خانه دكتر علی شریعی كه از آثار دوره معاصر است، در تهران، خیابان فاطمی، خیابان جمالزاده قرار دارد.دكتر علی شریعتی از جمله برجستهترین چهرههای روشنفكر مذهبی ایران بود و در این خانه زندگی میكرد.این خانه در بین سالهای ۱۳۳۵ تا ۱۳۴۰ ساخته شده و فاقد ارزش معماری است. تزئینات و طراحی خاصی ندارد و صرفا به لحاظ شخصیت علمی و اجتماعی مرحوم شریعتی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.این خانه در سال ۱۳۵۲ توسط همسر دكتر شریعتی خریداری شد و تا سال ۱۳۷۶ كه توسط شهرداری تهران به مجموعه فرهنگی و موزه تبدیل شد، محل زندگی خانواده شریعتی بود.دكتر شریعتی به علت دستگیریهای فراوان، مجموعا ۲ سال در این خانه زندگی كرد. آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب، یك بار پس از آزادی از زندان، برای دادن خبر سلامتی دكتر شریعتی، كه ایشان نیز در همان زندان بودند، به این خانه رفتند و با خانواده دكتر شریعتی گفتوگو كردند.
در این خانهموزه، نهایت كوشش شده تا اتاق كار شخصی دكتر شریعتی عینا بازسازی شود. از جمله آثاری كه در این بنا نگهداری میشود میتوان به اسناد و مداركی از دوران تحصیل، مكاتبات محرمانه ساواك درباره فعالیتهای وی و نیز بازنشستگی اجباری وی با سمت معلم اشاره كرد. در كتابخانه موزه، آثار او و نیز كتابهایی كه درباره وی نوشته شده فراهم آمده است.از جمله آثاری كه در این بنا نگهداری میشود می توان به اسناد و مداركی از دوران تحصیل ، مكاتبات محرمانه ساواك درباره فعالیت های وی و نیز بازنشستگی اجباری وی با سمت معلم اشاره كرد . در كتابخانه موزه ، آثار او و نیز كتاب هایی كه درباره وی نوشته شده فراهم آمده است .
این خانه كه در ۲ طبقه ساخته شده، حیاط آن در سمت جنوب قرار گرفته است. در طبقه اول، آشپزخانه، سرویسها، هال و اتاق پذیرایی قرار دارد و طبقه دوم نیز به همین شكل طراحی شده است. در قسمت شمالی طبقه دوم، اتاق كار و كتابخانه شخصی دكتر شریعتی قرار داشته است.خانه دكتر علی شریعتی در سال ۱۳۷۶ توسط شهرداری خریداری شد و به عنوان موزه و مركز فرهنگی دكتر علی شریعتی تغییر كاربری یافت.در داخل حیاط خانه شریعتی اتومبیل سرمهای رنگ «مسكوویچ» وی با شماره شهربانی ۳۲۲۵۹ – مشهد پارك شده است.
خانه دكتر علی شریعتی در سال ۱۳۸۲ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۹۷۱۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
تلفن تماس : ۶۶۹۴۵۱۵۱
ساعت كاری : ۹ الی ۱۷
آدرس : خیابان جمالزاده شمالی، نرسیده به خیابان فاطمی، كوچه نادر، شماره ۱۰
نحوه دسترسی
مسیر مترو
از طریق ایستگاه انقلاب در خط چهار و ایستگاه فاطمی در خط ۷ مترو می توانید به خانه موزه دكتر شریعتی دسترسی داشته باشید.




