گنبد نمكی كنار سیاه در ۹۰ كیلومتری جنوب شرقی شیراز و در فاصله ۲۰ كیلومتری جنوب غرب شهرستان فیروزآباد قرار دارد. دستیابی به گنبد از جاده آسفالته فیروزآباد-فراشبند امكان پذیر است. تعدادی آبراهه فصلی در اطراف گنبد نمكی وجود دارد. در یال جنوب غربی تاقدیس آغاز، سه چشمه به نام نارك، كنار سیاه و منگرك وجود دارد.
آب چشمه های كنار سیاه و منگرگ در اثر تماس با گنبد نمكی كنار سیاه آلوده و شور شده اما آب چشمه نازك شیرین می باشد، این گنبد با وسعتی حدود ۳۷/۵ كیلومتر مربع دارای ارتفاع بیشینه ۱۹۰۰ و كمینه ۱۵۰۰ متر از سطح دریا می باشد. هدف از این مطالعه بررسی غلظت فلزات سنگین در آب و رسوبات منطقه كنار سیاه، مقایسه غلظت فلزات سنگین با استانداردها، بررسی تاثیر گنبد نمكی كنار سیاه بر غلظت فلزات سنگین آب و رسوبات منطقه و بررسی روش های جلوگیری از كاهش كیفیت آب های سطحی و زیرزمینی در منطقه می باشد.
نمونه های آب و رسوب در فصل تر(اسفند ۸۵) جمع آوری شد. PH آب ، دما و EC در محل اندازه گیری شد و نمونه ها پس از آماده سازی به روش ICP-MS آنالیز شدن. به نظر می رسد كه آلودگی موجود در آب و رسوبات منطقه گنبد نمكی كنار سیاه از نوع آلودگی های پراكنشی باشد، كه به صورت هرز و رواناب و متشكل از مواد شیمیایی، رسوبات و فلزات سنگین است كه از نقاط مختلف گنبد و ابشویی كانی های مختلف و آزاد شدن عناصر سمناكآن حاصل شده اند و به افزایش غلظت این عناصر درآب و رسوبات رودخانه منجر می شوند. بنابراین اصلی ترین منبع عناصر بالقوه سمناك در منطقه فرایندهای زمین زاد می باشد.

