روستای ایگل در منطقه رودبرا قصران و در نزدیكی اوشان یكی از روستاهای خوش آب و هوا و ناشناخته تهران است.
روستای ایگل در منطقه رودبار قصران یكی از زیباترین روستاهای ایران به حساب میآید. این روستا در حاشیه شمال تهران و منطقه رودبار قصران قرار دارد. این روستا در ۲۵كیلومتری تهران و ۴كیلومتری غرب شهر اوشان واقع شده است.
بخش رودبار قصران یكی از بخشهای شهرستان شمیرانات در استان تهران ایران است. مركز این بخش، شهر اوشان، فشم، میگون است. شهر شمشك-دربندسر از دیگر شهرهای این بخش است.
بنابر سرشماری مركز آمار ایران، جمعیت بخش رودبار قصران شهرستان شمیرانات در سال ۱۳۹۵ برابر با ۱۷۴۱۹ نفر بودهاست. در این آمار جمعیت شهر تجریش حساب نشدهاست. جمعیت تجریش به عنوان بخشی از جمعیت تهران شمارش شدهاست.زبان منطقه قصران به دو بخش باید تقسیم شود . زبان بومیان شمال و شمال شرق منطقه بخش درونی قصران نزدیكی بسیار زیادی به زبان مازندرانی دارد.
گویش منطقه جنوبی از اوشان در مركز تا بالا جاجرود و تجریش در جنوب شمیران به گونه ای فارسی-مازندرانی است و ویژگی های زبانهای حاشیه دریای خزر را دارد حسین كریمان در جلد دوم كتاب قصران كوهسران آوردهاست: منطقه قصران باستانی شامل مناطق اوشان، فشم، میگون، دربندسر، گاجره و روستاهای كوهپایهای توچلال تا مناطق غربی رودخانه جاجرود. زبان عمومی مردم قصران لهجهای از زبان باستانی پهلوی است كه زبان طبری یا مازندرانی، كه از ریشه زبانهای دیرین ایرانی است، و عربی و اندكی تركی، بدان درآمیخته و از زبان دری نیز در قرون اسلامی تأثیر یافتهاست، و هر چه از ری به مازندران نزدیك تر شوند بر میزان زبان مازندرانی به همان نسبت افزوده میشود، چنانكه در لهجه میگون و شهرستانك، ، سرك و لالان و زایگان و روته و گرمابدر و شمشك و دربندسر لهجه مازندرانی غلبه دارد.
ملكهای قجری كه اهل رودبار قصران بود
رودبار قصران در دوره ناصرالدین شاه قاجار، پاتوق این پادشاه و شاهان بعد از او محسوب می شده و به عنوان ییلاق محبوب این شاه قجری در حاشیه دارالخلافه تهران مورد استفاده قرار می گرفته. یكی از مهم ترین دلایل علاقه ویژه ناصرالدین شاه به این منطقه آن بود كه همسر محبوبش انیس الدوله از اهالی روستای امامه این منطقه بوده. از این رو یكی از مقاصد همیشگی اردوی همایونی پر از خدم و حشم این شاه قاجار، در ماه های گرم سال، روستای امامه در این ناحیه بوده.
ماجرای آشنایی ناصرالدین شاه با انیس الدوله و عشق آنها نیز از جزئیات تاریخی جذاب مربوط به منطقه رودبار قصران می شود. منابع تاریخی نقل می كنند كه انیس الدوله یك دختر رعیت یتیم و اهل روستای امامه بود كه شاه او را در یكی از شكارهایش در منطقه، در حالی كه چوپانی گله عمویش را می كرده دیده و چند دقیقه ای با او گپ زده. شاه در همین دیدار كوتاه چنان مجذوب انیس الدوله می شود كه كه او را از شكارگاه به قصر برده و به دست جیران همسر محبوب خود می سپارد تا رسوم درباری را به او یاد دهد.
پس از مرگ جیران، پادشاه با انیس الدوله، ازدواج كرده و او یعنی زنی از ناحیه رودبار قصران به تدریج ملكه غیر رسمی دربار شده و جایگاه بسیار بالایی پیدا می كند. بسیاری از كسانی كه می خواستند به ناصرالدین شاه نزدیك شوند یا درخواستی از او داشتند، به انیس الدوله پناه می بردند.او تنها كسی در دربار ایران بود كه یارای مخالفت با شاه را داشت. به طوری كه در ماجرای تحریم تنباكو، او درمخالفت با شاه قلیان ها را شكست و زنان دربار را از استعمال تنباكو منع كرده و قلیان ها را از حرم جمع نمود.
با این حال انیس الدوله به شدت به این شاه قاجار عشق می ورزید. زمانی كه بعد از مرگ ناصرالدین شاه، مقرری ماهانه انیس الدوله را برایش بردند، او با دیدن عكس شاه بر روی اسكناس، آنقدر گریه كرد تا از غصه از حال رفت و در نهایت هم مرد. نامه ها و روابط عاشقانه شاه و انیس الدوله در اسناد تاریخی جمع آوری شده اند. در واقع این بانوی برخاسته از رودبار قصران، نقش مهمی در تاریخ دوره ناصری ایران بازی می كرده.
روستای ایگل؛ روستایی ناشناخته در نزدیكی تهران
روستای ایگل در ارتفاع ۲هزار متری از سطح دریا قرار دارد. این روستا جزو روستاهای كوهستانی تهران به حساب میآید و آبوهوایی سرد دارد. با وجود این در تمامی دامنههای اطراف روستا میتوانیم شاهد پوشش گیاهی بسیار متنوع و سرسبزی باشیم. وجود این پوشش گیاهی باعث شده تا روستای ایگل محیط مناسبی برای زندگی گونههای مختلف جانوری باشد. در روستای ایگل فشم، انواع حیوانات همانند روباه، گرگ، شغال، كفتار، میش، قوچ، خرگوش، گراز و خارپشت زندگی میكنند. همچنین میتوانیم شاهد حضور پرندگان زیبایی همانند عقاب، شاهین و پرندگان كوچك و دوستداشتنی مختلف باشیم. اگر عاشق طبیعت و طبیعتگردی هستید، میتوانید با یك كولهپشتی و یك جفت كفش مخصوص پیادهروی عازم كوهستان شوید و از تماشای مناظر طبیعی لذت ببرید.