ریپورتاژ آگهی
روستای خانوانه

روستای خانوانه

نام خانوانه كه در نگارش‌های جدید به اشتباه به صورت خانه وانه نوشته می‌شود از تركیب دو واژه? خان+وانه تشكیل شده است. “خان” به ملاكان و صاحبان قصبه‌ها در قدیم گفته می‌شد و “وانه” واژه‌ای قدیمی است كه به صورت “بانه” در زبان فارسی به كار می‌رود
  • 1400/12/08
  • استان : گيلان
  • شهر : فومن
  • دسته : روستاهای ایران
آدرس : استان گیلان, فومن-خانوانه یكی از روستاهای شهرستان فومن است كه در بخش سردار جنگل و دهستان سردار جنگل فومن واقع شده است.
تلفن : 66059000-021

خانوانه یكی از روستاهای شهرستان فومن است كه در بخش سردار جنگل و دهستان سردار جنگل فومن واقع شده است. اهالی روستا به زبان تالشی صحبت می‌كنند.

نام خانوانه كه در نگارش‌های جدید به اشتباه به صورت خانه وانه نوشته می‌شود از تركیب دو واژه? خان+وانه تشكیل شده است. “خان” به ملاكان و صاحبان قصبه‌ها در قدیم گفته می‌شد و “وانه” واژه‌ای قدیمی است كه به صورت “بانه” در زبان فارسی به كار می‌رود و به معنی محل سكونت می‌باشد. به علت آب و هوای خوب و موقعیت جغرافیایی این منطقه در دوران قدیم خان‌ها و ملاكان برای گذراندن اوقات فراغت و تفریح به این روستا می‌آمدند. آن‌ها در این محل برای خود “وانه” هایی درست می‌كردند تا زمان حضورشان در این ناحیه در آن جا اقامت كنند.

آدرس روستا جهت بازدید از این روستا: گیلان-فومن-بخش سردار جنگل-ماكلوان پایین-خانوانه

خانوانه در لغت نامه دهخدا:

خانوانه . [ ن ] (اخ ) دهی است جزء دهستان حومه مركزی شهرستان فومن واقع در ۶ هزارگزی باختری فومن . ناحیه ای است واقع در كنار راه فرعی صومعه سرا به ماكلوان . این ده در جلگه قرار دارد با آب و هوای معتدل و مرطوب و مالاریایی . دارای ۱۹۱ تن سكنه كه شیعی مذهب و طالشی زبانند. آب آنجا از رودخانه ماسوله و محصولات آنجا برنج و چای و ابریشم و عسل و لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری و شال بافی است .(از فرهنگ جغرافیایی ایران ج۲)

خانوانه – ویكی پدیا:

یكی از روستاهای شهرستان فومن است كه در بخش سردار جنگل و دهستان سردار جنگل فومن واقع شده است.اهالی روستا به زبان تالشی صحبت می كنند.

نام خانوانه كه در نگارش‌های جدید به اشتباه به صورت خانه وانه نوشته می‌شود از تركیب دو واژهٔ خان+وانه تشكیل شده است. “خان” به ملاكان و صاحبان قصبه‌ها در قدیم گفته می‌شد و “وانه” واژه‌ای قدیمی است كه به صورت “بانه” در زبان فارسی به كار می‌رود و به معنی محل سكونت می‌باشد. به علت آب و هوای خوب و موقعیت جغرافیایی این منطقه در دوران قدیم خان ها و ملاكان برای گذراندن اوقات فراغت و تفریح به این روستا می‌آمدند. آن‌ها در این محل برای خود “وانه” هایی درست می‌كردند تا زمان حضورشان در این ناحیه در آن جا اقامت كنند.

 

روستای خانوانه-JVBh3ccEKD