ریپورتاژ آگهی
روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )

مركز این شهرستان شهر بیجار است.جمعیت این شهرستان طبق سرشماری عمومی نفوس و مسكن سال ۱۳۹۵، برابر با ۸۹۱۶۲ نفر بوده‌است.
  • 1401/05/11
  • استان : کردستان
  • شهر : بيجار
  • دسته : روستاهای ایران
آدرس : .شهرستان بیجار یكی از شهرستان‌های استان كردستان است، كه در شرق این استان واقع شده‌است
تلفن : 66059000-021

روستاهای بیجار را در این مطلب به شما معرفی خواهیم كرد . ۲۴۳ روستای بیجار كه طبیعتی زیبا و مردمانی خونگرم دارند . در ابتدا با شهرستان بیجار آشنا خواهیم شد.شهرستان بیجار یكی از شهرستان‌های استان كردستان است، كه در شرق این استان واقع شده‌است. مركز این شهرستان شهر بیجار است.جمعیت این شهرستان طبق سرشماری عمومی نفوس و مسكن سال ۱۳۹۵، برابر با ۸۹۱۶۲ نفر بوده‌است.

جغرافیای طبیعی و انسانی

بیجار منطقه‌ای است كوهستانی در پایان سلسله كوه های غربی ایران و یك سوم زمین های آن تقریباً كوهستانی است. نوع زمین و ساختمان آن مركب از سنگ‌هایی رسوبی مخصوصاً تركیبات رسی و آهكی و شنی در هم آمیخته می‌باشد كه پیوسته به دگرگونی‌های دوران سوم زمین‌شناسی است.این شهر در طول ۴۷ درجه و ۳۶ دقیقه شرقی گرینویچ و عرض شمالی ۳۵ دجه و ۵۲ دقیقه استوا واقع شده‌است. ارتفاع بیجار از سطح دریا ۱٬۹۴۰ متر می‌باشد، شهر بیجار ۷۷۰ متر از تهران و ۴۲۵ متر از سنندج بلندتر است. بیجار دارای آب و هوای سرد و خشك است.

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-WPelyzb68s

كوه‌های بیجار

بیجار منطقه‌ای است كوهستانی در پیان سلسله كوه های غربی ایران و یك سوم زمین های آن تقریباً كوهستانی است. نوع زمین و ساختمان آن مركب از سنگ‌هایی رسوبی مخصوصاً تركیبات رسی و آهكی و شنی مخلوط می‌باشد كه مروبط به دگرگونی‌های دوران سوم زمین‌شناسی است.
كوه‌های شمالی بیجار بیشتر خاكی است و از شمال غرب به جنوب شرق كشیده شده‌اند و خط الراس آن حد طبیعی بین شهرستان بیجار با شهرستان‌های تكاب و ماه‌نشان می‌باشد. بلندترین قلل این رشته كوه‌ها عبارتنداز امامزاده ایوب انصار، زرنیخ، و شاه نشین.
كوه‌های جنوب بیجار خط الراس آن‌ها حد طبیعی بین شهرستان بیجار و شهرستان قروه می‌باشد؛ و بلندترین قله آن زیره با ارتفاع ۲۶۴۲ متر است.
كوه‌های مركزی بیجار تقریباً موازی با كوه‌های شمالی كشیده شده‌است و از نزدیكی شهر بیجار و پیرتاج گذشته و به كوه‌های فرقان متصل می‌گردد. بلندترین قلل آن شامل سرقیصه، نقاره كوب، پنجه علی، تماشا، حمزه عرب و چنگ الماس می‌شود. شهرستان بیجار با مساحت ۴۳۵۰ كیلومترمربع بزرگترین شهرستان استان كردستان می‌باشد. شهرستان بیجار از غرب با شهرستان‌های دیواندره و سنندج، از جنوب با شهرستان قروه، از شمال شرقی با استان زنجان، از شمال غربی با استان آذربایجان غربی و از شرق با استان همدان همسایه است. بیجار منطقه‌ای كوهستانی است با آب و هوایی سرد و خشك. اكثریت مردم شهرستان به زبان كردی و اهالی روستاهای شمالی شهرستان و شهر یاسوكند به زبان تركی آذربایجانی تكلم می كنند.
كوه‌های منطقه بیجار
شاه نشین| چنگ الماس | زرنیخ | حمزه عرب | شاها | چهل تن | چنگیز قلعه | چهل تن | سنگ پا |پنجه علی | زاغه | نسار | سر قیصه| نقاره كوب | بادامستان |

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-tiC55sAZJP

آب وهوا

این منطقه دارای آب و هوایی نیمه خشك است. به علت ارتفاع زیاد منطقه نسبت به سایر مناطق استان، اختلاف درجه حرارت سردترین روز سال با گرم‌ترین روز سال به ۷۹ درجه سانتی گراد می‌رسد. حداقل دما در منطقه مربوط به بهمن ماه با ۳۸ درجه سانتی گراد زیر صفر و حداكثر آن مربوط به ماه‌های تیر و مرداد با ۴۱ درجه سانتی گراد بالای صفر بوده‌است. متوسط بارش سالیانه منطقه ۹/۴۳۹ میلی‌متر است. طول مدت ماه‌های خشك منطقه به ۴ ماه می‌رسد و تعداد روزهای یخبندان منطقه ۱۰۷ روز می‌باشد.

