عروس كویر ایران، میزبان جشنواره كویرنوردی
طبس، نگین درخشان كویر ایران، بار دیگر با برگزاری جشنواره كویرنوردی، میزبان عاشقان طبیعت و كویر خواهد بود. این جشنواره كه در اول تا سوم آبان ماه 1404 برگزار می شود، فرصتی عالی برای علاقه مندان به كویرنوردی و طبیعت گردی است تا از زیبایی های منحصر به فرد كویر ایران لذت ببرند.
به مناسبت بزرگداشت عید غدیرخم و هفته ولایت، جشنواره بزرگ كویرنوردی و بیابانگردی دانشجویان ایران یكم الی سوم آبان ماه جاری در منطقه طبس گلشن با حضور میهمانانی از سراسر ایران برگزار خواهد شد.
سید احمد رونقی، دبیر اجرایی این جشنواره در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان جنوبی، بیابانگردی، پتانسیل و جذابیتهای خراسان جنوبی را بویژه در بحث توانمندیهای نهفته در
بیابانها و كویرهای آن، منحصربفرد و بی نظیر ارزیابی كرده و معرفی و استفاده صحیح از آنرا راهی بسوی توسعه پایدار جوامع بومی با كمترین هزینه و آسیب دانست كه میتواند تاثیرات شگرفی در رونق صنعت گردشگری و اكوتوریسم منطقه داشته باشد.
رونقی گفت: متاسفانه مناطق بیابانی كشور تحت تاثیر تغییرات جوی و دگرگونی آب و هوای جهانی كه خود ناشی از گرم شدن بیرویه و بیسابقه زمین است، دچار پدیده خشكسالی و تشدید روند بیابانزایی است و سرعت گرفتن این روند در چند سال گذشته و احتمالا در سالهای آینده مشكلات بسیاری را در مناطق ایجاد كرده و خواهد كرد.
وی افزود: كاهش وكمبود منابع آبی، نشست زمین و از بین رفتن سفرههای ذخیره آب زیر زمینی، برداشت
بیاندازه از طبیعت و منابع آن بویژه در بحث توسعه كشاورزی، معكوس شدن خطرناك روند ترسیب كربن به علت چرای بیش از حد و فقر پوشش گیاهی و مشكلاتی از دست باعث شده تا جامعه بومی نیز از این تغییرات جوی مصون نمانده و با مهاجرت روستاییان به شهرها در آینده ممكن است با مشكلات اجتماعی، امنیتی و رفاهی بسیاری برای شهروندان مواجه باشیم.
دبیر اجرایی جشنواره بیابانگردی ایران با اشاره به اینكه توجه به گردشگری و اكوتوریسم مناطق بیابانی یا همان تقویت صنعت بیابانگردی به عنوان یك اولویت اساسی و تراز اول برای توسعه استان است، افزود: این امر نسبت به كشاورزی و صنعت و معدن از تناسب بیشتری با زیست بوم منطقه بیابانی خراسان جنوبی برخوردار بوده و نیاز به هزینه كمتری در این بخش نیز خواهد داشت.
رونقی ادامه داد: همچنین تبعات منفی آن در پایینترین سطح ممكن قرار داشته و منافع آن در بخشهای مختلف اشتغالزایی، صیانت از منابع طبیعی، حفاظت از محیط زیست، تبادل و ارتقای فرهنگی، افزایش سطح رفاه و رضایت اجتماعی، افزایش امنیت، بالارفتن سطح بهرهوری، اعتمادسازی و جذب سرمایهگذاری و صدها اثر مثبت و سازنده دیگر در راه توسعه پایدار منطقه خراسان جنوبی مشهود خواهد بود.
دبیر جشنواره بیابانگردی ایران با برشمردن مزایایی كه سایر كشورهای جهان و به خصوص كشورهای جنوب خلیج فارس با سرمایه گزاری در بخش گردشگری و بیابانگردی خود، تحصیل كردهاند، برگزاری این فستیوالها را راهی بسوی جلب توجه گردشگران و علاقمندان به كویر ذكر كرد و با عنوان اینكه ظرفیت كویر خراسان جنوبی با برخورداری از زیباترین مناظر و بی نظیرترین جاذبهها نه یك تهدید بلكه فرصتی استثنایی است، از مسئولین خواست با همت و جدیت پشتیبان بخش خصوصی در اجرای چنین طرحهایی بوده و با مساعدت و مشاركت خود آیندهای روشن را برای توسعه و رونق صنعت گردشگری استان رقم زنند.
رونقی چشم انداز توسعه استان در بخش گردشگری را بسیار روشن ارزیابی كرد و با توجه به اینكه در سالهای گذشته ورود افراد غیرمتخصص از بخشهای غیرمرتبط با صنعت گردشگری در استان به این مقوله باعث بروز یك سری مشكلات و حواشی در راه توسعه صنعت بیابانگردی استان شده است، گفت: مطالعات و پژوهشهای لازم در این بحث انجام شده و فعالان این صنعت خواستار بررسی و اصلاح آیین نامه كویرنوردی استان و تشكیل كمیته راهبردی توسعه بیابانگردی در استان با كمك سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و پشتیبانی كامل دستگاههای اجرایی هستند.
وی با اشاره به اینكه فعالیتها و اقدامات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان جهشی
بیسابقه در توسعه گردشگری استان بویژه در چند سال گذشته بوجود اورده است، گفت: برای توسعه و رونق صنعت گردشگری مشاركت و همنوایی همه دستگاههای دولتی لازم است.
رونقی با بیان اینكه عدم تحقق تعهدات و وعدههای دولت و تخصیص نیافتن اعتبار لازم برای ایجاد و راه اندازی اكوكمپینگ كویرنوردی فاجعهای بزرگ برای خراسان جنوبی است، گفت: خواستار پیگیری این مسئله سرنوشتساز از سوی استاندار هستیم.
وی اظهار كرد: جشنواره و فستیوال بیابانگردی و كویرنوردی ایران روز چهارشنبه اول آبان ماه جاری در طبس كار خود را آغاز خواهد كرد.
دبیر جشنواره بیابانگردی ایران خاطرنشان كرد: برنامههایی این جشنواره شامل برگزاری كارگاههای آموزشی رصد و ستاره شناسی، آشنایی با اصول بیابانگردی و كویرنوردی، شترسواری، سافاری، والیبال ساحلی، طناب كشی، راهپیمایی در رملهای روان، ارائه كنفرانس ژئوتوریسم، آشنایی با زندگی صحرانشینان، نمایش آكروبات موتورسواران، كارگاه عكاسی سه بعدی و طبیعت، سخنرانی فعالان و اساتید محیط زیست و اكوتوریسم كشور، راهپیمایی در دره زیبای آبگرم، بازدید از سرو كهنسال و قلعه روستای خرو، مراسم شب شعر و موسیقی سنتی و نمایش ساز و دهل اصیل خراسان جنوبی است.
وی یادآور شد: در این جشنواره میهمانان مختلفی از جامعه طبیعت گردان، راهنمایان تور، كویرنوردان، اساتید دانشگاهی و دانشجویان، كوهنوردان، گردشگران و علاقمندان به زیباییهای طبیعت كویر خراسان جنوبی از سراسر ایران حضور خواهند داشت.