آتشكده میل اژدها یا برج نورآباد تنها اثر بازمانده از دوره اشكانیان در استان فارس، در هفت كیلومتری غرب شهر نورآباد ممسنی در شمال غربی استان فارس قرار دارد. این اثر كه در درهای فاقد آبادی در كنار كوه تنگ كله واقع است و به نام های دیمهمیل، میل اژدها و میل آزاد نامیده می شود. این میل در كنار یكی از راههای مهم باستانی و در دامنه كوهی سنگلاخ و نسبتا سرسبز قرار دارد. میل اژدها یكی از معدود منارههایی است كه از دوران پیش از اسلام باقی مانده و در زمان اشكانیان ساخته شده است.
این اثر از لحاظ شكل و ظاهر مانند كعبه زردشت و برج زندان شهر پاسارگاد، چهارگوش است. بلندای برج بیش از هفت متر و پهنای هر ضلع آن در پایین چهار متر و در بالا ۴۰/۳ متر است و از سنگ رگه سفید به طول های مختلف ( برخی ۴۴ و برخی ۱۹ سانت) بسیار دقیق، منظم و با مهارت ساخته شده است.
در داخل قسمت بالایی برج ، پلكانی به بلندای ۱۰/۵ و پهنای ۵۹ سانتی متر وجود دارد. این قسمت در سمت جنوب و در ارتفاع سه متری واقع شده و چنین به نظر می رسد كه با نردبان به این قسمت می رسیدند و سپس از پلكان بالا می رفتند. در این برج آتش مقدس نگهداری می شد و از آنجا آتش را به سایر نقاط می بردند. آتشدانی نیز بر فراز برج وجود داشت.” واندنبرگ” باستان شناس، برآن است كه برج نورآباد فقط به روی روحانیان باز بود و نیایش كنندگان ، تنها می توانستند آتش را ببینند. بنابراین آتشدان ها و آتشكده ها سرباز بودند. در دوره پهلوی دوم، میله فلزی از وسط قطعات سنگ های برج نور آباد گذراندند تا از فروپاشی آن جلوگیری شود.
بهطور كلی میلها در زمان اشكانیان و ساسانیان كاربرد فراوان داشته و بعدها در دوران اسلامی نیز این میلها را در منارهها نیز میتوان مشاهده كرد. از كاربردهای میل اژدها میتوان در راهنمای كاروانان و اطلاع رسانی و دیدهبانی وشاید آتشكده و… نام برد. این اثر تاریخی به شماره ۳۵۶ در فهرست آثار باستانی ملی ایران ثبت شده است.