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-7wrWE3rCPq

مردم‌شناسی

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسكن سال ۱۳۹۰: جمعیت شهرستان بیجار برابر با ۹۳٬۷۱۴ نفر، ۴۶۶۱۳ مرد و ۴۷۱۰۱ نفر زن می‌باشد كه ۲۶۱۲۷ خانوار را شامل می‌شود جمعیت نقاط شهری: ۵۲٬۲۸۳ نفر، ۲۶۰۲۳ مرد و ۲۶۲۶۰ زن، ۱۴۹۷۰ خانوار می‌باشد. جمعیت نقاط روستایی: ۴۱۴۳۱ نفر، ۲۰۵۹۰ مرد و ۲۰۸۴۱ زن، ۱۱۱۵۷ خانوار می‌باشد.
زبان مردم شهرستان بیجار به زبان كردی لهجه گروسی سخن می‌گویند، همچنین در منطقه بیجار زبان كردی با لهجهٔ گروسی كه مابین لهجه اردلانی و كلهری (به كردی: گه‌ڕووسی) است نیز تكلم می‌كنند. زبان تركی با لهجه زنجانی زبان حدود یك سوم شهرستان بیجار هست كه در شهرهای بیجار، یاسوكند، پیرتاج، توپ آغاج و روستای ترك نشین شهرستان زندگی میكنند.لهجه رایج كردی در استان كردستان لهجه اردلانی نام دارد كه در سنندج و شهرهای اطراف رایج است اما مكریانی لهجه‌ای است كه در شهرستان‌های پیرانشهر و مهاباد (مكریان) رایج است.

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-3uz6jDxByt

آیین‌های سنتی

دیدن روباه را به فال نیك می‌گرفتند
پشت سر مسافر آب می‌پاشند
برگزاری باشكوه مراسم چهارشنبه سوری
مردم منطقه مراسم عید باستانی و ملی نوروز را هم باشكوه برگزار می‌كنند.
یكی از مراسم نوروز شال گردش نام دارد كه رسمی پرطرفدار است. در این رسم جوانان به پشت بام‌ها رفته و با آویختن شال گردن خود یا پارچه‌ای دراز از صاحب خانه عیدی طلب می‌كنند. صاحبخانه نیز آجیل، شیرینی، تخم مرغ پخته، پول و شكلات را داخل شال گره زده و با گفتن این عبارت «خدا مرادت را بدهد» شال را رها می‌كند.
در شب یلدا برای نو عروس‌ها عیدی می‌برند.

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-c13krGuh5R

غذاها و خوراك‌های محلی

ترشی هفت بیجار
خوراك گوشت برَخیله
آش تُرش
رب انگور
حلوای پُرشِكَه و گژنیز
خورش گیلاخه
خورش كنگر
خورش خَلال با گوشت چرخ شده
كوكوسبزی با نوعی تره (ترگ خانه گان)، (ترهٔ خان‌ها)
قیماغ
شَلَم (آش شلغم)
خوراك غازیاغی (نوعی تَره)
آشدو (آش دوغ)
آش پُرشكَه
كالویج (كله جوش)
سوپ غازیاغی (قازیاغَه)
حلوا سوهانی
شیرینی شیرمال سنتی بیجار
بِرساق یا ایردك ونزیك (نان روغنی)
بازی‌های محلی بیجار
توپان قار
زوران
قاپان
قاچان یا قمچان
گشتیلان

صنایع دستی

قالی، قالیچه، گلیم، جاجیم و … از برجسته‌ترین صنایع دستی منطقه بیجار محسوب می‌شوند.

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-tMhd65lfTL

قالی بیجار
بیجار به عنوان یكی از متقدمین صنعت فرش بافی در ایران به حساب می‌آید، مناطق قالی بافی در گذشته و حال شامل شهر بیجار و روستاهای اطرافش است. تعداد زیادی از قالی‌های قدیمی‌كردستان كه هم‌اینك در موزه‌های بزرگ فرش در داخل و خارج كشور نگهداری می‌گردند از قالی‌های بافت بیجار هستند. قالیبافی در این شهر دارای سابقه دیرینه‌ای است و قدمت بافت قالی‌های تاریخ دار بیجار (موجود در خارج از كشور) به سال ۱۲۶۶ ه‍.ق) بازمی‌گردد. ویژگی شاخص قالی بیجار، ساختار متراكم این قالی هاست. بافت آن‌ها به گونه‌ایست كه نمی‌توان آن‌ها را تا كرد. در مراحل اولیه تجارت فرش، این‌گونه فرش‌ها را «لول» می‌نامیدند. این كلمه بیانگر استحكام بیش از حد فرش‌های بیجار است. برای تولید این فرش كه مانند تخته محكم است، یك پود بسیار ضخیم را علاوه بر یكی دو پود نازك، وارد بافت فرش می‌كنند. این عمل به صورت متناوب در تار و پود فرش تكرار می‌شود. با كوبیده شدن گره‌ای فرش توسط شانه آهنی، بافت فرش بسیار محكم‌تر می‌شود. نقش فرش‌های این منطقه بیشتر شامل طرح‌های منظم است و به نسبت نوع روستایی آن، دارای خطوط ملایم‌تر و نقش مایه‌هایی طبیعی‌تری است. در این طرح‌ها، نقوش كلاسیك ایرانی بزرگ شده و در كنار نقش‌هایی كه تحت تأثیر مدل‌های روستایی و قبیله‌ای است، دیده می‌شوند. این قالیچه‌ها كه از جذابیت و گیرایی خاص برخوردارند، بافتی ظریف دارند و اصالت و سادگی در طرح و رنگ آن‌ها مشهود است.

