در بسیاری از شهرهای ایران خانهها و عمارتهای زیبایی وجود دارند كه در گذشته محل زندگی اشراف و بزرگان شهر بودند و امروز به جاذبههای دیدنی و تاریخی تبدیل شدهاند. در این مطلب اسنپ تریپ چندتا از زیباترین خانههای تاریخی ایران را معرفی كرده است.
خانه عباسیان در كاشان
وقتی حرف از خانههای تاریخی میشود اولین نامی كه به ذهن آدم میرسد كاشان است. كاشان شهر خانههای تاریخی و عمارتهای دیدنی و جذابی است كه هر یك از آنها شاهكاری از معماری ایرانی هستند. یكی از زیباترین خانه های كاشان خانه عباسیان است. خانه عباسیان یا عباسیها در فاصله میان سالهای ۱۲۴۵ تا ۱۲۵۰ در محله سلطانآباد كاشان ساخته شده است. این خانه را حاج محمد ابراهیمی ساخته كه یكی از تاجران معروف آن دوران بوده است.
در ساخت این عمارت نیز مثل بقیه خانههای تاریخی كاشان از گچبریهای زیبا و شیشههای زنگارنگ استفاده شده كه جلوهای خاص به عمارت بخشیدهاند. سبك معماری خانه عباسیان به سبك گودال باغچه معروف است. در این سبك بنا پایینتر از سطح كوچه احداث شده تا علاوه بر استحكام، خاصیت عایقی خاك و مصالح به كار رفته در آن، خانه را از سرما و گرما در امان نگه دارد و دسترسی به آب قنات هم راحتتر باشد.
اصفهان

میگویند اصفهان در حدود چهار تا پنج هزار خانه تاریخی دارد، اما خانههای تاریخی نفیس اصفهان حدودا هشتصد تا هستند كه بیشترشان در دوران صفویه یا قاجار ساخته شدهاند.
یكی از زیباترین و مهمترین خانه های تاریخی اصفهان خانه حاج آقا نورالله اصفهانی، معروف به خانه مشروطه اصفهان است. حاج آقا نورالله اصفهانی یكی از روحانیان بلندپایه اصفهان است. خانه این روحانی در دوره مشروطه محلی برای گردهمایی مشروطهخواهان به ویژه مشروطهخواهان ایل بختیاری بود. به همین دلیل چند سالی است كه این خانه به موزه مشروطه تبدیل شده است. این خانه زیا دو شاهنشین در جبهه شمالی و جنوبی، و دو حیاط اندرونی و بیرونی و ۱۲ اتاق دارد.
اتاق هفت دری خانه مشروطه از دو طرف شیشهكاری شده است و به همین دلیل تابش نور خورشید به درون اتاق منظرهای زیبا میآفریند.
شیراز

شیراز هم به عنوان یكی از تاریخیترین شهرهای ایران خانه های تاریخی بسیار زیادی دارد. خیلیها اعتقاد دارند از میان این همه خانههای تاریخی زیبا در شیراز، نارنجستان قوام زیباترین آنهاست. نارنجستان قوام بزرگترین و زیباترین خانه تاریخی شیراز است. این خانه تاریخی درون باغی بزرگ و چشمنواز و پر از درختان نارنج واقع شده است. این عمارت باشكوه در دوران قاجار متعلق به خاندان قوام الملك شیرازی بوده است. این خاندان حكومت ایالت فارسرا در اختیار داشتند و از بزرگترین خانوادههای شیراز بودند.
معماران در ساخت این بنا علاوه برمعماری ایرانی، از معماری اروپا در قرن نوزدهم نیز تاثیر پذیرفتهاند. همین امر نیز معماری نارنجستان قوام را خاص و ویژه می كند چرا كه در این عمارت زیبا جلوههایی از هنر ایرانی و اروپایی دیده میشود.
این عمارت در ابتدا بخشهای متعددی مثل چون باغ، عمارت بیرونی، عمارت اندرونی،حمام، اصطبل و مكتبخانه داشته است. پس از گذشت زمان بخشهایی از آن از بین رفته اما خوشبختانه بخشهای اصلی همچنان كاملا سالم ماندهاند. بخش اندورنی این بنا كه در كوچه مجاور است به خانه زینتالملوك شهرت دارد.