جاهای دیدنی لار
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری ایران توریسم جاهای دیدنی لار را به شما معرفی خواهیم كرد. برای آشنایی با مكان های دیدنی لار در استان فارس در ادامه با ما همراه باشید.
استان فارس یكی از استانهای جنوب كشور است. این استان، چهارمین استان بزرگ و پرجمعیت ایران بهشمار میرود. مركز استان فارس، كلانشهر شیراز است. استان فارس یكی از محبوب ترین و مهمترین مقاصد گردشگری ایران است. وجود طبیعت زیبا و جاذبه های تاریخی بی شمار دلیل این محبوبیت می باشد. یكی از شهرهای این استان لار است. سرزمین لار در زمان ساسانیان بدلیل احداث آتشكده در این شهر مورد توجه بوده است و از اواخر قرن هشتم هجری قمری مركز ضرب سكه بوده، سكه دار (لاربن)، در سواحل خلیج فارس و هند رایج بوده است.
شهر لار (Lar) یكی از شهرهای توریستی ایران می باشد كه در جنوب استان فارس واقع شده است. این شهر جنوب شرقی ترین شهر استان فارس می باشد. شهرستان لار در یك دشت واقع شده است و آب و هوای آن بسیار گرم است. در حد فاصل شهرستانهای داراب، جهرم، خنج، فیروزآباد و استان بوشهر و استان هرمزگان واقع شده است. در ادامه جاذبه های گردشگری لار را به شما معرفی می كنیم.
دیدنی های لار
آرامگاه مادر نادرشاه
آرامگاه مادر نادرشاه یا برج ننه نادر در نزدیكی قلعه اژدهاپیكر، در شهرستان لار از توابع استان فارس قرار گرفته است. با ارتفاع كلی ۹ متر، این مقبره برخلاف نام خود نه به مادر نادرشاره افشار تعلق دارد و نه در دوران حكومت افشاریه ساخته شده است. با توجه به سنگ بهكار رفته در بنا، آن را به دوران تیموری و صفوی مرتبط میدانند.
قلعه ی اژدها پیكر
قلعه اژدهاپیكر یك سازهی خشتی متعلق به دورهی ساسانی واقع در شهرستان لارستان است. این قلعه كه بر روی تپهای در جانب شمالی شهر قدیم لار واقع است، در گذشته با عنوان طلسم كیانی شناخته میشده كه گویای استحكام و نفوذناپذیری آن بوده است. در ضلع شرقی قلعه اژدها پیكر، بر روی یك سطح مرتفع مشرف به شهر، برج ننه نادر قرار دارد كه یك بنای تاریخی سنگی است.
قلعه همایون دژ
قلعه گراش یا همایون دژ از دیدنیهای گراش در استان فارس بهشمار میرود. این اثر تاریخی كه به دوران پس اسلام تعلق دارد، در تاریخ ۲ آبان ۱۳۸۲ با شمارهی ثبت ۱۰۵۰۲ بهعنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
بقعه پیر سرخ لار
بقعه پیر سرخ لار در جنوب غربی شهر قدیمی لار قرار دارد. این بنا متعلق به دوره صفویه است. این بقعه كه بخش هایی از آن هم تخریب شده است هنوز یكی از اماكن مقدس شهر لار به حساب می آید. روی برخی از دیوارهای این بقعه نقاشی هایی دیده می شود. در این بقعه سنگ كاری های قدیمی زیادی به چشم می خورد.در دو سمت درب ورودی دو ستون مشاهده می شود. طبق عقیده ای كه اهالی این منطقه دارند این بنا برای برادر شاهچراغ ساخته شده بود. این بقعه برای اهالی این منطقه بسیار مقدس است. برخی بر این باورند كه در حفره های مربوط به هفتاد سال پیش در داخل بنا یك پنجه طلایی بوجود آمد كه در سال ۱۳۶۹ خورشیدی دیگر اثری از آن دیده نشد.
