ریپورتاژ آگهی
روستای چنارلی

روستای چنارلی

، فاصله روستا به جاده اصلی كلاله ـ مراوه تپه دو كیلومتر است ، از شمال به كوه باباشملك ، از جنوب به روستای قرناوه سفلی از غرب به روستای عرب قاری حاجی و از شرق به كوه سوقلی مشرف است،
  • 1400/11/25
  • استان : گلستان
  • شهر : مراوه تپه
  • دسته : روستاهای ایران
آدرس : روستای چنارلی واقع در بخش مراوه تپه شهرستان كلاله استان گلستان كشور ایران مدار ً۳۹ َ۵۱ °۵۵ شرقی و ً۲۳ َ۴۲ °۳۷ شمالی واقع شده ، فاصله روستا به مركز بخش ۳۲ كیلومتر به مركز شهرستان ۶۲ كیلومتر است
تلفن : 66059000-021

نمای كلی :

روستای چنارلی واقع در بخش مراوه تپه شهرستان كلاله استان گلستان كشور ایران مدار ً۳۹ َ۵۱ °۵۵ شرقی و ً۲۳ َ۴۲ °۳۷ شمالی واقع شده ، فاصله روستا به مركز بخش ۳۲ كیلومتر به مركز شهرستان ۶۲ كیلومتر است ، فاصله روستا به جاده اصلی كلاله ـ مراوه تپه دو كیلومتر است ، از شمال به كوه باباشملك ، از جنوب به روستای قرناوه سفلی از غرب به روستای عرب قاری حاجی و از شرق به كوه سوقلی مشرف است، ارتفاع روستا از سطح دریا در حدود ۶۲۸ متر می باشد دارای آب و هوای معتدل كوهستانی

است كه میانگین سالانه نزولات آسمانی در روستا حدود ۳۲۵ میلی متر است .

روستاهای همجوار : عرب قاری حاجی ـ قرناوه سفلی ـ قرناوه علیا ـ آلتی آغاچ بزرگ و كوچك ـ كچیك ـ میدانجق و آق امام .

درخت چنار در روستای چنارلی ↑

روستای چنارلی-P9utfH9eBF

تاریخچه روستا :

 

ساكنین روستا قبل از اسكان در محل فعلی روستای چنارلی در روستای قرناوه ( محله مذكور در حال حاضر به محله بش اویلی معروف است ) می زیسته اند كه با وقوع زمین لرزه نهم مرداد ماه هزار و سیصد و چهل و نه در شمال خراسان و كشته شدن تعداد ۲۰۰ نفر از مردم شمال خراسان و تعدادی از ساكنین روستا ، به محل فعلی كه بعد از آن به روستای چنارلی معروف گردیده ، كوچ نموده اند .

وجه تسمیه :

در قسمت شرق روستا سه اصله درخت چنار بوده به مرور زمان دو اصله آن از بین رفته است و فقط یكی از آن باقی مانده ، كه نام چنارلی از آن مأخذ شده كه بمعنی دارای چنار است .

جمعیت روستا :

طبق آخرین آمار ، جمعیت روستا بالغ بر ۵۶۸ نفر و تعداد ۱۲۰ خانوار است كه علاوه بر آن تعداد ۹۶ نفر دانش آموز دبیرستان شبانه روزی و ۱۴۰ نفر طلبه در چنارلی برای تحصیل بصورت شبانه روزی سكونت داشته و از امكانات روستا بهره مند می گردند .


امكانات رفاهی روستا :

آسفالت راه روستائی ـ شبكه برق سراسری ـ شبكه لوله كشی آب شرب منازل ـ خانه بهداشت ـ مركز مخابرات روستائی ـ مدارس ابتدائی ، راهنمائی و متوسطه ـ حوزه علمیه ـ شركت تعاونی روستائی ـ نانوائی ـ تعمیرگاه ادوات كشاورزی ـ تعمیرگاه موتورسیكلت ـ كارگاه نجاری ـ كارگاه بلوك زنی و سازه های بتنی ـ كارگاه آموزش خیاطی ـ كارگاه درب و پنجره سازی آهنی ـ توزیع گاز مایع و تعدادی مغازه خوار و بار فروشی .

كوهها :

كوه سوقلی : این كوه با ارتفاع ۹۹۷ متر در قسمت شرق روستای چنارلی و در ۷۰ كیلومتری شمال شرقی شهرستان كلاله واقع شده است جهت كوه ، شمالی – جنوبی بوده و مختصات جغرافیائی قله آن بطول َ۵۳ °۵۵ و عرض ًَ۳۰ َ۴۲ °۳۷ می باشد .

كوه باباشملك : این كوه با ارتفاع ۸۸۳ متر در قسمت شمال روستای چنارلی و در ۶۸ كیلومتری شمال شرقی شهرستان كلاله واقع شده است جهت كوه ، شمال شرقی – جنوب غربی بوده و مختصات جغرافیائی قله آن بطول َ۴۴ °۵۵ و عرض َ۴۷ °۳۷ می باشد .


جاذبه های گردشگری :

جنگل كاری ( جنگل مصنوعی درخت كاج ) : در قشمت شرقی روستا واقع شده كه دارای درختان كاج و سرو می باشد .

چشمه آب : در زمان كوچ اهالی به محل فعلی روستا چون فاقد آب شرب بوده اهالی از چشمه مذكور استفاده می كردند و از این طریق آب شرب خود را تأمین می نمودند كه حتی با لوله كشی آن تا مركز روستا و احداث مخزن آب نمودند كه البته جوابگوی نیاز اهالی نبوده كه بعد از آن آب شرب اهالی از محل دیگر تأمین شده است ، چشمه مذكور در قسمت شرق روستا در كنار درخت چنار واقع شده در حال حاضر مورد استفاده اهالی نمی باشد .

درخت چنار : با توجه به اینكه نام روستا نیز از این درخت چنار گرفته شده از محبوبیت خاصی در بین اهالی برخوردار است كه یكی دیگر از جاذبه های گردشگری روستا می باشد .

جنگل سورلی (suor lee ) : در حدود ۳ كیلومتری در قسمت شرق روستا واقع شده و مابی

ن روستای قرناوه علیا و چنارلی و آلتی آغاچ واقع شده است كه دارای درختانی همچون سرو و كاج و انجیر وحشی و انار و درخت انگور است كه به علت كثرت درختان سرو به سورلی معروف است .

دره سولنگر : ( sol lan gar ) در سمت غرب روستا منطقه سنگلاخ طبیعی وجود دارد كه با عبور آب رودخانه فصلی چشم انداز آن چندین برابر شده و صحنه زیبائی را برای گردشگران به نمایش می گذارد .

صخره زنقردوق : (zengher dough ) در سمت غرب روستا بالاتر از منطقه سولنگر منطقه سنگلاخ طبیعی دیگری وجود دارد كه با عبور آب رودخانه فصلی همچون سولنگر چشم انداز زیبائی را برای گردشگران به نمایش می گذارد .

كوه كمر : ( kamar ) كوه داش لق : ( dash lagh ) در قسمت شرق روستا واقع در كوه سوقلی در طی سالهای متمادی از دل خاك سنگهایی بیرون امده مانند كمر بندی دور رشته كوه سوقلی وجود دارد كه چشمن انداز زیبائی را بوجود آورده است .