تكیه بافت قدیم فرمهین با قدمتی ۱۵۰ ساله هنوز پا بر جا است و امروزه یكی از آثار باستانی شهر فرمهین به شمار می آید كه متعلق به میراث فرهنگی است. با توجه به كتیبه روی درب ورودی تكیه بافت قدیم فرمهین « عمل محمد رحیم سنه ۱۲۸۵ » تاریخ احداث این بنای تاریخی به دوره قاجار باز می گردد. تكیه بافت قدیم فرمهین از دیرباز محلی برای برای زنده نگاه داشتن یاد و آموزههای اعتقادی خاندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) ارادت مردم ولایتمدار سرزمین كهن فراهان فرمهین بوده است. در سالهای اخیر بنای حسینیه جدیدی كنار تكیه بافت قدیم فرمهین برای حفظ این اثر تاریخی احداث شده است.
موزه تكیه فرمهین كهن دیار فراهان كه پهنه وسیعی از از خاك استان مركزی را دربر می گیرد امروزه به منطقه ای اطلاق میگردد كه با مركزیت فرمهین در حدود ۴۰ كیلومتری شمال اراك بر سر راه اراك به تفرش و آشتیان واقع شده است . این منطقه در گذشته شامل سه بخش فراهان علیا، فراهان سفلی و فراهان سادات میگردیده و امروزه در تقسیمات كشور دو بخش فراهان علیا و سفلی در گسترۀ شهرستان فراهان را در بر میگیرد . دشت فراهان محدودهای است وسیع و محصور به رشته كوههای كم ارتفاع ، در شمال شهر و به لحاظ اقلیمی از زمستانهای نسبتاً سرد و تابستانهای ملایم برخوردار می باشد.از جمله یادمان های تاریخی فراهان تكیه فرمهین است .
این بنای كهن در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۸۶۰۷ به عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، مصالح مورد استفاده در ساخت این فضا بیشتر ساروج، سنگ فرش قدیمی و تیر چوبی است، در جلوی در تكیه دو سكو و طاق نمایی برای نشستن به چشم می خورد. این تكیه دارای فضای درونی و بیرونی است، در بخش میانی حیاط سكوی نمایشی قرار دارد كه بر روی آن در فصل تابستان مراسم تعزیه خوانی برگزار می شده است و دیوارهای پیرامون حیاط دارای طاق نماهای است كه مردم از آن برای نشستن و تماشای مراسم استفاده می كرده اند.
بنای درونی تكیه از دو بخش فضای سرپوشیده و ایوان ها تشكیل شده و در دو طبقه ساخته شده است، بخش فضای سرپوشیده كه از آن برای اجرای مراسم عزاداری در فصل زمستان بوده است. ایوان و فضای همكف بنای درونی برای استقرار مردان و ایوان و فضای طبقه فوقانی مختصص زنان بوده است. این بنا پس از مرمت در اردیبهشت سال ۹۰، همزمان با هفته میراث فرهنگی به عنوان موزه هنرهای معاصر و مردم شناسی شهرستان فراهان بازگشایی شد.
در موزه مردم شناسی فرمهین علاوه بر ارائه برخی از ابزار آلات معیشتی مردم منطقه فراهان و نسخه های خطی، آثار هنری ارزشمندی از جمله نقاشی استاد محمد آهنگرانی فراهانی و نیز آثار خوشنویسی استاد فتحعلی واشقانی فراهانی به نمایش گذاشته شده است. موزه تكیه فرمهین در ایام نوروز به صورت رایگان از ساعت ۸ تا ۲۰ به صورت رایگان آماده بازدید گردشگران نوروزی است.
