روستای جوركویه با موقعیت جلگه ای یكی از روستا های دهستان نوشر از بخش خشكبیجار شهرستان رشت می باشد . این روستا در شمال دهستان نوشر واقع شده و فاصله ی آن تا مركز دهستان یك و نیم كیلومتر و مركز بخش سه كیلومتر و تا مركز استان (شهر رشت) سیزده كیلومتر می باشد.
روستای جوركویه از شمال به روستای شیشه و گوراب ، از شرق به روستای رودپشت ، از غرب به روستای ماشل علم و از جنوب به دهستان نوشر محدود شده است و نزدیك ترین نقطه ی شهری نیز بخش خشكبیجار می باشد.
*حدوده اراضی كشاورزی و منابع طبیعی روستا
روستای جوركویه در كنار جاده ی عبوری لشت نشاء به خشكبیجار واقع شده و اراضی تعریف شده آن زراعی شالیكاری و شالیزار می باشد .
آب كشاورزی این روستا از فاضلاب مزارع روستای اجی بوزایه كه در ضلع جنوب شرقی این روستا واقع است و لوله انحرافی و منشعب از رودخانه نورود و رودخانه شهرستانی و تعداد دیگری از جو ها كه از مزارع جنوبی حاصل و تمامی زمینهای كشاورزی جوركویه با ضمیمه استخر اب بندان سیراب می نماید و مهمترین رودخانه آن رودخانه جوركویه بود كه مسیرش از جنوب شرقی به شمال غربی و در انتها ، مزارع روستای جوركویه را تغذیه می نماید.
میزان بارندگی آن بالغ بر ۱۰۰۰mm بوده و در درجه حرارت متوسط آن ۱۸ + سانتی گراد است.
این روستا در بخش جلگه ای شهرستان رشت واقع است و همچنین صوانح طبیعی از قبیل رانش یا لغزش زمینی در این روستا بوقوع نپیوسته ، آخرین وقوع زلزله در سال ۱۳۶۹ صرفا خسارت مالی وارد آورده و از مركز تحت تاثیر زلزله گسل درفك نزدیك به یكصد كیلومتر فاصله دارد.
تعداد خانواده و جمعیت
روستای جوركویه طبق آمار نفوس و مسكن در سال ۱۳۸۱ تعداد خانوارهای جوركویه ۲۵۱ خانوار و جمعیت آن ۱۰۳۰ نفر و در سال ۱۳۸۹ تعداد خانوارهای این روستا از ۲۵۱ خانوار به۲۸۰ خانوار و جمعیت آن بالغ بر ۱۱۰۰ نفر و وسعت روستا بالغ بر ۲۳۰۰۰۰۰ متر مربع می باشد .
شورای اسلامی روستای جوركویه در سال ۱۳۸۳ دهیاری روستا و به تبع آن دهیار را انتخاب و شروع به كار كردند.و از آن زمان تا كنون خدمات زیادی برای روستا جوركویه انجام گرفته؛ البته قبل هز هر گونه ادعا از تمام اهالی روستای با صفای جوركویه از فرد فرد ساكنین این روستا كمال تشكر و قدر دانی را داریم كه با حمایت های همه جانبه و بی دریغ خودشان خواستار روستایی آباد شدند كه از مردم با فرهنگ و شهید پرور این روستا جز این انتظار دیگری نمی رفت.
امید واریم شورای اسلامی و دهیاری جوركویه از این نعمت مردمی استفاده ی كامل برده و در اینده هم بتواند بر خدمات خود در این روستا بیافزاید. انشاءا…
در این جا نظر شما را به فرازی از وصیت نامه ی شهید پاسدار ناصر فیروزان جلب می نماییم:
*خواسته ی من از جوانان جوركویه این است كه برای آبادی محل بكوشند.
و همچنین امیر خلبان شهید رجبعلی محمدی كه خلبان هلیكپتر بود و در سانحه هوایی در زلزله ی قزوین و به همراه استاندار قزوین و چند نفر از افراد بلند پایه شهید شدند و در تمام ماموریتهای هوایی خود بعد از انجام ماموریت چیزی درخواست نمی كردند و در انتهای ماموریت خود می نوشتند :((فی سبیل الله )) و امضاء می كردند.
كتابخانه شهید مفتح این روستا از سال ۱۳۵۸ تشكیل شده بود كه به سبب فرسودگی بسیار شدید آن در چند سال مانده به تشكیل شوراها عملاً از آن استفاده نمی شد ، خوشبختانه در سال۱۳۸۳ پس از انتخاب دهیاری این مكان بازسازی و تجهیز شده و همكنون مقر دهیاری و شورای اسلامی جوركویه می باشد .