باغ نشاط
این باغ در كنار رودخانه ی خشك در مركز شهر قدیم لار قرار گرفته است. باغ نشاط مربوط به دوران صفویه است و شامل یك بنای دو طبقه با زیر زمین است. در وسط شاه نشین عمارت، منفذی ۸ ضلعی جهت نورگیری و تهویه هوای زیرزمین قرار دارد. زیرزمین این عمارت در سالهای اخیر به عنوان زورخانه سنتی و این بنا در دورههای بعد از صفوی به عنوان دارالحكومه مورد استفاده بوده است. دركنار عمارت، حمام با سقف هلالی و ستونهای سنگی مارپیچ و آهك بریهای زیبا واقع شده است. از دیگر آثار شهرستان لارستان میتوان بنای پیرسرخ، مسجد جامع لار، پل و بند رودخانه خشك، آب انبارهای دهان شیر و آب انبارهای متعدد دیگر را نام برد
پل شاه عباسی
پل شاه عباسی لار این پل در غرب منطقه لار بر روی رودخانه شور در مسیر كاروان رو دوره صفوی واقع گردیده و ظاهراً از آثار شاه عباس اول صفوی است كه بقایای آن در جریان احداث پل بتونی جدید به طور كامل از میان رفته است.این پل كه همزمان با توسعهٔ راههاى بازرگانى در عهد صفویه در شرق رودخانهٔ شور ساخته شده احتمالاً هفت ستون داشته كه بیشتر آنها هنوز هم باقى ماندهاند.ستونها به طور كامل قابل رؤیت نیستند و تنها ستونهاى بازمانده از دورهٔ صفویهٔ آن دیده مىشوند. این پل چندین بار تعمیر اساسى شده است.
كاروانسرای بزرگ بریز
كاروانسرای بزرگ بریز از آثار دوران قاجاریه است كه در شمال بخش مركزی لار و در روستای بریز واقع شده است. این كاروانسرا بنایی است چهار ضلعی به ابعاد ۶۰×۵۰ متر به طوری كه اضلاع شمالی و جنوبی ۶۰ متر و اضلاع شرقی و غربی ۵۰ متر طول داشته، از مصالح سنگ و گچ ساخته شده است. بنا ر سه ضلع شمال، شرق و غرب دازای رواق و یك راهرو سراسری در پشت آنها بوده كه اخیراً توسط اهالی محل جهت استفادههای شخصی پشت رواقها به وسیله سنگ و آجر مسدود شده به گونهای كه رواقها به حجره تبدیل شده اند. در چهار گوشه این بنا هر كدام یك پلكان،راهیابی به پشت بام بنا را میسر می سلخته است در پشت هر ضلع بنا سه برج پشتیبان جهت استحكام آن ساخته شده است.
امامزاده میرعلی بن حسین لار
این امامزاده در زیـر دو قلعه اژدها پیكر و قدمگاه قرار گرفته هست و بنای فعلی آن نوساز می باشد.اصل بنا در حدود ۷۰۰ سـال پیش ساخته شد، گنبد و دو گلدسته آن با كاشیكاریهای زیبا معرق شده می باشد.
بازار قیصریه
بازار قیصریه از جاهای دیدنی لار به شمار میرود. اصطلاح قیصریه به مراكز تجاری یا مغازههایی اطلاق میشود كه امكان اقامت شبانه در آن نباشند. این اصطلاح از آغاز قرون وسطی (قرن ۱۰میلادی) تا عصر حاضر، چه در قلمرو كنونی كشورهای عربی و چه در ایران، به معنی «فضاهای تجارتی و صنعتگری» به كار میرود. قیصریهها عمدتاً به دستور پادشاهان یا حكام وقت با طراحی و برنامهریزی قبلی و تا حدودی با توجه به نیازهای اقتصادی شهر و ارتباطش با حوزه نفوذ آن ساخته میشد.
آب انبارهای هفت بركه
آبانبارهای هفت بركه یا بهطور مختصر هفت بركه، مجموعهای از هفت آبانبار است كه در زمانهای مختلفی بنا شدهاند. این آبانبارها در شهرستان گراش و در مسیر رودخانهای فصلی با نام بزئرد در محلهی ناساگ قرار دارند. از این مجموعه، پنج حلقه دارای سقف گنبدی شكل و دو حلقه دیگر بدون سقف هستند. بزرگترین و معروفترین این آبانبارها با نام بركه حاج ابوالحسن شناخته میشود.