ریپورتاژ آگهی
اندیمشك

اندیمشك

اندیمشك در كنار خرابه‌های شهر قدیم (لور) و (اری‌ترین) احداث گردیده است. لور شهری آباد بود كه جغرافی‌نویسانی چون اصطخری و مقدسی از آن نام برده‌اند.
  • 1400/12/01
  • استان : خوزستان
  • شهر : انديمشک
  • دسته : شهر-استان
آدرس : اندیمشك در كنار خرابه‌های شهر قدیم (لور) و (اری‌ترین) احداث گردیده است.
تلفن : 66059000-021

اندیمشك در كنار خرابه‌های شهر قدیم (لور) و (اری‌ترین) احداث گردیده است. لور شهری آباد بود كه جغرافی‌نویسانی چون اصطخری و مقدسی از آن نام برده‌اند.

گویا شهر لور تا قرون وسطی از آبادی بهره‌مند بود و پس از آن رو به ویرانی نهاده است. اندیمشك در دوره قاجاریه و در حكومت حاج صالح‌خان مكری با ساختن قلعه‌ای اهمیت پیدا كرد و صالح‌آباد نامیده شد، سپس به اندیمشك تغییر نام یافت. مردم این شهر در گذشته در كپرها، چادرهای ساده و بعدها در خانه‌های گلی زندگی می‌كردند. ولی امروزه رشد و توسعه قابل توجهی یافته است.

مراكز دیدنی

 شهر لورساسانی
 چشمه عین خوش
 چشمه دهلران
 منطقه حفاظت شده كرخه
 دریاچه سد كرخه

كشاورزی و دام داری

شغل اصلی مردم اندیمشك كشاورزی می باشد. محصول عمده این بخش غلات دیمی بوده و گندم، جو، انار، انجیر، سیب، گردو و انگور هم از دیگر محصولات این شهرستان است.

مشخصات جغرافیایی

شهرستان اندیمشك از شهرستان های استان خوزستان است كه ازنظرجغرافیایی در ۴۸ درجه و ۲۱ دقیقه ی درازای خاوری و ۳۲ درجه و ۲۷ دقیقه ی پهنای شمالی و در ارتفاع ۱۵۰ متری از سطح دریا واقع شده واز شمال به استان لرستان، از جنوب به دزفول و شوش و از باختر به استان ایلام محدود می شود. این شهرستان در جلگه واقع شده و آب وهوای آن گرم و خشك است. آب آشامیدنی شهر اندیمشك در نمونه آب شناسی در ایران كم نظیر و بی‌مانند شناخته شده و بهترین نوع آب طبیعی و زلال در این سامان وجود دارد.شهرستان اندیمشك از نظر موقعیت راه های شوسه، اصلی و مركزی دارای اهمیت بوده و راه های آن عبارتنداز:
آزاد راه اندیمشك – دزفول به درازای ۱۰ كیلومتر
جاده آسفالته اصلی اندیمشك – سد دز به درازای ۲۵ كیلومتر
بزرگراه اندیمشك – اهواز به درازای ۱۵۲ كیلومتر
جاده آسفالته اندیمشك – دهلران به درازای ۱۷۰ كیلومتر
جاده آسفالته اندیمشك – پل دختر به درازای ۱۰۵ كیلومتر
جاده آسفالته اندیمشك – دره شهر در استان ایلام به درازای ۱۳۵ كیلومتر
راه آهن سراسری نیز از این شهر عبور می كند.

وجه تسمیه و پیشینه تاریخی

اندیمشك كه واژگون شده «هندی مشك» است كه در كنار خرابه های شهر قدیم «لور» و «اری ترین» ساخته شده است. لور شهری آباد بوده كه مورخین نیز از آن نام برده اند، اما از قرون و سطی به بعد از آبادی آن كاسته شده و پس از آن رو به ویرانی نهاده است. در روزگار فتح‌علی‌شاه قاجار شخصی به نام حاج صالح خان مكری(حكمران شوشتر و دزفول) در كنار ویرانه های باستانی شهر لور دژی ساخت و آنرا قلعه «صالح آباد» نامید، تا این كه در اواخر دوره قاجاریه روستای صالح آباد در ۲ كیلومتری این دژ بوسیله ایل «سگوند» ساخته شد كه شامل سیاه چادرها و كپرهای این ایل و برخی از مهاجران لر بختیاری بود. اما دیری نگذشت كه راه آهن سراسری جنوب افتتاح شد و سیاه چادرها و كپرها از میان رفته و صالح آباد، اندیمشك نامیده شد. از این روزگاران اندیمشك راه گسترش و پیشرفت را پیمود. شهر اندیمشك شهری توریستی و از نظر موقعیت راه های شوسه، اصلی و مركزی مهم می باشد، زیرا تنها شهری است كه استان خوزستان، لرستان و كرمانشاهان را به هم ارتباط می دهد. در سمت شمال خاوری شهر، دشتی بایر است كه از قدیم مردم به آن لور گفته اند و همان سرزمینی است كه به نام ایلام از آن یاد می شود.

 

اندیمشك-rzi96fpElV



اندیمشك-wG59qUhGdY