كنفرانس جهانی گردشگری در شهر «ملاكا»ی مالزی افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در مالزی، صبح امروز (دوشنبه، ۲۹ مهرماه) سومین كنفرانس جهانی گردشگری با حضور معاون نخست وزیر مالزی، وزیر گردشگری این كشور و نمایندهی سازمان جهانی گردشگری، با پیام ویدیویی دبیركل سازمان جهانی جهانگردی آغاز به كار كرد. این در حالی است كه قرار بود، طالب ریفاعی – دبیركل سازمان جهانی جهانگردی – در این مراسم حضور داشته باشد.
ریفاعی در پیام خود از برگزاری این كنفرانس در شهر تاریخی «ملاكا» كه در فهرست میراث جهانی یونسكو نیز ثبت شده است، اظهار خوشحالی كرد و گفت: امروزه بیش از یكمیلیارد نفر گردشگر در سراسر جهان سفر میكنند و انتظار میرود در دو دههی آینده، شمار گردشگران به بیش از یكمیلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر برسد.
در افتتاحیهی این كنفرانس، بیش از ۶۷۰ هیأت از كشورهای مختلف جهان از جمله ایران، فیلیپین، اندونزی، سنگاپور، پاكستان، بحرین، تركیه، انگلیس، چین، پرتغال، كویت، كره جنوبی، هنگكنگ، جزایر سلیمان و تایلند حضور داشتند.
شعار این كنفرانس «توریسم جهانی: بازیگران و تعیینكنندگان اصلی» است و امروز و فردا متخصصان صنعت گردشگری از كشورهای مختلف جهان چالشها و دستاوردهای این صنعت را بررسی خواهند داد.
این كنفرانس به چهار بخش مهم تقسیمبندی شده است؛ در بخش نخست با موضوع «فراتر از گردشگری انبوه»، وزیر گردشگری كاستریكا، كمیسیونر سابق آژانس گردشگری ژاپن و دبیركل شورای گردشگری كشور بوتان سخنرانی خواهند كرد.
بخش دوم این كنفرانس با موضوع «بازاریابی خلاقانه» به سخنرانی مدیرعامل سازمان گردشگری كره جنوبی، رییس بخش گردشگری شركت گوگل و رییس سازمان VisitBritain اختصاص دارد.
موضوع بخش سوم این كنفرانس جهانی «مسیرهای جدید برای توسعهی محصولات گردشگری» تعیین شده است و استاد دانشگاه تكنولوژی مالزی، معاون بخش بازاریابی انجمن گردشگری چین و دبیركل كنفدراسیون گردشگری جوانان، سخنرانان این بخش خواهند بود.
در بخش پایانی این كنفرانس دو روزه با عنوان «مزایا و معایب بخش گردشگری»، مشاور وزیر گردشگری آفریقای جنوبی و رییس پروازهای خارجی خط هوایی
ایرآسیا از جمله سخنرانان خواهند بو
پیشبینی تعداد گردشگران جهان تا سال ۲۰۳۰
مدیر اجرایی سازمان جهانی جهانگردی از رسیدن شمار گردشگران جهان به یكمیلیارد و ۸۰۰میلیون نفر تا سال ۲۰۳۰ میلادی خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در مالزی، زولتان سوموگی در سومین كنفرانس جهانی گردشگری كه در شهر «ملاكا»ی مالزی برگزار شده است، گفت: شمار گردشگرانی كه در سال ۲۰۱۲ میلادی به نقاط مختلف جهان سفر كردهاند، رشد سالانه چهار درصدی داشته و به بیش از یكمیلیارد نفر رسیده است.
وی ادامه داد: در سال گذشتهی میلادی، درآمد حاصل از صنعت گردشگری در جهان برابر با یكهزار و ۳۰۰میلیارد دلار بود.
این عضو سازمان ملل اظهار كرد: در هشتماه نخست سال جاری میلادی، شمار گردشگران در سراسر جهان رشد سالانه پنج درصدی داشته كه از پیشبینیهای اولیهی ما برای سال ۲۰۱۳ میلادی بیشتر بوده است. در این مدت، بیش از ۷۵۰میلیون نفر گردشگر در سراسر جهان به سفر پرداختند.
