در غرب جزیره یك كشتی عظیمالجثه در سواحل نیلگون كیش جا خوش كرده است كه به كشتی یونانی معروف است. در یكی از روزهای گرم تابستان سال ۱۳۴۵، بومیان جزیره كیش ناگهان كشتی عظیمالجثهای را كه در نزدیكی روستای باغو به گل نشسته بود، دیدند. هنوز پس از گذشت سالها دلیل به گل نشستن این كشتی در پس پردهای از ابهام است اما گفته میشود به علت مه آلود بودن هوا و نبودن فانوس دریایی در سواحل جزیره كیش این اتفاق روی داده است.
این كشتی در سال ۱۳۲۲ شمسی توسط شركت ویلیام هامیلتون به وزن ۷۰۶۱ تن و به طول ۱۳۶ متر در بندر گلاسكو در اسكاتلند ساخته شد و در روز ۴ مرداد ۱۳۴۵ به هنگام بازگشت از ایران، در سفر دریایی خود به كشور یونان در عرض جغرافیایی ۲۶ و ۲۰ درجه شمالی و طول جغرافیایی ۵۳ و ۵۴ درجه شرقی به گل نشست و هشتاد روز تلاش اورینوكو، یدككش هلندی برای بیرون كشیدن این كشتی به ثمری نرسید. تلاشهای ناموفق زیادی برای بیرون كشیدن آن انجام شد و به ناچار سرنشینان كشتی مجبور به ترك آن شدند و بار آن تخلیه شد، چرا كه عملیات بیرون كشیدن كشتی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نبود. اطلاعات بدست آمده از شركت بیمه لویدز لندن نشان دهنده این است كه این كشتی در زمان به گل نشستن متعلق به كشور یونان و بنام كولااف بوده است. این كشتی در ابتدا “شیپور امپراتور” سپس “ناتورالیست” و در سال های بین ۱۳۳۸ تا یكسال قبل از توقف، در مالكیت خطوط كشتیرانی ایران با نامهای “سیروس فارس”، “همدان” در تردد بوده است.
كشتی یونانی از نظر تاریخی قدمت و اهمیت چندانی ندارد وگذشت زمان كشتی را دچار فرسودگی كرده است. قسمت تحتانی كشتی كه در آب است بر اثر برخورد امواج دریا با آن پوسیده و هر آن ممكن است فرو افتد.
تماشای خورشید كه به آهستگی در پشت كشتی یونانی در آب های نیلگون خلیج فارس غروب میكند خاطرهای فراموشنشدنی و جاویدان است. درخشش آخرین شعاع های نور خورشید بر پهنه آسمان، طیف رنگ های زرد و قرمز و نارنجی و سایه روشن های لكه های ریز و درشت ابر، تابلویی چنان زیبا و خیال انگیز را در پشت كشتی یونانی پدید می آورد كه نظیر آن را كمتر می توان یافت.
پارك ساحلی كشتی یونانی در زمینی به مساحت ۶۰ هزار متر مربع با امكاناتی چون آمفیتئاتر، كافه تریا، رستوران ایرانی و لبنانی، غرفه های فروش تنقلات، ایستگاه های كرایه اسكیت، دوچرخه و فروش محصولات ورزشی در محیط پیرامون كشتی یونانی در دست احداث میباشد.



