ریپورتاژ آگهی
دوم اردیبهشت ، روز زمین پاك

دوم اردیبهشت ، روز زمین پاك

روز زمین، روزی برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست كرهٔ زمین است. این روز دو بار در سال، یك بار در طول فصل بهار در نیمكره شمالی (۲۲ آوریل) و در طول فصل پاییز در نیمكره جنوبی (كه فصل بهار آن نیمكره محسوب می‌شود
  • 1401/01/01
  • استان : تهران
  • شهر : تهران
  • دسته : اخبار گردشگری
آدرس : تهران
تلفن : 66059000-021

روز زمین، روزی برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست كرهٔ زمین است. این روز دو بار در سال، یك بار در طول فصل بهار در نیمكره شمالی (۲۲ آوریل) و در طول فصل پاییز در نیمكره جنوبی (كه فصل بهار آن نیمكره محسوب می‌شود) برگزار می‌شود. روز زمین پاك در ۲ اردیبهشت و فردای آن روز ۳ اردیبهشت روز جهانی كره زمین است.
سازمان ملل متحد نیز هر سال در اعتدال بهاری، این روز را جشن می‌گیرد. این رسمی بود كه توسط فعال صلح یعنی جان مك‌كانل در سال ۱۹۶۹ در اجلاس یونسكو معرفی شد و توسط سناتور آمریكایی گیلورد نلسون به عنوان یك جلسهٔ آموزشی در مورد محیط زیست بنیان گذاشته شد. در خیلی از كشورها روز ۲۲ آوریل هم‌زمان با ۲اردیبهشت روز زمین است و جوامع بسیاری نیز هفتهٔ زمین را با آغاز روز زمین جشن می‌گیرند و تمام هفته را به فعالیت‌های زیست‌محیطی اختصاص می‌دهند.

دوم اردیبهشت ، روز زمین پاك-Te3o7iO4E5

روز جهانی زمین پاك فرصتی مغتنم است برای ترویج فرهنگ حفاظت و نگهداری از زیست بوم و زیستگاهی كه در آن زندگی بشری به رشد و بالندگی خواهد رسید و توجه به آن نقش انكارناپذیری را در نهادینه ساختن باور و اراده انسان برای داشتن و حفظ محیطی سالم دارد.

روز زمین پاك یك روز نیست بلكه یك جنبش محیط زیستی است، امسال نیز مانند هر سال در ایران همراه با سراسر دنیا این روز گرامی داشته می شود تا همگان از اهمیت زمین و موهبت های آن و گام هایی كه می توانند برای حفظ آن بردارند آگاه شوند.

در سال ۱۹۷۰ در پاسخ به بحران محیط زیست، روز ۲۲ آوریل مصادف با دوم اردیبهشت و هر چهار سال یك بار سوم اردیبهشت ماه، به عنوان روز زمین پاك انتخاب شد. روزی برای ارتقاء آگاهی و آموزش در مورد مسائل زیست محیطی و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین.

در این سال در پی برگزاری اولین روز زمین پاك، موجی از اقدامات محیط زیستی به راه افتاد، تصویب قوانین زیست محیطی، قانون هوای پاك، آب پاك و قانون حفاظت از گونه های در معرض انقراض در ایالات متحده آمریكا و تشكیل آژانس محیط زیست آمریكا از جمله اقداماتی بودند كه در پاسخ به اولین روز زمین پاك صورت گرفتند.

ایران نیز در این رویداد با دیگر كشورهای جهان همراه شد و هر ساله هفته زمین پاك را كه از دوم اردیبهشت ماه با نام روز زمین پاك آغاز می شود، به مدت یك هفته در سراسر كشور برپا می دارد.

چالش های فراوان و اما فرصت های بسیار در اقدامات مرتبط با احیای زمین، این موضوع را به مهم ترین موضوع روز زمین پاك امسال تبدیل كرده به همین دلیل شعار امسال روز زمین پاك، احیای دوباره زمین همراه با افزایش بهره‌وری برای توسعه پایدار انتخاب شده است.

هر چند امسال به دلیل حضور میهمان ناخوانده ای كه به همه كشورهای جهان سرزده و تعداد زیادی را خانه نشین كرده است، رعایت فاصله اجتماعی از اهم اقدامات پیشگیرانه است و لذا امكان برگزاری همایش و جشنواره های حضوری وجود نداشته، جشن های روز جهانی زمین پاك در جای جای دنیا به صورت مجازی برگزار می شود.

البته شعار روز جهانی زمین پاك احیای زمین تعیین شده كه سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به شرایط اقلیمی كشور افزایش بهره‌وری برای توسعه‌ پایدار را به آن اضافه كرده است و شعار ملی كشور احیای زمین، افزایش بهره‌وری برای توسعه‌ پایدار تعیین شد.

دوم اردیبهشت ، روز زمین پاك-pb6gtxCcy8
تغییر اقلیم و اكوسیستم‌ها بزرگترین چالش آینده بشریت و سیستم‌های حمایت‌گری است كه جهان ما را قابل سكونت می‌كنند. بر اساس مطالعات مستقل ناسا و سازمان ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده آمریكا، سال ۲۰۱۹ در میان ۱۴۰ سال گذشته، از لحاظ گرما جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. دمای جهانی در این سال، ۷۱/۱ درجه فارنهایت (۹۵/۰ درجه سانتیگراد) گرمتر از میانگین دمایی قرن ۲۰ گزارش شده است.
۵سال گذشته گرمترین سالها در ۱۴۰ سال گذشته بوده‌اند و كره زمین آشكارا رو به گرما می‌رود. پس باید برای كمك به زمین، نجات خود و دیگر ساكنین این سیاره دوست داشتنی، وقت را غنیمت شمرده و هرچه زودتر برای سازگاری و مقابله با تغییر اقلیم دست به كار شویم.