر همین تنوع قومی، نژادی و مذهبی است.
منابع:آینه جم-ویكیپدیا