موزه شوش یكی از مكان های دیدنی این شهر است كه سالیانه تعداد زیادی گردشگر را به خود جلب می كند. مساحت موزه شوش ۵۵۰ متر مربع است كه در میان باغی به وسعت ۱۴,۶۳۵ متر مربع ساخته شده است. موزه شوش بر سر راه قلعه باستانی شوش و در روبروی بقعه دانیال نبی قرار دارد. موزه شوش یكی از مهمترین موزه های اشیای ایران باستان است و آثار با ارزشی از دوره های مختلف تاریخی را داراست.هسته اولیه شهر شوش در تپه آكروپل شكل گرفت كه اكنون جزیی از مجموعه تپه های چهارگانه (آكروپل، آپادانا، شهر شاهی و شهر صنعتگران ) تشكیل دهنده لایه های تمدنی شوش از هزاره پنجم پیش از میلاد مسیح تا قرن دوازدهم بعد از میلاد ( قرن ۶ هجری قمری ) محسوب می شود.در سال ۱۳۴۵ هجری شمسی ساخت موزه شوش جهت نمایش آثار بدست آمده در طول قریب ۱۶۰ سال كاوشهای باستانشناسی شوش درون باغ با صفایی با زیربنای ۵۵۰ مترمربع به اتمام رسید و بعدها با اضافه كردن ۲ سالن به ۴ سالن قبلی به فعالیت خود ادامه داد.
در طول ۸ سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، موزه تعطیل شد. بازسازی و تعمیرات كلی موزه و افزایش متراژ بنا (اضافه شدن ۲ سالن دیگر) از سال ۱۳۷۷ آغاز شد و موزه بعد از مدتی تعطیلی در سال ۱۳۸۵مجددا افتتاح شد. اینك این موزه با وجود اشیا متنوع از هزاره پنجم پیش از میلاد تا دوران قاجار در شش سالن آماده بازدید علاقه مندان است.
بنای اولیه موزه همزمان با شروع حفاری های شوش و با استفاده از آجرهای به دست آمده از حفاری های شوش و چغازنبیل ساخته شده و طی سال های بعد نیز به آن افزوده شده است. ساختمان موزه شوش دارای دو سالن بزرگ است كه آثاری از دوره پیش از عیلام تا دوره اسلامی را در خود جای داده است. این آثار از مجسمه ها و سرستون های مكشوفه از مسجد سلیمان و آپادانای شوش، تابوت های سفالی و سنگی و خمره ای سفالی، مجسمه های خدایان، تزیینات دیواری سفالی، چگونگی تدفین در دوره ایلامی همراه با وسایل متعلق به فرد متوفی، پاشنه در، آجر نوشته های مكشوفه از شوش و چغازنبیل، خط نوشته های ایلامی، اكدی، پارسی باستان، آرامی، سریانی و پهلوی میانه، گوی های سفالی و گل میخ های تزیینی سفالی و كاسه های مكشوفه از حمیدیه مربوط به صابیین مندایی منقوش به اوراد مقدسی تشكیل شده است. از جمله دیدنی ترین اشیا بخشی از دیواره كاخ آپادانای شوش می باشد. همچنین داخل حیاط موزه شوش بعضی از مجسمه ها و آثار باستانی در داخل محفظه های شیشه ای برای بازدید عموم قرار دارند.
همچنین كاسه ها، پیه سوزها و تنگ های سفال لعابدار به قرون ۳ تا ۶ هجری قمری به دست آمده از شوش و صحنه های شكار به صورت گچ بری منسوب به بهرام پنجم و مفرغ های خوزستان شامل ظروف مختلف، سرنیزه و خنجر و شمشیر و بازوبند، از آثار بسیار زیبا و ارزشمند موجود در این موزه است.
این پروژه با اعتباری معادل یك میلیارد و دویست میلیون ریال آغاز گردید كه در سال ۸۶ به طور رسمی افتتاح شد و اكنون به عنوان یكی از مهمترین موزه های روباز كشور منصوب می شود .