او گفت: آمارها حكایت از آن دارد كه گردشگران شش درصد از مجموع صادرات كالاها و خدمات جهانی را به خود اختصاص دادهاند و اگر فقط صادرات خدمات را حساب كنیم، این سهم به ۳۰ درصد میرسد. در همین حال، از هر ۱۱ شغل در جهان، یك شغل در بخش گردشگری است.
وی در همین حال، منطقهی آسیا – اقیانوسیه را یكی از موتورهای محركهی صنعت گردشگری جهان در سالهای اخیر دانست و ادامه داد: در هشتماه نخست سال جاری میلادی، صنعت گردشگری منطقهی آسیا رشد شش درصدی داشته است.
مدیر اجرایی سازمان جهانی جهانگردی با اعلام اینكه در حال حاضر ۲۳ درصد از سفرهای توریستی جهان به منطقهی آسیا انجام میشود، افزود: پیشبینی میشود، از حالا تا سال ۲۰۳۰ میلادی منطقهی آسیا سالانه بهطور میانگین پذیرای ۱۷میلیون نفر گردشگر جدید باشد.
وزیر توریسم مالزی كاهش مدت ویزای ایرانیها را بررسی میكند
وزیر توریسم مالزی از كاهش مدت زمان اعتبار ویزای توریستی ایرانیها اظهار بیاطلاعی كرد و گفت: این موضوع را از طریق وزارت كشور مالزی پیگیری میكنم.
«داتوك سری نذری عبدالعزیز» در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در مالزی، دربارهی دلایل كاهش مدت زمان اعتبار ویزای توریستی مالزی برای ایرانیها، اظهار كرد: من از این موضوع اطلاع نداشتم؛ اما خوشحال هستم كه این موضوع را به من اطلاع دادید.
او ادامه داد: همانطور كه اطلاع دارید، ما سال آینده را «سال بازدید از مالزی» نامگذاری كردهایم و كاهش مدت زمان اعتبار ویزای توریستی ایرانیها از ۹۰ به ۱۴ روز، با این موضوع همخوانی ندارد و با هدف ما مبنی بر معرفی مالزی به دیگر كشورها، در تناقض است.
عبدالعزیز تأكید كرد: من به شما قول میدهم، این موضوع را با وزیر كشور مالزی مورد بررسی قرار دهم و امیدوارم بتوانیم مشكل پیشآمده را برطرف كنیم.
وی كه در حاشیهی كنفرانس جهانی گردشگری در شهر «ملاكا»ی مالزی با خبرنگار ایسنا گفتوگو میكرد، بار دیگر از اطلاعرسانی در این زمینه تشكر كرد و افزود: این موضوع هیچگاه در هیأت دولت مطرح نشده بود و به همین دلیل، من از آن اطلاعی نداشتم.
وزیر توریسم مالزی همچنین اظهارات خبرنگار ایسنا دربارهی مشكلات بهوجود آمده برای ایرانیها بهدنبال این تصمیم ناگهانی را تأیید كرد و گفت: موضوع را بررسی خواهم كرد.
وی در عین حال دربارهی تأثیرات این تصمیم بر مناسبات ایران و مالزی، اظهار كرد: بدون شك این موضوع نهتنها بر روابط ما با ایران تأثیرگذار است، بلكه این امر روی برنامهی گردشگری مالزی نیز تأثیرگذار خواهد بود.
او بیان كرد: اگر این تصمیمگیری دربارهی همهی كشورها باشد، منصفانه است؛ اما اگر فقط به ایران مربوط باشد، میتواند مناسبات را تحت تأثیر قرار دهد.
عبدالعزیز بهانههای قاچاق انسان و افزایش قاچاقچیان ایرانی را در این تصمیمگیری بیمورد دانست و افزود: این دلایل نمیتواند دلیل محكمی برای كاهش مدت زمان اعتبار ویزای توریستی باشد.