طرح‌ها
معروفترین طرح‌های امروزی در منطقه عبارتند از: شكارگاه مانند شكارگاه ترنج دار – شكارگاه دورنما – طرح‌های تصویری مانند طرح‌های لیلی و مجنون و طرح‌های مینیاتور و داستان‌های اسطوره‌ای -گل فرنگ مانند گل فرنگ مستوفی، گل فرنگ طره دار، گل فرنگ لچك ترنج دار، دسته گل، گل فرنگ و اسلیمی (پیچی)، گل و بلبل و گلدانی، طرح خرچنگی – طرح بندی مانند بندی خاتم شیرازی، بندی گل فرنگ، مینا خانی، دار و- گل مانند ربعی دار و گل، مستوفی دار و گل شاه عباسی مانند شاه عباسی افشان، لچك ترنج دار، كف ساده- اسلیمی مانند اسلیمی گل فرنگ، اسلیمی هندسی یا سرداری، دهن اژدری – درختی مانند درختی بید مجنون، درختی گل و بلبل، درختی دورنما، درختی گلدانی، درختی ترمه- ماهی درهم مانند ماهی بیجار، ماهی سنه، ماهی افشار، ماهی میرك، ماهی زبیده، ماهی حسن تیمور، سگ ماهی، ماهی زنبوری، ماهی ریز- طرح‌های هندسی مانند سمن بر خانم، اسلیمی شكسته، خاتم شیرازی.

رنگ‌بندی
یكی از مشخصه‌های قالی بیجار یا گروس، رنگ‌های بكار رفته در آن است. تضاد جسورانه بین رنگ‌های به كار رفته، زیبائی این قالیها را دو چندان می‌كند. رنگ‌های ناب و شادی كه بافنده كرد برای قالیهایش انتخاب می‌كند. بیانگر طبیعت سرد وحشی و در عین حال رنگارنگ كردستان است در قالی‌های گروس به كار بردن رنگ‌های شاد و تند مانند قرمز و رنگ‌های متمایل به آن به ویژه رنگ‌های: چهره‌ای (یك اصطلاح محلی برای رنگ صورتی پررنگ) و صورتی و پوست پیازی، مشكی، سفید، حنایی و انواع سبزها در زمینه‌های سرمه‌ای و سفید و قرمز زیاد به چشم می‌خورد. بكار بردن رنگ‌های سبز و سفید و پیازی و كاهی بر زمینه لاكی شادابی دیگری بر فرشهای گروس می‌دهد و نقشها را در دید واضح و روشن و برجسته می‌نمایاند. این جسارت را در كاربرد نوعی از رنگ زرد می‌توان دید كه خاص بیجار است و حتی در قالیهای كف ساده كه متن آن‌ها ساده و خلوت می‌باشد به كار می‌رفته‌است. در فرشهای بیجار مانند بافته‌های برخی از مناطق غربی ایران گاهی كیفیت دو رنگی (رگه) نیز دیده می‌شود. تعداد رنگ‌ها در قالی بیجار از ۲۷ رنگ تجاوز نمی‌كند و رنگ‌های قرمز و سفید و سرمه‌ای بیش از دیگر رنگ‌ها به كار می‌رود و رنگ‌های تند و تیز آبی نیز به چشم می‌خورد.

آثار باستانی و تاریخی بیجار گروس

این منطقه دارای بیش از ۶۰ اثر باستانی و تاریخی است كه تعدادی از آن‌ها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده ولی بیشتر این آثار از بین رفته‌است.بیش از صد تپه باستانی در منطقه بیجار كشف شده‌است.

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-EPiqcuGwEW
قلعه قمچقای
پل صلوات‌آباد

محوطه یاسوكند و امامزاده عقیل
بنای سنگی اوچ گنبد
تپه قلعه (چنگیز قلعه)
آثار سد خاكی جعفرآباد
قلعه سوخته در پیرتاج
تپه نجف آباد
تپه چغا (بیجار)
تپه قبا سرخ
تپه سراب گرگین
مسجد خسروآباد گروس
قلعه بانو واقع در مركز شهر

بازار بیجار
سرای امیر تومان
تیمچه حاج شهباز
زیارتگاه حمزه عرب
مقبره سید مسیب سید شكر
مقبره صاحبه خاتون
زیارتگاه سید میرجعفر در روستای سراب طغامین
گنبد پیر صالح
محوطه امامزاده خضر
قلعه قدیمی
حمام یاسوكند
برج آجری اشقون بابا
چال تپه

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-gB0UeL2hMW

گردشگری

رودخانه قزل‌اوزن
چشمه آب تلخ
چشمه سراب بیجار
چشمه خاورآباد
چشمه قمچای
كوه سپه سالار
منطقه حفاظت شده و قلعه قمچقای
منطقه حفاظت شدهٔ صلوات آباد
مسجد جامع خسروآباد گروس
قلعه سوخته در پیرتاج
شهر تاریخی یاسوكند
طبیعت بكرروستاهای بخش كرانی
پیست اسكی نسار

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-bdoMnxeDUE

روستاهای بیجار

روستای علی آباد (سیاه منصور)

علی‌آباد، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۵ نفر بوده‌است.

