ریپورتاژ آگهی
كهرود

كهرود

در زمان قدیم مهمترین راه ارتباطی روستاهای ناندل و میانده و حاجی دلا و رزون و كیان ( كه از روستاهای بالادست كهرود محسوب می شوند ) بوده است.
  • 1400/12/10
  • استان : مازندران
  • شهر : آمل
  • دسته : روستاهای ایران
آدرس : استان مازندران, آمل-روستای زیبا و ییلاقی كهرود (از بخش لاریجان ) در پنجاه و پنج كیلومتری آمل واقع است
تلفن : 66059000-021

موقعیت جغرافیایی

روستای زیبا و ییلاقی كهرود (از بخش لاریجان ) در پنجاه و پنج كیلومتری آمل واقع است كه در زمان قدیم مهمترین راه ارتباطی روستاهای ناندل و میانده و حاجی دلا و رزون و كیان ( كه از روستاهای بالادست كهرود محسوب می شوند ) بوده است.فاصله روستا تا جاده اصلی (هراز) چهار كیلومتر است كه در ابتدای این مسیر در ورودی آن بقعه متبركه ی امامزاده جوان مرد (ع ) و امامزاده حمزه (ع) قرار دارد، دو برادری هستند كه از نوادگان ششمین اختر تابناك امامت و ولایت حضرت امام صادق (َع) كه میعادگاه عاشقان اهل بیت (ع) و از اماكن زیارتی این روستا محسوب می شود؛ البته این روستا جاذبه های تفریحی و دیدنی بسیار دارد، كه در بخش های دیگر به آن اشاره شده است. ازجمله قلعه ی كهرودو… .

موقعیت اجتماعی

اكثریت مردم به طور فصلی در روستا سكونت دارند كه تعدادی از مردم به لحاظ مسائل شغلی در تهران سكونت دارند و تعداد زیادی هم در شهر آمل زندگی می كنند.از جمله شغل های اصلی ساكنان روستا باغداری است و مردم كمتر به دامداری می پردازند، ازجمله باغات موجود در این روستا: باغ های گیلاس، گردو و… است.البته این موضوع نیز در خودی خود جالب است كه در این روستا اكثر درختان میوه دیده میشود ، كه مطمعنا به فراوانی آب و خاك حاصلخیز و آب وهوای مناسب این منطقه بستگی دارد.روستای كهرود دارای دو قسمت كهرود بالا(محل) و كهرود پایین(رَباط) می باشد كه رَباط در كنار رودخانه و جاده ی هراز واقع بوده و دارای رستورانها و مغازه های بسیار و جایگاه مناسبی برای استراحت مسافران است. دراین مكان جمعیت هلال احمر (زمین اهدایی حاج قربان سفیدگریان) نیز قرار دارد كه سبب شناخته تر شدن همین مكان نیز شده است.

قلعه كهرود

قلعه ی كهرود یا كارو جزء دهستان دلارستاق لاریجان یكی از قدیمی ترین قلاع مازندران بوده است مورّخ نامدار میر ظهیرالدین مرعشی در كتاب تاریخ طبرستان می نویسد این دژ متعلق به حكّام مازندران است كه خرابه های آن بعد از گذشت قرنها بر بالای كوههای منطقه باقی مانده است.قلعه ی مزبور از گذشته های دور پایتخت تابستانی بسیاری از پادشاهان مازندران واز نواحی آباد وپر جمعیت ومركز تجارت وبازرگانی منطقه بشمار می آمد.بعد از قتل ملك فخرالدّوله آخرین پادشاه سلسله ی باوند یان این قلعه در تصرف ملوك رستمدار در آمد ودر سال ۷۸۵ هجری قمری كه حكومت رستمدار بدست سیّد فخرالدّین مرعشی پسر میر بزرگ معروف منقرض گردید ، این قلعه تحت حكومت سادات مرعشی قرار گرفت؛

تا در دوران حكومت صفویه باقی بود وزمانی كه صفویه حكومت ها ی ملوك الطّوایفی را بر انداختند این قلعه را مانند سایر قلعه های طبرستان ویران كردند.

دیگربناها

آثار باقی مانده در منطقه، بنای معروف به قاضی عباس وغارهای متعدّد كه از آثار پیدا شده بعضی به عنوان انبار غلات استفاده می شد. وجود حوضهای ساروجی از دیگر آثار بجای مانده از گذشته های دور این منطقه می باشد
صخره های متعدد در منطقه:

منطقه كهرود و بطوركلی دلارستاق به سبب صخره ها و كوه های رسوبی و لایه ای بهترین منطقه برای كوهنوردی و صخره نوردی می باشد

كهرود-Pj7j8MGcod



كهرود-kAbJo56jKa

 

كهرود-DNf7EDZ5aO

كهرود-dJmgT32Zj4