كلیسای سهرقه (سهرل) مربوط به سدهٔ ۵ و ۶ ه. ق. است و در شهرستان شبستر، بخش صوفیان، روستای سهرل واقع شده و این اثر در تاریخ ۱ فروردین ۱۳۴۷ با شمارهٔ ثبت ۷۶۶ بهعنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این كلیسا در روستای سهرل یا سهرقه – بعد از فرودگاه تبریز در ۱۳ كیلومتری جاده آسفالته تبریز مرند و در ۳۵ كیلومتری تبریز واقع شده است.
بنا توسط معماران روس و فرانسوی و استادكاران آذربایجانی ساخته شده است و قدمت آن را به سال ۱۸۴۰ میلادی رقم زده اند . این كلیسا در اثر زلزله ۱۹۳۶ به شدت آسیب دیده و بعد از آن واقعه درها و پنجره های بنا به تاراج رفته است ولی آنچه از آن دوران به یادگار مانده خود در شمار یكی از نفایس معماری آذربایجانی به شمار می آید.بنابه شكل مستطیل به ابعاد ۳۰/۶ * ۴۵/۱۸ متر است كه با آجر ساخته شده و از سه قسمت ورودی، تالار مركزی و محراب تشكیل یافته است .ضلع غربی بنا را ،ایوان آجری آن تشكیل میدهد كه بوسیله دو راه پله به برج ناقوس كلیسا كه آن هم بصورت برجی بلند با پلان ستاره ای شكل و گنبد رك خیاری جلب توجه میكند، ارتباط مییابد .تالار مركزی كلیسا ، دارای پلان مستطیل شكل با پوشش گنبدی است . طاق مركزی آن نیز بوسیله كاربندیهای آجری به پلانی ۱۰ ضلعی تبدیل میشود كه پایه گریو گنبد تالار بر روی آن قرار میگیرد.پوشش خارجی بنا به صورت گریو استوانه ای و گنبدی مخروطی خودنمایی میكند .طرح آجركاری گنبد نیز از مهمترین كارهای دوران قاجاریه محسوب میشود.
محراب كلیسا در منتهی الیه ضلع شرقی بنا ، با گنبد رك بر روی گریوی هشت ضلعی قرار گرفته است. بر روی دیوار خارجی كلیسا طاقنماهایی با طاق هلالی شكل تعبیه كرده اند كه از یكنواختی و سادگی بنا می كاهد.