روستای علی‌آباد

علی‌آباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۳۴ نفر (۳۰خانوار) بوده‌است.

روستای آب‌باریك

آب باریك (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۸۷ نفر (۴۰خانوار) بوده‌است.

روستای آزاد ویس سفلی

آزاد ویس سفلی، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۱ نفر بوده‌است.

روستای آزاد ویس علیا

آزاد ویس علیا، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱۳ نفر بوده‌است.

روستای آغ یازی

آغ یازی، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۱ نفر بوده‌است.

روستای آغبلاغ حسین خان

آغبلاغ حسین خان، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۱ نفر بوده‌است.

روستای آغبلاغ طغامین

آغبلاغ طغامین روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۶۸ نفر بوده‌است.

روستای آغبلاغ علی اكبر خان

آغبلاغ علی اكبر خان، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۷ نفر بوده‌است.

روستای آغچه گنبد

آغچه گنبد، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۷ نفر بوده‌است.

روستای آغكند

آغكند، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۹۰ نفر (۴۵ خانوار) بوده‌است.

روستای آغكند علیا

آغكند علیا، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار در استان كردستان ایران است. وجه تسمیه آغكند به این دلیل بوده كلمه‌ای تركیّست بمعنای روستای سفید كه درهیجده كیلومتری شهرستان بیجار واقع گردیده آب مشروب و زراعتی آن از رشته قناتی گرفته می‌شود كه حدود یك كیلومتر رو به رحمت آباد حفر گردیده و شاید قدمت این قنات به دویست سال برسد بلكه بیشتر گویا نام‌گذاری این روستا و سیرالان و قزل اغاج و غیره بدست اقوام تركی كه آن زمان آن را بنانهاده‌اند گذاشته شده‌است به موازات رشته قنات یاد شده چشمه خود جوش پرآب دیگری در طرف دیگر آبادی می‌جوشد باسم سراب كه واقعاً پرآب و زیباست و این دواب قنات و چشمه باعث سرسبزی و طراوت این روستا شده‌است جمعیت ان روزگاری بیش از صد خانوار بوده اما حالا حدود پنجاه خانواراست از یكصد و پنجاه سال پیش در دو كیلو متر پایین‌تر از این روستا آغكندی دیگرهم بوده به نام آغكند سفلی یعنی پائینتر كه جمعیت پانزده بیست خانوار آن درون قلعه ایی سكنا داشتند كه متأسفانه با گذشت زمان تخریب وچند خانوار جمعیت آن باغكند علیا مهاجرت كردند خانواده مهمی كه در آغكند سفلی ساكن بودند بیشتر به فامیل بایندر مشهور بودن؛ و الان هم بیشتر اسم فامیل آغكند و حتی سیرالان هم بایندر بوده یا هستند طایفه بایندر قوم مهمی بوده‌اند كه شهید دریادار بایندر كه درجنگ زفار خلیج فارس كشته شد و خیابانی دربیجار به نام ایشان نامگذاری شده ازآن طایفه است آغكند علیا یا آغكند بالا هم جمعیتش درون قلعه‌ای ساكن بوده‌اند كه متاسفان الان ویران و بیشتر از یك تل خاك از آن باقی نمانده.

مردمانی سخت كوش باصداقت و با ایمان و تقوی بوده و هستند از قدیما دو آسیاب آبی آرد این دو روستا را تأمین می‌كرد یكی چسبیده به خود آبادی حد فاصل روستا و چهارباغ كه باغی مشجر از انواع درختان میوه بود و آسیاب دیگر یك كیلومتر پایینتر از روستای آغكند پائین یا سفلی بوده كه متأسفانه هردو ویران شده و آثاری از آن‌ها بجا نمانده خود من چندین با ر برای تهیه ارد بهمراه داییم به هردو آسیاب رفته‌ام در آغكند پائینی وا ز امتداد آسیاب كناررودخانه چمنزار وسیعی موجود است باسم كله جو كه انزمان دران یكنوع برنج به نام برنج رسمی كشت می‌شده كه بیشتر برای مصرف سالیانه خودشان بود پایین تراز آبادی آغكند دره‌ای نه چندان عمیق موجود است كه بعلت داشتن این دورشته اب درپایین آبادی بهم این اهالی سخت كوش این دره را بیشتر به باغ انگور. گاهی درختان میوه تبدیل نموده وازان اب سیراب می‌كردند و می‌كنند اب خود جوش و قنات چهار باغ و درختان میوه و بوته‌های فراوان انواع انگور سرسبزی طراوت وزیبایی منحصر بفردی باین روستا بخشیده‌است طایفه دیگری كه در روستای ا غكند سكنی داشتند سیدهایی بودن از نواده‌های سادات ساكن بایین چو نزدیك حسین آباد جاده سنندج كه جد پدری ماهم بانها می‌رسد این طابفه چند قسمت می‌شوند كه یك قسمت به قباسرخ كه جد پدری ما از آن‌ها بوده ویك تعداد به روستای الكبود مهاجرت و تعدادی از آن‌ها به آغكند مهاجرت و ماندگار می‌شوند. گه به زمانپور مشهور بودن كه بزرگان آن‌ها سید اسماعیل سید آقا امیر سیدعلی اشرف را می‌توان نامبرد گویش آن‌ها كردی گروسی و مذهب آن‌ها شیعه دوازده امامیست.این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۷۸ نفر (۳۴خانوار) بوده‌است.

