ریپورتاژ آگهی
مسجد راه چمان

مسجد راه چمان

مسجد راه چمان مربوط به دوره قاجار است و در قزوین، جنوب خیابان منتظری واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۹۲۵ به‌عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.سال ها پیش ، قرآنی در این مكان ، یافت شد
  • 1400/12/08
  • استان : قزوين
  • شهر : قزوين
  • دسته : مساجد تاریخی ایران
آدرس : قزوین، جنوب خیابان منتظری واقع شده است
تلفن : 66059000-021

مسجد راه چمان مربوط به دوره قاجار است و در قزوین، جنوب خیابان منتظری واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۹۲۵ به‌عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.سال ها پیش ، قرآنی در این مكان ، یافت شد كه در آن تاریخ ۷۰۰ هجری قمری ، نقش بسته بود و این امر ، نشانگر قدمت این مسجد است . این قرآن ، هم اكنون در اختیار امنای مسجد می باشد.

دانستی هایی درباره مسجد
۱. بافت نخستین مسجد به حدود ۷۰ تا ۸۰ سال پیش بازمیگردد .
۲. ساختمان قدیمی مسجد ، دارای بالكنی بوده كه جهت اقامه ی نماز تابستانی ، استفاده می شده و سقف مسجد هم از چوب و حصیر بوده است .
۳. علّت نامگذاری مسجد به این اسم احتمالاً بدان جهت بوده است كه چون این مسجد در مسیر ارتباطی روستای شریف آباد آن زمان كه شهر شریفیّه كنونی است، قرار داشته است و در گذشته ، نام این روستا، چمن بوده است.
۴. بافت جدید مسجد به عنوان حسینیّه در سال ۱۳۷۹، احداث شــــــده است. پیش از ساخت حسینیّه، از زمین آن برای كارگاه نخ تابی، استفاده می شده كه با جمع آوری كمك های مردمی، خریداری شده است.
۵. امامت جماعت مسجد در ۴۰ سال گذشته بر عهده آقای سلیمانی، پیش از وی برعهده آقای سیاهپوش و اكنون بر عهده آقای ملكی است.
۶. برخی از اعضای هیئت امنای مسجد: آقایان وفاپور، جلیلوند، صبّاغ، رسولی و تعهّدی
۷. با نظارت سازمان میراث فرهنگی، ظاهر بیرونی قسمت قدیمی مسجد، كاملاً حفظ شده است.
۸. این مسجد هم همانند مساجد مهمّ دیگر، دارای آب انبار بوده كه اكنون، تغییر كاربری داده است.
۹. مسجد راه چمان، زیر نظر اداره اوقاف، اداره می شود.
۱۰. در این مسجد نیز در روزها و شب های ویژه مذهبی هم چون عاشورا و تاسوعا و شام غریبان، مراسم خاصّی هم راه با پخش شام یا ناهار، برگزار می شود.
۱۱. پس از آغاز جنگ ۸ ساله، یكی از نخستین پایگاه های بسیج در این مسجد، شروع به فعّالیّت كرده است و شهدای بسیاری نیز از این مســـجد، جان خود را فدای وطن كرده اند از جمله: شهیدان حسن پور، رسولی و شالی. این پایگاه بسیج، هم اكنون نیز با نام علویّه، مشغول فعّالیّت است.
۱۲. نكته جالب درباره قسمت نوساز مسجد، این است كه این قسمت با وجود وسعت زیاد، فاقد ستون است و این امر، نشان دهنده مرغوبیّت موادّ ســازنده مسجد می باشد.
۱۳. سرویس بهداشتی مسجد با كمك شهرداری منطقه، احداث شده است.
در ورودی بزرگ مسجد ، یك در زیبای منبّت كاری شده توسّط علی گرامی جاه است كه در سال ۱۴۲۵ هجری قمری، ساخته شده است.

مسجد ، دارای یك حیاط كوچك در سمت شرقی هم می باشد كه سرویس های بهداشتی در آن جا، قرار گرفته اند.
این مسجد ، دارای ۴ طبقه می باشد. دو مناره كوچك هم بر بالای مسجد، دیده می شوند كه برخی از كاشی های هر دوی آن ها، ریخته شده است.
وقتی از بیرون مسجد، بازدید می كنیم با ناودان های سنگی در بافت قدیم مسجد و یك كتیبه با تاریخ ۱۳۲۴، رو به رو می شویم كه بر بالای سردر قدیمی مسجد، نصب شده است. دور تا دور قسمت بیرونی نوساز مسجد نیز سوره ضحی به قلم درآمده است.

مسجد راه چمان-YW8ejC9Gi1



مسجد راه چمان-RcudXmuZgl

مسجد راه چمان-9ex12msGK8