ریپورتاژ آگهی
رودبار قصران

رودبار قصران

رودبار قصران یكی از بخش‌های شهرستان شمیرانات در استان تهران ایران است. در شمال شرقی استان تهران در دل سلسله جبال البرز، منطقه ای تاریخی با طبیعتی زیبا وجوددارد
  • 1400/12/12
  • استان : تهران
  • شهر : فشم
  • دسته : مناطق تفریحی ایران
آدرس : از بخش‌های شهرستان شمیرانات در استان تهران در شمال شرقی استان تهران در دل سلسله جبال البرز
تلفن : 66059000-021

رودبار قصران یكی از بخش‌های شهرستان شمیرانات در استان تهران ایران است. در شمال شرقی استان تهران در دل سلسله جبال البرز، منطقه ای تاریخی با طبیعتی زیبا وجوددارد كه آن را امروزه شمیران می نامند این ناحیه در گذشته خود قسمتی از قصران تاریخی بود كه هم اكنون بخش رودبارقصران خود میراث دار آن سرزمین كهن است. سرزمینی با كوه های بلند و دره های ژرف كه واژه قصران برای آن اسمی با مسماست. شهر اوشان فشم ومیگون كه با مساحت تقریبی ۱۰۳ كیلومترمربع،در سال ۱۳۳۴ به صورت شهر درآمد، در دل بخش رودبار قصران ، در یك دره طویل جای گرفته كه خود از سه محل متمایز با نامهای ، اوشان، فشم ومیگون ، با محلهای متعدد و بافتهای ویژه شكل گرفته است.

 

رودبار قصران-SzmbgK4Nzq



در آغاز مردم این سامان مانند اقوام دیگر آریا قوای طبیعی را كه مایه حیات و آسایاش خویش میدانستند همچون خورشید ، ماه ، ستارگان ، آتش و باران مقدس میشمردند و خدایانی را كه مظاهر و گرداننده آن قوا می پنداشتند میپرستیدند.(در قصران داخل در نواحی ایگل و آهار به گورهای فراوان برخورده اند كه در آنها ظروف غذا و یا وسائل جنگی و تزیینی وجود داشته و متعلق به زمان های پیش از رواج آیین مغان در این حدود است.)و پس از پیدا شدن مغان كه از همین حدود(ری و دماوند) برخاسته بوده اند به كیش ایشان در آمدند و از آن پس كه مغان آیین زردشت را پذیرفتند(ظاهرا به زمان مادها یا هخامنشیان) این آیین در پهنه قصران رواج یافت. در سراسر عهد اسكندر و جانشینان وی و اشكانیان كه در هر گوشه ای از كشور عزیز ما آیینی رایج بود، پهنه ری و دماوند قصران از كیش زردشت تبعیت داشتند. تا آنكه ساسانیان روی كار آمدند ، و دین زردشت سمت دین دولتی ساسانی را یافت و آیین رسمی كشور شد و اوستا به عنوان مجموعه قوانین شرعی جمع آوری و تدوین گردید.در قصران در این زمان آیین زردشت رونق یافت.در آغاز عهد ساسانیان، در گوشه كنار قصران، چندین بنای دینی به وجود آمد كه یكی از آنها آتشگاه قصران واقع میان دیه شهرستانك و آهار است كه بنای نیمه خراب آن، هنوز بجاست.و دیگر بناهایی است كه ظاهرا منتسب به ناهید است، نظیر خاتون بارگاه در مرتفعات كوهی به همین نام در گرمابدر رودبارقصران، و قلعه هفت دختران و قلاعی در كمرشت و دشتك كه در لار قصران باشد. آیین مردم قصران داخل تا تاریخ ۲۰۱ هجری زردشتی بود واز آن به بعد،به دین مقدس اسلام گرویدند.

رودبار قصران-4rn0jwoVqS

مجموعه گسترده ای از منابع پراكنده ، ثبت نشده ودربسیاری از موارد رو به قهقرا، داشته های اكوتوریسمی لواسانات و رودبار قصران راتشكیل می دهد این داشته ها طیف متنوعی از چشم اندازهای جغرافیایی وذخایر طبیعی راشامل می شود بررسی جغرافیای این اكوسیستم كوهستانی ونیز امكان سنجی هر كدام از جاذبه های اكوتوریسمی قابل سرمایه گذاری، در این منطقه بیانگر آن است كه اكوتوریسم در منطقه كوهستانی شمال شرق تهران(لواسانات و رودبار قصران) یك منبع اقتصادی مستعد والبته رها شده به حال خود است.
جاذبه های طبیعی : وجود چشمه های ورودك های بیشمار آبشارهایی كه در بیشتر دره ها سرازیر می شوند ، انواع پرندگان رنگارنگ ریز درشت، انبوه درختان باغ در دامنه كوهها كه پرشكوهترین رنگهای سبز یراق رابرسینه كوه ها به نمایش میگذارد.آسمان آبی وهوای لطیف، درختان هزار چهرهء پاییز ،روكش ضخیم برف در زمستان ، امكان بازی پرنشاط اسكی در دامنه كوهستانی این مناطق امكان پذبر میكند،بهار كه بردرختان منتظر خرمن خرمن شكوفه وگل وگلبرگ میرویاند ، بهاری كه دربهشت تهران (شهر اوشان، فشم و میگون) از دامنه جنوب توچال آغاز و تا خرداد در درون كوهستان وتامرداد بر گردن قله ها ادامه می یابد.
درحال حاضر منطقه رودبارقصران دارای ۲۳ روستا می باشد كه اسامی آن هابه این شرح است : آبنیك – آهار -امامه- امین آباد – ایگل – باغ گل – جیرود – حاجی آباد – دربندسر- روته- زردبند- درود – رودك- زایگان – پس قلعه- زردبند – شمشك- گرمابدر- كلوگان- لالان و…

رودبار قصران-6NrwI3GCdn