ریپورتاژ آگهی
چشمه وقت و ساعت شمس‌آباد

چشمه وقت و ساعت شمس‌آباد

چشمه وقت و ساعت شمس‌آباد یكی از چشمه‌های واقع در دامنه كوه جهان بین هفشجان و در غرب روستای شمس‌آباد، شهرستان شهركرد، استان چهارمحال و بختیاری است.
  • 1400/12/14
  • استان : چهارمحال و بختياري
  • شهر : هفشجان
  • دسته : چشمه های ایران
آدرس : در فاصله ۳۵ كیلومتری شهركرد و ۱۰ كیلومتری شهر هفشجان
تلفن : 66059000-021

چشمه وقت و ساعت شمس‌آباد یكی از چشمه‌های واقع در دامنه كوه جهان بین هفشجان و در غرب روستای شمس‌آباد، شهرستان شهركرد، استان چهارمحال و بختیاری است. چشمه وقت و ساعت در فاصله ۳۵ كیلومتری شهركرد و ۱۰ كیلومتری شهر هفشجان قرار دارد. علت نامگذاری وقت و ساعت به این دلیل است كه آب چشمه وقت و ساعت در طول روز ممكن است برای مدت ۲ تا ۳ ساعت قطع شود به گونه‌ای كه هیچ اثری از آب در دهانه چشمه مشاهده نمی‌شود ولی با گذشت مدت زمانی به یك باره آب از دهانه چشمه وقت و ساعت شروع به جوشش می‌كند و منظره زیبایی را به وجود می‌آورد.
شهركرد را باید بام ایران، سرزمین كوه و چشمه و آبشار، دیار مهر و مهربانی و شهری در همسایگی آسمان با مردمانی خونگرم معرفی كرد. شهركرد مرتفع‌ترین مركز استان در ایران است و به همین دلیل به بام ایران شهرت دارد، اما در مجموع، شهركرد جزء ۲۰ شهر مرتفع كشور است كه با ارتفاع دو هزار۶۰ متر از سطح دریا، ۴۷۰ متر پایین‌تر از مرتفع‌ترین شهر ایران، فریدون‌شهر قرار دارد.
این چشمه و تفرجگاه اطراف آن، در شهرستان شهركرد و در فاصله دو كیلومتری غرب روستای شمس آباد و ۲۵ كیلومتری شهركرد مركز استان چهارمحال و بختیاری، در مجاورت كوه‌های جهان بین قرار دارد.
گردشگاه چشمه وقت و ساعت علاوه بر وجود چشمه‌ای از عجایب حیرت انگیز طبیعی، دارای درختان سر به فلك كشیده‌ای می‌باشد كه سایه سار آن‌ها، مكانی مفرح برای گذران اوقات فراغت مردم محلی، دوستداران طبیعت و مسافران و گردشگران داخلی و خارجی فراهم كرده است.
علت نامگذاری «چشمه وقت و ساعت» این است كه آب این چشمه چند مرتبه (معمولاً سه مرتبه) در طول روز، به صورت تناوبی خشك و پر آب می‌شود.
آب چشمه وقت و ساعت، هر دفعه برای مدت حدود ۲ ساعت قطع می‎شود و دوباره شروع به جوشش می‎كند، به گونه‌ای كه در زمان قطعی، هیچ اثری از آب در دهانه چشمه مشاهده نمی‌شود، ولی پس از مدتی، یكباره آب از دهانه چشمه خارج و جاری می‌شود و منظره زیبایی را به وجود می‌آورد.
قدمت چشمه وقت و ساعت كه از چشمه‌های كارستی به شمار می‎رود، به قبل از دوران چهارم زمین شناسی (كواترنری) می‌رسد.
میزان آب چشمه وقت و ساعت، در فصول مختلف سال متفاوت است اما حجم آن در بهار، قابل توجه و بیشتر است، به طوری كه كف چشمه اصلی كه چند متر پهنا دارد، پر از آب شده و آب آن به اندازه ۲۰ سانتی متر بالا می‌آید.
تا كنون دلیل علمی قانع كننده‎ای پیرامون عملكرد این چشمه ارائه نشده است، ولی برخی كارشناسان زمین شناسی، وجود سفره‎های زیر زمینی خاصی را علت جوشش و خشك شدن این چشمه بیان كرده‎اند.
این چشمه علاوه بر ارزش‌های علمی و طبیعی، از قداست خاصی نزد عامه مردم برخوردار است.
در اطراف چشمه وقت و ساعت، سنگ‌هایی از جنس كانی مگنتیت وجود دارد كه سبب چسبیده شدن سنگ‌های اطراف می‌شود و این نكته باعث شده تعدادی از مردم، به این مكان به عنوان یك جایگاه مقدس نگاه كنند.
چشمه وقت و ساعت شمس آباد در تاریخ ۱۳۸۹/۱۱/۲۰ و با شماره ۱۰۹ در فهرست آثار طبیعی ملی ایران ثبت شده است.
گفتنی است: آب چشمه كارستی، حاصل نفوذ آب مخازن بزرگتر زیرزمینی در یك مخزن كوچكتر و خروج آن از چشمه می‌باشد.

چشمه وقت و ساعت شمس‌آباد-d8Z5HVWQdk



چشمه وقت و ساعت شمس‌آباد-Gp0WaIlNCK

چشمه وقت و ساعت شمس‌آباد-Whf0ir0AJ3