روستای تاریخی كردان از توابع بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ در ارتفاع ۱۳۵۰متر از سطح دریا واقع شده است كه از شمال با جاده كوهسار و برغان ،از غرب با اراضی سیف آباد و بانوصحرا ،از جنوب با اتوبان كرج -قزوین و از شرق با شهرستان كرج مجاور می باشد. مساحت قسمت مسكونی كردان (طرح هادی) ۱۰۴هكتار است و فاصله آن از هشتگرد ۱۵ كیلومتر ، از كوهسار۵ كیلومتر و از شهر كرج ۲۲ كیلومتر می باشد. بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسكن سال ۱۳۸۵ جمعیت روستای كردان ۳۷۹۶ نفربود كه رشد متوسط سالانه جمعیت روستا نسبت به سرشماری سال ۱۳۷۵با۲۷۶۰نفر جمعیت، برابر با ۳% می باشد . جمعیت كردان هم اكنون ۴۵۰۰ نفر است. از جاذبه های مهم روستا می توان از شاهزاده حسین و بی بی شهربانو نام برد. بنای امامزاده یا شاهزاده حسین با پلانی مدور كه دارای ۳۴ كنگره به ارتفاع شش متر بر روی بدنه و گنبد دوپوش از نوع عرقچین با شیوه آجر سنتی به صورت معمولی و رگ چین می باشد و از این نظر جزء بناهای زیبا و استثنائی محسوب می گردد كه در فهرست آثار ملی ثبت شده است. از صنایع و مراكز اقتصادی مهم واقع در كردان می توان به كشتارگاه مرغ كردان، كشتارگاه صنعتی گاو سلیمانی، سیلوی۳۰۰هزارتنی ذخیره گندم ،شركت ماموت،شركت سوپا،شركت سرنگ سازی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران (سها)،نیر پارس و مایان فولاد اشاره نمود.همچنین مراكز پرورش اسب متعددی در این روستا فعال می باشد. شغل غالب ساكنین كشاورزی ،باغداری و دامداریست. روستای كردان به سبب موقعیت خاص جغرافیایی ،استقرار صنایع مهم و وجود جاذبه های بسیار زیبا و برجسته طبیعی ،تاریخی،گردشگری،مذهبی،مجاورت با اتوبان تهران-قزوین و همسایگی با مراكز جمعیتی نظیر كلان شهر كرج از یك سو وبرخورداری از آب و هوای مطلوب و طبیعت بسیار زیبای كوهستانی از سوی دیگر، ضمن پذیرائی از تعداد قابل توجه گردشگر ، از استعداد مهاجرپذیری بالائی برخوردار است . از همین رو اداره امور این روستا كه ویژگی ها و مشكلات شهری داراست ،از حساسیت و ظرافت ویژه ای برخوردار می باشد. دوره فعلی شورای اسلامی روستای كردان كه از اردیبهشت سال ۱۳۸۶ مدیریت امور روستا را بر عهده گرفته است، با عنایت به شرایط ویژه روستا ،رشد فزاینده جمعیت و به تبع آن رشد نیازهای رفاهی ،عمرانی،شهری و خدماتی ساكنین در كنار منابع محدود ،ضمن اتخاذ تدابیر موثر در اداره روستا ،موفق به جلب رضایت عمومی ساكنین شده است .

مكان های دیدنی روستای كردان:
رود كردان:
یكی از دلایل اصلی سرسبزی و حاصل خیزی زمین های كردان رودخانه ی ارتفاعات كهار است. رودخانه ی كردان از شمال شرق این روستا به سمت جنوب غربی جاری می شود و زمین های كردان را سیراب و پر آب می كند. این رودخانه از شهرستان ساوجبلاغ و نظرآباد عبور كرده و در اطراف روستای نجم آباد وارد رودخانه ی شور می شود. كردان به دلیل داشتن خاك حاصلخیز و موقعیت جغرافیایی مناسب باغ های میوه زیادی دارد.

پل بانو صحرا كردان:
در نزدیكی روستای كردان پلی قدیمی به نام بانو صحرا كردان وجود دارد كه قدمت آن به عصر صفوی بازمیگردد، امروزه فقط دو پایه از این پل باقی مانده است

برج مقبره كردان:
برج مقبره از جنس آجر ساخته شده است. این برج تاریخی پلانی خورشیدی و دایرهای شكل دارد و روی سكویی به قطر ۸ متر بناشده است. باستانشناسان قدمت این برج را به دورۀ سلجوقیان نسبت دادهاند.

امام زاده حسین كردان:
رجی مدور با پلان خورشیدی متعلق به دوره سلجوقیان كه پیكر مطهر امامزاده حسین از نوادگان امام سجاد را در آغوش گرفتهاست (این برج در سال ۱۳۸۷ مجدداً ساخته شدهاست).
اهالی روستای كردان:
مردم محلی این روستا بسیار اصیل هستند و به باورهای سنتی و مذهبی خود نیاز بسیار پایدار می باشند. مردم كردان بسیار مهمان نواز و خون گرم هستند و آن قدر با انرژی مثبت با دیگران و حتی مهمانانی كه به این منطقه وارد می شوند دارند كه هیچ كس نیست كه عاشق كردان و مردمش نشود.
آدرس روستای كردان:
برای سفر به این روستای زیبا و خوش آب و هوا كافی است به سمت كرج حركت كنید. پس از عبور از كرج مسیر آزادراه قزوین-كرج را ادامه دهید. ۲۰ كیلومتر دیگر را كه طی كردید با تابلو خروجی كردان مواجه میشوید. پس از وارد شدن به این مسیر به جاده روستای سرسبز كردان میرسید.

اقامت در روستای كردان:
در روستای كردان انواع ویلاهای لوكس و مجلل برای اقامت وجود دارد. همچنین روستا، امكاناتی را برای اقامت گردشگران فراهم آورده است كه ویلاهای دهكده های تفریحی كردان یك نمونه از آنها به شمار میرود ولی با وجود تمام این امكانات باز هم میتوان بدون ویلا به این روستا رفت و در آن كمپ كرد.
بهترین زمان سفر به كردان:
روستای كردان در هر 4 فصل جذابیت ها و زیبایی های خود را دارد و شما میتوانید از زیبایی های آنجا لذت ببرید.