بیشك در فصل زمستان، جاذبههای گردشگری در هر شهری، رنگ و بوی دیگری دارد و لذت فزایندهتری را برای مهمانانش به ارمغان خواهد آورد.جاهای دیدنی اصفهان در زمستان نیز نمیتواند خارج از تصور ما برای یك مسافرت زمستانی باشد. اصفهان شهری است كه زمستانهایش با برف همراه است و این مزیت، یكی از آن بركاتی است كه هر مسافری میخواهد از آن مستفیض شود. استان اصفهان، بهدلیل گرمای بسیار زیادش در فصل تابستان، مسافران بسیاری را در فصل سرما بهخود میبیند. بسیاری از مسافران زمستانی اصفهان بر این باورند كه در این فصل میتوانند چهره بسیار زیبایی از شهر را ببینند.
فرهاد یكی از همین شخصیتهایی است كه با همسرش به اصفهان سفر كرده است. او در این زمینه میگوید: «ما چند سال پیش در تابستان به اصفهان آمدیم اما از بس شهر شلوغ بود كه نتوانستیم آنطور كه باید و شاید از تمام آثار دیدنیاش بازدید كنیم. در زمستان اما چون مسافران كمتری به این شهر میآیند، ما بهتر میتوانیم از اماكن تاریخی و دیدنی آن بازدید كنیم».
این در حالی است كه بسیاری از نقاط گردشگری شهر، با وجود سرما، طراوت تابستانی خود را حفظ كرده است. بهعنوان مثال دومكان دیدنی باغ پرندگان و باغ گلهای اصفهان، با تدابیر ویژهای كه مسئولان آنها اندیشیدهاند، در فصل زمستان نیز دایر بوده و بازدیدكنندگان بسیاری را به سمت خود میكشانند.
اماكن تاریخی همچون سیوسهپل، پل خواجو، میدان نقشجهان، منارجنبان و… نیز با توجه به خلوت بودن نسبت به فصل گرم، امكان مناسبی را برای مسافران زمستانی فراهم میآورند تا بتوانند به نحو مطلوبی از این بناها استفاده معنوی ببرند.
اما كسانی كه علاقهمند به مشاهده جاذبههای اصفهان از بالای این شهر هستند میتوانند با استفاده از تلهكابین، بر فراز شهر اصفهان حركت كرده و دورنمای این شهر را از بالای كوه صفه مشاهده كنند. تماشای اصفهان در زمستان، لذتی دوچندان دارد كه بینندهاش را به هیچ وجه پشیمان نخواهد كرد ضمن اینكه قدم زدن در حاشیه زایندهرود پرآب و دیدن پرندههای مهاجر، آسودگی بسیاری را به ضمیر شما هدیه میدهد. صدای نوازشگر آب روان و نوای ملایم مرغان، شما را به چنان آرامشی میرساند كه احساس سبكی خاصی در روح و روان خود میكنید.
اما جاذبههای سفرهای زمستانی در اصفهان، تنها به این شهر ختم نمیشود چرا كه سطح استان نیز از این تصاویر بكر طبیعی برخوردار است.
باغ پرندگان معروف اصفهان
جنگل ناژوان از مناطق خوش آب و هوای حاشیه زایندهرود به شمار میرود كه تا پیش از بسته شدن آب زایندهرود، آب و هوای خوب آن نوید یك روز فوقالعاده را به اصفهانیها میداد. هرچند كه هنوز هم از مناطق خوش آب و هوای اصفهان به شمار میرود و بدون شك اگر به دنبال یك ظهر آرام همراه با جوجه كباب و غذای كبابی در طبیعتی زیبا هستید، سر زدن به ناژوان به شما توصیه میشود. باغ پرندگان در امتداد مسیر ناژوان به خصوص برای بچه هایی كه از دیدن پرنده های رنگ و وارنگ ذوق می كنند، یك روز خوب را رقم خواهد زد.

چادگان اصفهان
جاذبه های گردشگری اصفهان كه می شود نام برد. یكی از دیدنی های اطراف اصفهان كه جزو قشنگ ترین جاهای آن محسوب میشود، چادگان است. این منطقه، دهكده ای توریستی است كه در كنار سد چادگان و دریاچه پشت سد زاینده رود واقع شده و از آنجا كه منطقه ای خوش آب و هوا، پر از باغ و دشتهای سرسبز است طرفداران زیادی هم دارد. وجود مجموعه تفریحی چادگان نیز كه دارای سكوهای نشیمن خانوادگی، باشگاه سواركاری، اسكله قایقرانی،زمینهای ورزشی فوتبال، والیبال، بسكتبال، تنیس و پینگ پنگ، تله كابین و پیستهای دوچرخهسواری، باند فرود هلكوپتر و پروازهای نمایشی، استخر، رستوران، چایخانه سنتی و مجموعه تجاری، چادگان را به جایی برای تفریح و خوشگذرانی تبدیل كرده است. روستای انالوجه و خانه معظم الملك میرپنج و خود دریاچه سد زاینده رود از دیگر دیدنیهای چادگان است كه باید دقایقی را كنارش نشست و خستگی ها را به در كرد.

