روستای مغان در عرض جغرافیایی ۳۴ و۸و۳۶وطول جغرافیای ۸۲و۲۲و۵۹ ارتفاع ۱۷۶۸مترازسطح دریا و درفاصله ۲۸كیلومتری جنوب غربی مشهدقراردارد۰ برای رسیدن به این روستا به ترتیب بایدازمشهد-انتهای شهرك سیدی –خلج- گردنه ی خلج-كال شلگرد-روستای اردمه- روستای خانرود گذشت، تایك كیلومتربعدازكال شلگرد جاده اسفالت یعنی ۹كیلومتر جاده اسفالت است ومابقی جاده خاكی می باشد۰از روستای مغان پس از گذشتن از گوچه های ده با فاصله دو كیلو متر به چشمه ی می رسیم كه محل اطراق و ابتدای پیاده روی به سمت غار می باشد.
غار در مختصات ۸و۷و۳۶عرض جغرافیایی و ۱۳و۲۲و۵۹ طول جغرافیایی قرار دارد وارتفاع ان از سطح دریا ۲۱۵۷متر می باشد این غار دارای دو دهانه می باشد یكی رو به شمال به ابعاد ۶متر در ۲متر و دیگری رو به شرق به ابعاد ۵/۱۲در ۳متر است تا حدود ۵۰ متر فضای داخل غار روشن است عرض ورودی در ابتدا ۱۹ متر و ارتفاع آن در شروع ۴ و تا ۱۲ متر ادامه دارد در بعضی از نواحی از سقف غار آب می چكد در فاصله ۱۱۰ متری به استلاكمیت دو قلو می رسیم در فاصله ۱۲۰متری از ابتدای غار با تنگه ای به عرض ۴ متر مواجه می شویم رو به سمت غرب به ابتدای تالار دوم می رسیم تالار اول با طول ۲۴۶ متر و عرض بین ۱۱تا ۳۳متر وارتفاع حدود ۹ متر بزرگترین تالار در بین غارهای استان می باشد . تالار دوم به طول ۲۹ متر و عرض ۱۰ متر و ارتفاع ۷متر می باشد . بعد از یك سر بالایی به دو حفره غربی و جنوب غربی به طول ۱۹ متر می رسیم كه هر دو به تالار سوم منتهی می شود كه البته مسیر غربی بهتر و ساده تر است . تالار سوم ۱۲ متر طول ، ۷متر عرض و ۶ متر ارتفاع دارد . در مقابلمان یك صخره ۵متری و یك راه گربه رو در سمت راست دیده می شود. برای عبور از این قسمت نیاز به طناب و حمایت همراهان داریم . بعد از عبور از این قسمت به تالار چهارم می رسیم این تالار از طول ۲۳ متر ، عرض ۸متر و ارتفاع ۶متر بر خوردار است . پس از طی حدود ۲۳ متر به دو راهی شرقی و غربی می رسیم كه طول هر كدام ۱۷ متر است كه پس از عبور از آن به یك تالار زیبا خواهیم رسید . كه داخل آن یك بركه به عمق ۲۰ تا ۴۰ سانتی مترو ابعاد ۵×۴ متر می باشد . كه البته آب ان غابل شرب نمی باشد .
زمان لازم برای پیمایش غار مغان ۲ تا ۵/۲ ساعت طول می كشد برای رسیدن به دهانه غار از روستا ۵/۱ ساعت وقت لازم است و برگشت هم حدود یك ساعت به طول می انجامد بازدید كنندگان این غار لازم است كفش و لباس مناسب ، چراغ قوه ، آب شرب به همراه داشته باشند و حتما یك راهنمای متخصص آنها را هدایت كند .
غار مغان در اثر انحلال طبقات متوسط تا ضخیم سنگ اهك وسنگ اهك دو لومتی به رنگ خاكستری یره مربوط به تشكیلا تاهكی بهرام ( دونو نین فوقاتی ،عمر غاربین۳۰تا۴۰میلیون سال)می باشد. این طبقات دارای لامیناسیون(لایه های)ظریفی هستند وفسیلهای(سنگواره)تنتاكولیتس،بقایای براكبویودها وكرینوئیدها در آنها به وفور دیده می شود این طبقات آهكی به علت مقاومت بالایشان خط الراس ارتفاعات منطقه را تشكیل می دهند . چندین چاه درون غار است كه باید با احتیاط كامل از آنها عبور كرد. عمق یكی از این چاهها كه راه شعبة دیگر غار میباشد، ۲۵ متر است. چون از دیوارهای كه بالای چاه قرار دارد، بگذریم و از پرتگاهی تنگ كه ۳۵ سانتیمتر است عبور كنیم، به محوطة وسیعی میرسیم كه بركة آبی در آن مشاهده میشود. از بركه كه رد شدیم به محوطة كوچكی میرسیم كه به چند شعبة فرعی تقسیم میشود و آخرین نقطة غار است. وجود چاهها، این غار را به سه طبقه تقسیم كرده است. این غار در مرداد ماه ۱۳۲۴ توسط ۷۰ نفر از كوهنوردان مشهد كشف شد و دومین كاروان كوهنوردان، در سال ۱۳۲۶ از آن دیدن كردند.