از سالیان بسیار دور و به واسطه امنیت و آرامشی كه بر سواحل زیبای جزیره كیش حاكم است انواع آبزیان و از جمله لاك پشت ها در آن آشیانه گزیده اند.
دو نوع لاك پشت در خلیج فارس وجود دارد: لاك پشت نوك دار – پوزه عقابی (Hawksbill) و لاك پشت سبز (Green). لاك پشت های سبز عمدتا” برای تغذیه به آبهای كیش می آیند در حالی كه لاك پشت های پوزه عقابی كه شدیدا” در معرض خطر انقراض دارند از اواخر اسفند تا اواسط مرداد برای تخم گذاری به سواحل ماسه ای حفاظت شده به ویژه در جنوب و غرب جزیره مراجعت می نمایند. لاك پشت های پوزه عقابی در هر فصل بطور متوسط سه بار و با فاصله زمانی ۱۵ روز یك بار تخمگذاری می كنند و لاك پشت های درون تخم ۶۰ تا ۷۰ روز بعد از تخم ها بیرون می آیند و با كمك محیط بانان به طرف دریا هدایت می شوند. بچه لاك پشت ها وقتی بزرگ شوند برای تخم گذاری به زادگاه خود باز می گردند.
لاك پشت های پوزه عقابی از جمله گونه های جانوری در معرض خطر انقراض هستند كه با توجه به نقش آنها درحفظ سلامت اكوسیستم دریا از جمله مرجانها اهمیت ویژه ای داشته و مورد توجه اتحادیه ها و سازمانهای جهانی مرتبط با حفظ حیات گونه های گیاهی و جانوری در حال انقراض قرار گرفته اند.
سایت حفاظت و مونیتورینگ لاك پشتها در ساحل جنوبی جزیره كیش واقع شده و گردشگران و ساكنین جزیره می توانند پس از هماهنگی با مركز حفاظت و مونیتورینگ لاك پشت های دریایی در فصل یاد شده و عمدتا” در هنگام تاریكی شب، از تماشای كندن حفره و سپس تخم گذاری لاك پشت ها، خروج نوزادان از لانه و ورود آنها به آبهای خلیج فارس لذت ببرند كه خاطره ای ماندگار خواهد بود.
درآبهای ساحلی جزیره مخصوصاً در نزدیكی دماغه غربی و همه سواحل سنگی جنوب و غرب جزیره ، لاك پشت های دریایی غول پیكر را به راحتی از فراز دیوارهای ساحلی می توان مشاهده نمود. وفور لاك پشت ها در آبهای ساحلی مخصوصاً درهنگام غروب یكی از جاذبه های سواحل صخره ای كیش است.
لاك پشتهای دریایی را دریابیم
لاك پشتهای دریایی در اولین حلقه چرخه اكوسیستم دریایی قرار دارند و وجود این آبزیان برای بقای نسل بشر لازم و ضروریست. این جانوارن توازن زیست محیطی را بر عهده داشته و از بین رفتن آنان انسان را مواجه با فاجعه ای بزرگ و جبران ناپذیر خواهد ساخت.
لاك پشتهای دریایی به عنوان گروهی از جانوران كه معرف بخش قدیمی و متفاوتی از تنوع زیستی جهان به شمار می روند رده بندی شده اند. این موجودات در راسته ای همراه كروكودیل ها و مارمولك ها از مهره داران ۲۰۰ میلیون سال پیش هستند و بیش از دیگر خزندگان پا به مرحله حیات گذاشته اند.
لاك پشتهای دریایی و مارهای دریایی تنها خزندگانی هستند كه با زندگی در آب دریا سازش یافته اند. اما ارتباط خود را با خشكی قطع نكرده اند. آنها برای تنفس به سطح آب وابسته هستند و در فصل تولید مثل برای تخم گذاری به سواحل شنی می آیند. لاك پشتها معمولا از گیاهان دریایی، عروس های دریایی، اسفنج ها، لارو سخت پوستان و نرم تنان تغذیه میكنند. لاك پشتهای دریایی پراكنش جهانی دارند و انتشار جغرافیایی آنها در آبهای گرم و نیمه گرم استوایی و از جمله خلیج فارس و دریای عمان است. با توجه به شرایط نامناسب سواحل جنوب ایران محل تخم گذاری لاك پشتهای دریایی به سواحل شنی جزایر محدود گردیده است.
چند توصیه برای حفظ بقاء این موجودات دوست داشتنی :
۱- بهتر است از شنا كردن در اطراف آنها و یا دست زدن به آنها خودداری كنید.
۲- از تردد در زیستگاه لاك پشتها خودداری نمایید.
۳- هنگام قایقرانی مواظب لاك پشتهایی كه برای تنفس به سطح آب می آیند باشید.
۴- از ریختن زباله و پسمانده در دریا خودداری كنید .
۵- به هنگام غواصی از تعقیب لاك پشتها خودداری نمایید.
۶- از دست زدن به تخم لاك پشتها و یا برداشتن آنها خودداری نمایید.


