شهر رامشیر با نام قدیمی رام اردشیر، یكی از شهرهای هخامنشی استان خوزستان ایران است. شهر رامشیر از شمال با از غرب با اهواز و بندر ماهشهر و از جنوب و شرق با امیدیه و از شمال شرقی با رامهرمز مجاورت دارد و در ۳۵ كیلومتری بندر ماهشهر است. رامشیر در تاریخ ۱۳ دی ۱۳۸۴ به شهرستان تبدیل شد.پیشه بیشتر مردم آن كشاورزی است و رودخانه جراحی از كنار شهر میگذرد. محصولات كشاورزی شهرستان رامشیر عبارتاند از جو، گندم، صیفیجات. اماكن دیدنی این شهر امامزاده سید هاشم، موضیف میر عبداله، باغ مستوفی، سد انحرافی رامشیر، پارك ساحلی امامزاده سید علوان هستند.
این شهر از شهرهای هخامنشی خوزستان میباشد كه در زمان اردشیر بنا شدهاست.بخشی از این شهر در حوزه شركت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری و بخشی دیگر آن در حوزه مسئولیت شركت بهره برداری نفت و گار مارون است كه این دو شركت بزرگ نفتی زیر مجموعه شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب به شمار می روند.
فرماندار سابق شهرستان رامشیر در معرفی این شهر می گوید: رامشیر در حال حاضر ۶۲ هزار نفر جمعیت دارد كه بیش از ۷۰ درصد جمعیت آن را مردم عرب تشكیل می دهند.در حال حاضر علاوه بر مشكل بیكاری و نبود نمایندگی برخی دستگاه های دولتی در رامشیر، این شهر از مشكلی به نام وقف به شدت رنج می برد. این شهر ۷۵ سال پیش توسط شیخ خزعل حاكم وقت خوزستان به یكی از همسرانش نام نظام السلطنه مافی به عنوان مهریه بخشیده شد و این خانم نیز این شهر را به طور كامل وقف كرد.
این خانم درآمد حاصل از این وقف را به مداوای بیماران، كمك به ایتام و تحصیل دانش آموزان بی بضاعت اختصاص داد. به همین دلیل اكنون تمام زمین های شهرستان رامشیر كاملا وقف شده است و هیچكس در این شهر سند ششدانگ ندارد. حتی نیمی از ساختمان فرمانداری رامشیر نیز وقف و مالك آن اوقاف است.

