تپه سفید آب مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و در شهرستان كاشان، بخش مركزی، روستای فین بزرگ واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۸۵۱ بهعنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. براساس آثار به دست آمده از منطقه ‘سفیدآب’ كاشان، قدمت این محدوده متعلق به حدود ۱۵ هزار سال قبل است.در سال های ۸۷ و ۸۸ در پی دو فصل بازنگری دیگری كه بر روی تپه سیلك انجام شد یافته های جدیدی در این منطقه به دست آمد كه ازلحاظ باستان شناختی تمركز بر ادامه مطالعات روی سیلك را بیشتر كرد.سیَلْك نام نخستین تمدن ایرانِ مركزی در كاشان است كه در جنوب غربی ایران قرار دارد. محوطهٔ باستانی سیلك كه در منطقهٔ فینِ كاشان واقع شده قدمتی در حدود ۷ هزار سال دارد. این تپه دراصل ویرانههای زیگورات باستانی ایران است.
تپه سیلك در حقیقت ویرانههای قدیمیترین زیگورات جهان و نیایشگاه مردمان باستانی ایران بوده كه از گِل رس و سفال ساخته شدهاست. این مجموعهٔ تاریخی تا سال ۱۳۱۰ خورشیدی شناسایی نشده بود و در میان مردم كاشان به شهر نفرین شده معروف بود.بر طبق یافته های حاصل از بررسی منطقه جنوبی كاشان در محدوده ‘سفید آب’ كه توسط دكتر ‘فریدون بیگلری’ باستان شناس و محقق دوره پارینه سنگی انجام گرفته، آثار قابل توجهی از ابزارهای سنگی مربوط به دوره فرا پارینه سنگی با حدود ۱۵ هزار سال قدمت به دست آمد كه در زمینه تاریخ حضور انسان در منطقه كاشان مبحث جدیدی را مطرح كرد.
یافته های موجود در منطقه عمومی كاشان كه شامل تعدادی ابزار سنگی از منطقه سفیدآب و نیز یك ابزار سنگی از منطقه ‘فین’ است نشان می دهد تاریخ سكونت انسان در این محدوده به مراتب به زمان خیلی پیشتری نسبت به دوره سیلك می رسد.
این مبحث در مطالعات فلات مركزی از اهمیت بسزایی برخوردار است و با توجه به این نكته مهم كه با تمركز بر روی انجام بررسی های باستان شناسی در این محدوده می توان به اطلاعات ارزشمندی در خصوص تاریخ استقرار انسان در فلات مركزی و سیر تحولات مربوطه دست یافت به خصوص كه ده ها محوطه و تپه باستانی وجود دارد كه همچنان ناشناخته باقی مانده است.