ریپورتاژ آگهی
شهر فرح‌آباد

شهر فرح‌آباد

فرح‌آباد شهری در استان مازندران است كه در شمال شهر ساری قرار دارد و مركز بخش رودپی شمالی در شهرستان ساری می‌باشد. فرح‌آباد
  • 1400/12/14
  • استان : مازندران
  • شهر : ساري
  • دسته : شهر-استان
آدرس : مازندران- ساری- فرح آباد
تلفن : 66059000-021

فرح‌آباد شهری در استان مازندران است كه در شمال شهر ساری قرار دارد و مركز بخش رودپی شمالی در شهرستان ساری می‌باشد. فرح‌آباد در دهستان فرح‌آباد شمالی قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مركز آمار ایران كه در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت فرح‌آباد ۲۰۲۷ نفر (۵۷۰خانوار) بوده‌است. فرح‌آباد امروزه شهری در مصب رودخانه تجن در كنار ساحل دریای مازندران است.امروزه از آثار دوران صفوی یك مسجد، حمام، بخشهایی از بازار و ستونهایی از یك پل باقی مانده‌است. همچنین دو برج دیده‌بانی هشت گوشه از دوره قاجار (سال ۱۸۵۶ میلادی) در بخش غربی رودخانه ساخته شده‌است.مجموعه تاریخی فرح‌آباد مجموعه‌ای از بناهای تاریخی مربوط به بقایای شهر قدیمی فرح‌آباد است كه در كنار راه ساری-فرح‌آباد داخل فرح آباد قرار دارد. این ابنیه در زمان شاه عباس صفوی بنا شده و در آن زمان بندری پر رونق محسوب می‌شده است. در دوران صفوی به دلیل رونق فراوان به آنجا دارالسرور و دارالسلطنه گفته می‌شد.

این اثر در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۵۵ به‌ عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.فرح‌آباد بارها مورد هجوم تركمانان قرارگرفته و این ابنیه حداقل یك بار بطور كامل دچار آتش‌سوزی شده‌است. در سال ۱۶۶۸ میلادی، ۶۰۰۰ كازاك روس با ۴۰ كشتی توپدار، ابتدا شهر رشت را چپاول نمودند و سپس به فرح آباد آمدند. ابتدا به مدت شش روز نقش تجار را بازی كردند و پول طلای فراوان در شهر خرج كردند و پس از آنكه اعتماد مردم شهر را بدست آوردند و در شهر پخش شدند، ناگهان دست به شمشیر برده و هركس را كه سر راه دیدند از دم تیغ گذراندند. حداقل ۵۰۰ نفر را كشتند، خانه‌ها را غارت كردند و با كشتیهای خود از ساحل دور شدند. مهمترین خسارت این حمله، نابودی كامل قصر شاه عباس بوده‌است. اهالی باقی‌مانده فردای آنروز به خیال اینكه كازاكها رفته‌اند به شهر بازگشتند و مشغول جمع‌آوری اثاثیه خود و اجساد كشته‌شدگانشان شدند؛ ولی كازاكها مجدداً حمله كرده و اینبار ۷۰۰ نفر دیگر را كشتند. گنجینه نفیس چینیهای عتیقه و اشیاء مرجانی و ظروف كریستال باقی‌مانده در قصر را سرقت كرده و حوض زیبای یشم طلاكوب آنرا شكستند.
امروزه بخش بزرگی از ساحل فرح‌آباد (منطقه تفریحی خزرآباد)، در تسخیر ادارات دولتی گوناگون است. بقایای شهر قدیم به وسعت ۳۰ تا چهل هكتار در منطقه پراكنده‌است كه شناسایی دقیق آنها نیاز به عملیات حفاری دارد. از كاخ جهان‌نما یا همان قصر صفوی بقایای ناچیزی در قسمت شمالی مجموعه و غرب رود تجن قرار دارد. از پل آجری نیمه ویران هفت چشمه صفوی، قسمت اعظم تخریب و فقط چند چشمه و ستون باقیست. مسجد فرح آباد در سالهای دهه هفتاد بازسازی كامل شده‌است.

 

شهر فرح‌آباد-KIyQNy5C5j



شهر فرح‌آباد-JcEFGnzbCf

شهر فرح‌آباد-6xq8SZbxMC

شهر فرح‌آباد-yP221vrIiO