شهر زیرزمینی نوشآباد
شهر زیرزمینی نوشآباد تونلی دستكن با فضاهای معماری است كه در عمق ۳متری زمین قرار گرفته است. این شهر زیرزمینی حدود ۲سال پیش هنگامی كه یكی از اهالی نوشآباد در حال كندن زمین بود كشف شد. این شهر زیرزمینی ۳طبقه است كه طبقه اول آن در عمق ۳متری و طبقه سوم آن در عمق ۱۶متری از سطح زمین ساخته شده است.
ارتفاع هر طبقه حدود ۱۸۰سانتیمتر است. باستانشناسان با توجه به محدودبودن كاوشهای خود در این شهر زیرزمینی هنوز وسعت دقیق این شهر را نمیدانند اما با توجه به دالانهای تو در توی این شهر و فضاهای مختلف تصور میشود این شهر دارای چندین هزار متر وسعت باشد.
شهر نوش آباد در ۸كیلومتری شهر كاشان جای گرفته است. این شهر از جمله شهرهای مهم تاریخی است كه آثار بسیار زیادی از جمله قلعهها و مساجد را در خود جای داده است.

روستای ابیانه
در ۴۰كیلومتری شمالغربی نطنز از استان اصفهان، در دامنه كوه كركس روستایی واقع است به نام ابیانه. این روستا را به اعتبار آثار و بناهای تاریخی پرتنوعش باید در زمره استثنایی ترین روستاهای ایران به شمار آورد. شكوه معماری بومی و سرشار از زیبایی این روستا، آن را در شمار نمونههای كمنظیر دیدنیهای جهان قرار دادهاست. ابیانه نقطهای خوشمنظره است. قدیمیترین اثر تاریخی ابیانه آتشكدهای است كه مانند دیگر بناهای ده، در سراشیبی قرارگرفته است. آتشكده ابیانه را نمونهای از معابد زردشتی دانستهاند كه در جوامع كوهستانی ساخته میشد. مهمترین بنا و اثر تاریخی این روستا یك باب مسجد جامع و قدیمیترین اثر تاریخی این مسجد منبر چوبی منبتكاری آن است كه در سال ۴۶۶هجری قمری ساخته شده است. مسجد قدیمی دیگر ابیانه مسجد برزله است كه دارای فضای دلبازی است و روی لنگه در شرقی آن سال ۷۰۱هـ.ق نوشته شده است كه مربوط به دوره ایلخانان است. مسجد تاریخی دیگر ابیانه مسجد حاجتگاه است كه كنار صخرهای در كوهستان بنا شده و بر در ورودی شبستان آن تاریخ ۹۵۲هـ.ق مشاهده میشود.

دریاچه نمك آران و بیدگل
دریاچه نمك آران در فاصله ۳۵كیلومتری شمال شرقی شهرستان آران و بیدگل واقع است. وسعت این دریاچه حدود ۶۴۷كیلومتر مربع است. این دریاچه، شكلی شبیه به یك مثلث دارد كه راس آن به سمت شمال است. طول قاعده این مثلث ۳۵كیلومتر و ارتفاع آن ۳۸كیلومتر است. زمین این دریاچه پوشیده از رسوبات نمك بوده كه بر اثر انباشتهشدن سیلابها و آبهای سطحی در طول قرنها پدید آمده است. نمك این دریاچه نیز بین ۵ تا ۵۴متر عمق دارد كه توسط لایههای خاك رس از یكدیگر جدا شدهاند.

تپههای سیلك
محوطه تاریخی سیلك، در حدود ۴كیلومتری جنوبغربی كاشان واقع شده كه از ۲تپه و ۲گورستان تشكیل میشود. درحال حاضر روی بقایای گورستان «الف»، با قدمتی ۳هزارو۵۰۰ساله كه در حدود ۲۰۰متری تپه جنوبی واقع است، بلوار ۲۴متری امیركبیر كشیده شده و گورستان «ب» نیز با آثاری با قدمت ۳هزار ساله تبدیل به باغ انار شده است.