روستای آقبلاغ چنگ الماس

آقبلاغ چنگ الماس، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۳ نفر بوده‌است.

روستای آل كبود

آل كبود روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا حدوداً در ۱۰ الی ۱۵ كیلومتری جنوب شهر بیجار در مسیر جاده بیجار -قروه قرار دارد. این روستا پیش‌تر دارای جمعیت زیادی بود ولی از سالهای دهه ۴۰ و ۵۰ بتدریج مردم روستا شروع به مهاجرت كرده و به شهرستان بیجار، تهران، كرج، اسلامشهر و دیگر شهرها مهاجرت كرده و در حال حاضر (دی ماه ۱۳۹۹) چیزی حدود ۱۵ خانوار در آن ساكن می‌باشند.
شغل مردم این روستا كشاورزی و دامپروری است و در زمانهای گذشته بیشتر از طریق باغداری امرار معاش می‌كردند. انگور آل كبود در گذشته نه چندان دور، به روستاهای شهرستان بیجار و دیواندره و دهگلان و سنندج حمل می‌شد. امروزه باغ‌های انگور این منطقه رونق گذشته خود را ندارند و فقط در حد رفع نیاز افراد ساكن در روستا و صاحبان نزدیك به روستا نگهداری می‌شوند.
در گذشته روستا متشكل از چندین طایفه بود، كه مشهورترین آنان عبارت بودند از: طایفه كالی، طایفه زمان، و طایفه سبحان و طایفه برجی. زبان مردم این روستا كردی است.

موقعیت جغرافیایی
روستای باسابقه آل كبود یكی از روستاهای بخش مركزی شهرستان بیجار- استان كردستان می‌باشد این روستا در ۱۲ كلیومتری شهرستان بیجار در مجاورت جاده قروه واقع شده‌است و دارای ۴ كیلومتر مربع مساحت می‌باشد. آل كبود از شمال به روستای چهل امیران، از غرب به روستای گلبلاغ علیا (حاجی میر)، از جنوب به شهرستان بیجار، از شرق به روستای سیرلان محدود است. آل كبود منطقه ای است در امتداد سلسله جبال غربی ایران و بیشتر اراضی آن كوهستانی است. جنس خاك اغلب مناطق آن از سنگهای رسوبی می‌باشد مختصات روستای آله كبود ۵۱ شمالی و ۴۷ جنوبی و ارتفاع از سطح دریا ۶۴۶۸ فوت می‌باشد.

وقتی از شهرستان بیجار به سمت شهرستان قروه حركت بكنیم، و پس از عبور از گردنه روستای برجگه و طی ۹ كیلومتر روستای آله كبود در سمت چپ جاده خود نمایی می‌كند. هنگام پیچیدن به سمت چپ و عبور از عرض جاده به درهّ ای می‌رسیم كه باغ‌های انگور و انبوه از بالای تا انتهای درهّ را پوشانده‌است. اسم این درهّ به زبان كردی و گویش محلی گجنجار می‌باشد. پس از بالا رفتن از تپه میانی به درهّ بعدی می‌رسیم كه اینجا نیز مانند درهّ قبلی طرفین جاده را تاكستان فراگرفته است. البته در اینجا با چشمه آبی روبرو می‌شویم كه نشان از گذشته بسیار آباد و پر از آب دارد. چون استخر بزرگی جلو آن است و این باغ‌های انگور نیز از طریق آب این چشمه و استخر سیراب شده‌اند. امّا متأسفانه امروز از آن رونق و آبادانی گذشته خبری نیست، اسم این چشمه، چشمه ملاّ (كِیَنِی مَلا) می‌باشد.
بررسی علل پیدایش روستا
روستا داخل یك درّه می‌باشد و معلوم است كه ظاهراً ساكنین اولیه روستای آل كبود مسایل مهم زیر را در نظر گرفته‌اند:
امنیت: چون روستا در داخل دره ایجاد شده از هیچ طرفی معلوم نیست بجز چند خانه ای كه مشخص است بعداً در اثر توسعه ساخته شده‌اند؛ لذا دارای استتار طبیعی وعالی می‌باشد.
تأمین آب: در داخل شیار و درّه رودخانه ای جاری است و در كنار رودخانه چشمه‌های زیادی وجود دارد كه این چشمه‌ها آب رودخانه را تأمین می‌كنند. البته یك چشمه اصلی در كنار رودخانه و بالای روستا وجود دارد كه آب مردم روستا را تأمین می‌كند. و به دلایل بهداشتی روی چشمه را پوشانده‌اند و از دو لوله كه از داخل حوض آب را به بیرون هدایت می‌كند می‌توان از آب گورا و خنك آن سیراب شد.
مصون ماندن از سرما: ارتفاع روستای آله كبود (ارتفاع حدود ۶۴۶۸ فوت از سطح دریا) می‌باشد كه باعث سرمای شدید پاییز و زمستان و وزش بادهای سرد و گزنده در این فصل‌ها موجب شده كه روستا را داخل شیار و درّه ایجاد كنند تا مقداری از لحاظ آب و هوا نیز بهره‌وری را در گرمایش و سرمایش محل زندگی شان بالا برده و از امكانات طبیعی تا حد امكان استفاده نمایند.۷۴ نفر

روستای ابراهیم آباد

ابراهیم‌آباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۹ نفر (۱۰ خانوار) بوده‌است.

