برج تاریخی رادكان در جنوب شهرستان كردكوی در غرب استان گلستان قرار دارد و یكی از آثار تاریخی و دیدنی این استان با بیش از یك هزار سال قدمت است
این برج با حدود ۳۲ متر ارتفاع و ۱۵ متر قطر از ۲ قسمت گنبدی و بدنه تشكیل شده كه گنبد آن به صورت مخروطی بلند و كشیده و به صورت ۲ پوستهای است.
این بنای تاریخی و بلند با توجه به اینكه در مسیر جاده ابریشم قرار دارد در گذشته به عنوان راهنمای بازرگانان و مسافران مورد استفاده قرار میگرفت.
از نظر موقعیت جغرافیایی این برج در یك منطقه كوهستانی، جنگلی و بر فراز تپه طبیعی صخرهای در نزدیكی روستایی به همین نام احداث شدهاست.
در این زمینه گفته شده است كه با توجه به آثار باقیمانده، بنای دیگری در ضلع شمالی گنبد رادكان وجود داشت. برای بنای برج رادكان تا كنون پژوهشگران كاربردهایی همچون قصر، آرامگاه، گنبد و برج بیان كردهاند.
در زمینه نحوه ساخت برج رادكان باید گفت كه مصالح بنا از آجر و نوعی گچ است كه در نمای خارجی آن نیز در بین سرآجرها تزئینات گچی تورفته با انگشت دست وجود دارد.
ورودی هلالی شكل بنا در ضلع جنوبی است كه در بالای سردر آن یك قاب مستطیل شكل با كتیبهای به خط كوفی و تزئینات گچی و آجری وجود دارد كه قسمتی از آن از بین رفته است. نمای داخلی بنای برج رادكان كردكوی نیز به صورت مدور و با گچاندود شده است.
زیباترین قسمت نمای خارجی بنا در بخش فوقانی آن است كه دو ردیف تزئینات آجری با گچبری گلهای مشابه گل لاله به همراه كتیبه كوفی و پهلوی دورادور قسمت زیرین گنبد را گرفته است.
براساس نظركارشناسان میراث فرهنگی وجود كتیبههای پهلوی نشاندهنده حضور و تداوم زبان و خط پهلوی تا اواسط سدههای اولیه اسلامی در این منطقه است.
برج یا میل رادكان كه به قلعه گبری نیز معروف است، همتای دیگری در استان خراسان رضوی و در نزدیكی مشهد تحت عنوان برج رادكان دارد.
برج رادكان استان گلستان با شماره ۱۴۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.





