منطقه حفاظت شده رودخانه تجن از جاهای دیدنی ساری در استان مازندران است. این رود، از كوه نیرآباد سرچشمه میگیرد، پس از طی مسیری كوهستانی وارد دره تجن میشود، در امتداد مسیر كیاسر-ساری به طرف شرق ساری جریان پیدا میكند و سرانجام به دریای خزر میریزد. به دلیل همجواری با جاده، در مسیر رودخانه تجن میتوان چشماندازهایی زیبا مثل دره، شالیزار، جنگل و پلهای ویژه نواحی روستایی-جنگلی را مشاهده كرد. این رودخانه انواع ماهی قزلآلا و ماهی آزاد را در بالادست خود جای داده است و انواع كپور نیز در پایین دست آن زندگی میكنند.
منطقه حفاظت شده رودخانه تجن در موقعیت جغرافیایی N3646 E5307 در استان مازندران واقع است. این رود، از كوه نیرآباد سرچشمه میگیرد و پس از طی مسیری كوهستانی وارد دره تجن میشود و سپس در امتداد مسیر كیاسر – ساری به طرف شرق ساری جریان پیدا میكند و به دریای خزر سرازیر میشود. در مسیر این رودخانه به دلیل همجواری جاده با رودخانه میتوان چشماندازهایی زیبا مثل دره، شالیزار، جنگل و پلهای ویژه نواحی روستائی – جنگلی را تماشا كرد. این رودخانه دارای انواع ماهی قزلآلا و ماهی آزاد در بالادست است و انواع كپور نیز در پایین دست رود وجود دارد كه با داشتن پروانه شكار، صید آن مجاز است.
تجن از رودخانه های٬ مهم حوزه آبریز دریای مازندران می باشد كه از ارتفاع ۳۲۵۱ متری كوههای هزار جریب در دامنه شمالی سلسله جبال البرز در جنوب شهرستان ساری از چشمه های متعددی در دهستان پشتكوه سرچشمه میگیرد٬ كه از شمال به دریای خزر ٬ از شرق به حوزه رودخانه دارابكلا و نكاء رود ٬ از جنوب به استان سمنان و از غرب به حوزه سیاهرود و رود خانه تالار محدود می شود . طول شاخه اصلی رودخانه ۱۷۲ كیلومتر و سه شاخه اصلی آن دودانگه و چهاردانگه و ظالمرود نام دارند كه بر روی شاخه دودانگه سد مخزنی شهید رجایی و سد خاكی فریم اجرا شده است و در مسیر شمالی تا رسیدن به دریای خزر از شهرستان ساری می گذرد . مساحت حوزه آبریز تا ایستگاه كردخیل واقع در پایاب رودخانه حدود ۴۰۰۰ كیلومتر مربع میباشد كه حدود پنجاه درصد آن مناطق كوهستانی پوشیده از جنگل است و رژیم جریان رودخانه برفی – بارانی بوده كه دارای جریان پایه ای دائم میباشد و میزان متوسط سالانه دبی رودخانه ایستگاه كردخیل در دوره شاخص آماری (۴۹-۱۳۴۸الی۸۰-۷۹)۶/۱۴ متر مكعب در ثانیه كه آورده سالانه آن ۴۶۰ میلیون متر مكعب میباشد. متوسط بارندگی سالانه حوزه در دوره آماری ۴۰ ساله (منتهی سال ۸۰-۷۹) به میزان ۵۹۳ میلیمتر میباشد .