روستای احمدآباد

احمدآباد (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۳۲ نفر (۳۰ خانوار) بوده‌است.

روستای اسلام‌آباد

اسلام‌آباد، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۲۵ نفر (۱۶۵ خانوار) بوده‌است.

روستای اشرف‌آباد قوچ

اشرف‌آباد قوچ، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۰ نفر بوده‌است.

روستای الاگز

الاگز، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳ نفر بوده‌است.

روستای الپهوت

الپهوت، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱۶ نفر بوده‌است.

روستای الوندقلی

الوندقلی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۴ نفر بوده‌است.

روستای امیرآباد

امیرآباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۴۳نفر (۳۷خانوار) بوده‌است.

روستای امیراصلان

امیراصلان، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۵ نفر بوده‌است.

روستای امین‌آباد

امین‌آباد (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۳ نفر بوده‌است. مردم روستا به زبان كُردی صحبت می كنند و اكثریت دارای مذهب شیعه دوازده امامی هستند.مردم این روستا به كشاورزی مشغول هستند و از محصولات این روستا میتوان به گندم، نخود، انگور و سنجد و علوفه دام اشاره كرد.

روستای اوچ گل

اوچ گل، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۸ نفر بوده‌است.

روستای اوچ گنبدخان

اوچ گنبدخان، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۵۱ نفر بوده‌است. زبان مردم این روستا تركی آذری و دینشان اسلام (مذهب شیعه) است.كسب و كار: عمده تولیدات این روستا، گندم، محصولات دامی و عسل طبیعی چهل گیاه میباشد.

روستای اوچ گنبدسلطان

اوچ گنبدسلطان، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۷ نفر بوده‌است.

روستای ایده لو

ایده لو (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۰ نفر بوده‌است. مردم روستا به زبان تركی آذربایجانی سخن می‌گویند و مسلمان شیعه هستند.

روستای باباخان

باباخان، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۴ نفر بوده‌است.

روستای بابارستم

بابارستم (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۱ نفر بوده‌است.

روستای بابارشانی

بابارَشانی شهری است در استان كردستان در غرب ایران. این شهر در بخش چنگ الماس شهرستان بیجار قرار گرفته‌است. جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۰، برابر با ۶۳۲ نفر بوده‌است.این شهر در شمال شرق استان كردستان و در نزدیكی استان‌های همدان و زنجان واقع شده‌است. كوه چنگ الماس از كوه‌های پیرامون بابارشانی هستند.مردم این شهر به زبان كردی صحبت می‌كنند.از بابارشانی جاده‌ای از بیجار به همدان متصل می‌شود.

روستای باباسرخه

باباسرخه، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۵ نفر بوده‌است.

روستای باباكرم

باباكرم، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۷ نفر بوده‌است.

روستای بابانظر

بابانظر (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷ نفر بوده‌است.

روستای باشوكی

باشوكی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. گفتنی است كه این طایفه از روستای باشكی در جنوب شرق كشور لهستان به ایران مهاجرت كردند.این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۲ نفر بوده‌است.

روستای باقرآباد

باقرآباد (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۳ نفر (۴خانوار) بوده‌است.

روستای برجگه

برجگه، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۹ نفربوده‌است.

روستای برگشاد

برگشاد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۴۰ نفر (۵۵خانوار) بوده‌است.

روستای بستاندره

بستاندره، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۱ نفر بوده‌است.

روستای بودلا

بودلا، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۱ نفر بوده‌است.

روستای بهرام گنبد

بهرام گنبد، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۰ نفر بوده‌است.

روستای بیانلو

بیانلو (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۷۸ نفر بوده‌است. روستای بیانلو یكی از بزرگترین روستاهای شهرستان بیجار است كه در شمال رودخانه قزل اوزن قرار دارد و مردم آن به زبان تركی آذربایجانی صحبت می كنند.

روستای پشت تنگ

پشت تنگ (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۰ نفر بوده‌است.

روستای پهنه بر

پهنه بر (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲ نفر بوده‌است.

روستای پیرتاج

پیرتاج شهری است كه مركز بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. جمعیت پیرتاج براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، ۱۱۹۹ نفر (۳۶۲خانوار) بوده‌است.زبان مردم پیرتاج تركی آذربایجانی است.

روستای تازه قشلاق

تازه قشلاق (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای تازه كندمعدن

تازه كندمعدن، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۳ نفر بوده‌است. همچنان با سیری در ایران همراه باشید تا با دیگر روستاهای بیجار آشنا شوید.

روستای تازه‌آباد

تازه‌آباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵۸ نفر (۲۹خانوار) بوده‌است. مردم روستای تازه‌آباد به زبان تركی آذربایجانی صحبت می‌كنند.

روستای تكیه

تكیه (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸۶ نفر بوده‌است.

روستای توپ‌آغاج

توپ‌آغاج شهری دراستان كردستان در غرب ایران است. این شهر در بخش مركزی شهرستان بیجار قرار دارد.جمعیت توپ‌آغاج بر اساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ برابر با ۱۶۴۵ نفر در قالب ۸۳۱ خانوار بوده است.

روستای جبرئیل

جبرئیل روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۶۷ نفر بوده‌است.

روستای جعفر آباد (بخش مركزی)

جعفرآباد، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۹۸ نفر (۱۶۵ خانوار) بوده‌است.حدود ۶۰ درصد ساكنان این روستا به كردی سورانی تكلم می‌كنند و ۴۰٪ اهالی نیز زبانشان تركی آذربایجانی است.مذهب اهالی روستا شیعه، یارسان و سنی است.

روستای جعفرآباد (چنگ الماس)

جعفرآباد، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۴۱نفر (۳۱ خانوار) بوده‌است.

روستای جوروندی

جوروندی، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۱ نفر بوده‌است. این روستا در پایه یك كوه نسبتاً بلند قراردارد. این روستا دارای زمینهای حاصل خیزی است و محصول آن گندم است.

روستای جیران (كرانی)

جیران، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۹ نفر بوده‌است.

روستای چالاب

چالاب، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۵۹ نفر (۷۱ خانوار) بوده‌است.

روستای چالی بلاغ

چالی بلاغ، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۳ نفر بوده‌است.

روستای چپقلو

چپلفو، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸۷ نفر بوده‌است.ساكنین این روستا به كشاورزی، باغبانی ،دامداری وقالی بافیاشتغال دارند.
امكانات موجود در روستا
یك باب مدرسهابتدایی، مسجد، خانه بهداشت، آب لوله‌كشی، گاز، برق، تلفن، خانه عالم ٰ،راه خاكی خاكی، سوپرماركت، حمام قدیمی ، كهریزحسین_امیر
مراسم مذهبی
تعزیه گردانی برخی از اهالی این روستا زبانزد عام و خاص این هنر است.تعزیه و برپائی عزای سیدالشهداء علیه السلام از قدیم الایام در این روستا وجود داشته است .

روستای چتاق

چتاق، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۵ نفر بوده‌است.

روستای چشمه آدینه

چشمه آدینه، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۲۴ نفر بوده‌است.

روستای چشمه ایاز

چشمه ایاز، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای چشمه جان قلی

چشمه جان قلی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۷نفر بوده‌است.

روستای چشمه خلیل

چشمه خلیل، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بوده‌است.

روستای چشمه روباه

چشمه روباه، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۳ نفر بوده‌است.

روستای چشمه سنگین

چشمه سنگین، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۷ نفر بوده‌است.

روستای چشمه قلی

چشمه قلی، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵۳ نفر (۳۶ خانوار) بوده‌است.

روستای چشمه كاظم

چشمه كاظم، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۳ نفر بوده‌است.

روستای چشمه كوره

چشمه كوره، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۸۴ نفر (۴۰خانوار) بوده‌است.

روستای چشمه منتش

چشمه منتش، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۷۶ نفر بوده‌است.

روستای چغورقشلاق

چغورقشلاق، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در ارتفاع ۱۶۳۹ متری واقع در شمال شرقی شهرستان بیجار قرار دارد و آب و هوای مدیترانه‌ای بر آن حاكم است. چغورقشلاق در نزدیكی جاده زنجان – بیجار قرار دارد.این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۹۴ نفر بوده‌است. زبان مردم روستای چغورقشلاق تركی آذربایجانی است.

روستای چنگیزقلعه

چنگیزقلعه، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۲۳ نفر (۳۵ خانوار) بوده‌است.
روستای چنگیزقلعه از سوی غرب و شرق بین دو كوه چنگیزقلعه و كوه پنجه‌علی قرار دارد یكی از بلندترین كوه‌های استان كردستان است. از این رو این روستا نیز یكی از نقاط بلند ایران است. گویا هلاكوخان مغول در حدود سال‌های ۱۲۵۰ میلادی موقع حمله به بغداد چند سالی در این قلعه كمین كرده و مشغول جمع‌آوری نیرو شده‌است و به نام پدرش چنگیزخان مغول آنرا چنگیزقلعه نامیده‌است.

در روستای چنگیزقلعه بادهای مختلفی به ویژه در فصل بهار و پاییز می‌وزد. این روستا آب و هوای كاملاً كوهستانی دارد؛ با تابستان‌های خنك و مطبوع و زمستان‌های سرد و پربرف كه سرمای هوا در ماه‌های آذر و دی بعضی اوقات به ۳۵ درجه زیر صفر می‌رسد.

بادی كه در این روستا از سمت شمال به جنوب می‌وزد «باد مه» نام دارد. بادی كه از طرف شرق به غرب می‌وزد به نام «باد بزكش» معروف است و بادی كه از غرب می‌وزد به آن «باد سر» (واسر) می‌گویند. با دیگری هم وجود دارد كه از سمت شمال غرب می‌وزد و باد اصفهان نام دارد. وزش این باد باعث گرد و خاك شدید و گاهی هم شكسته شدن شاخ و برگ درختان می‌شود و خساراتی هم به كشاورزان وارد می‌كند.

روستای چوپی

چوپی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره و در كیلومتر ۱۰ جاده بیجار همدان قرار دارد؛ و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۰ نفر(۳۰ خانوار) بوده‌است.

روستای چولجه

چولجه، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۱ نفر بوده‌است.

روستای چهل امیران (بخش مركزی)

چهل امیران، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۸ نفر و ۱۲ خانوار بوده‌است.

روستای چهل امیران (چنگ الماس)

چهل امیران (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار دكه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در اواخر سال ۱۳۹۷ و اوایل سال ۱۳۹۷ به دلیل بالاآمدن سطح آب سد تالوار كاملاً به زیر آب رفت و آثاری از ابنیه آن بجای نماند.
این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.
آثار تاریخی
تپه قشلاق چهل امیران تپه‌ای بازمانده از دوره مس و سنگ
كاوش‌های انجام شده در تپه قشلاق چهل امیران نشان می‌دهد كه این تپه بازمانده دوره مس و سنگ است.

برابر اعلام آقای آذر شب معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كردستان حدود ۱۰ اثر ثبتی و ۸ اثر تاریخی در حوضه سد نزدیك به این تپه غرق آب می‌شوند، كه با توجه به اینكه محدوده آبگیر سد در خاك كردستان و مدیریت سد در حوزه آب منطقه‌ای استان زنجان واقع شده متأسفانه میراث فرهنگی برای حفظ این تپه باستانی تاكنون به هیچ نتیجه‌ای نرسیده است.

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-4MyAJD6soH

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-DkBeZygsE8

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-nJi2mcSvKz

روستای حاجی آباد (كرانی)

حاجی‌آباد، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۱ نفر بوده‌است.

روستای حاجی‌آباد

حاجی‌آباد (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۹ نفر (۱۲ خانوار) بوده‌است.

روستای حسن تیمور علیا

حسن مور علیا، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۳۰ نفر بوده‌است.

روستای حسن‌آباد

حسن‌آباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۵ نفر بوده‌است.

روستای حسن‌آباد چاروق

حسن‌آباد چاروق، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۵ نفر بوده‌است.

روستای حسین خان

حسین خان (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۹۳ نفر (۲۵ خانوار) بوده‌است.

روستای حسین‌آباد

حسین‌آباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵۱ نفر (۳۳ خانوار) بوده‌است.

روستای حسین‌آباد دمیرچی

حسین‌آباد دمیرچی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۴ نفر بوده‌است.زبان مردم روستای حسین آباد دمیرچی تركی آذربایجانی میباشد و شغل اكثر مردم دامداری و كشاورزی است.مردم این روستای محروم در سالهای اخیر به شهرهای بیجار و اطراف تهران و كرج مهاجرت كرده‌اند.از مشكلات این روستا میتوان به نبود جاده مناسب،دهیاری،شورا ، آب قابل شرب و حتی آنتن‌دهی را ذكر كرد.این روستا دارای مسجد، برق و امكانات گازكشی است.از روستاهای اطراف حسین آباد دمیرچی میتوان به خرابه چول ارخ، باباخان، سكسن(هشتادجفت)،جیران،سیدحسین و چغورقشلاق اشاره نمود.

روستای حسین‌آباد كمرزرد

حسین‌آباد كمرزرد، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۲ نفر بوده‌است.

روستای حسین‌آباد گرگان

حسین‌آباد گرگان، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷ نفر بوده‌است.

روستای حصارسفید

حصارسفید (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱۷ نفر بوده‌است.

روستای خان‌كندی

خان كندی (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۷ نفر (۲۳ خانوار) بوده‌است.

روستای خانباغی

خانباغی، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۱۷ نفر (۵۸ خانوار) بوده‌است.

روستای خاندان قلی

خاندان قلی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۹۵ نفر بوده‌است.

روستای خرابه چول ارخ

خرابه چول ارخ، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ ، جمعیت آن ۱۵۹ نفر بوده‌است.

روستای خراسان

خراسان (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۵ نفر بوده‌است.

روستای خرم‌آباد

خرم‌آباد روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۷۶ نفر (۴۰ خانوار) بوده‌است.

روستای خزردین

خزردین، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۹ نفر بوده‌است.

روستای نقارخان

نقاره خان، روستایی از توابع دهستان ئیلاق شمالی در بخش مركزی شهرستان دهگلان كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان ئیلاق شمالی قرار دارد.خالی از سكنه

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-32qpgjawfZ

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-BaMc1MwuMF

روستای خسروآباد

حسرو اباد، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. بر اساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۵۰۰ نفر بوده است.

روستای خودلان

خودلان، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۲۱ نفر بوده‌است.

روستای خورخوره

خورخوره (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۲۷ نفر بوده‌است.

روستای خوش‌مقام

خوش مقام، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۵۱ نفر بوده‌است.

روستای خوشاب

خوشاب (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای خوشه گل

خوشه گل، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳ نفر بوده‌است.

روستای داداش كندی

داداش كندی، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی در شمال غرب شهرستان بیجار و جنوب شرقی شهرستان تكاب قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۵۳ نفر (۶۰خانوار) بوده‌است. و زبان اصلی مردم این روستا تركی آذربایجانی میباشد.

روستای دارغیاث

دارغیاث، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸۰ نفر بوده‌است.

روستای درویش خاكی

درویش خاكی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۳ نفر بوده‌است.

روستای دوسر

دوسر (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۱ نفر بوده‌است.

روستای دولت كند

دولت كند، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ ، جمعیت آن ۱۱۹ نفر (۲۴ خانوار) بوده‌است.

روستای دولت‌یار (كردستان)

دولت یار، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای دولت‌آباد

دولت‌آباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۶ نفر (۲۹ خانوار) بوده‌است.

روستای ده‌بنه

ده بنه (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۱ نفر بوده‌است.

روستای دهرقه پیرحسین

دهرقه پیرحسین، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۰ نفر بوده‌است.

روستای رحمت‌آباد

رحمت‌آباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۴۰ نفر (۲۹ خانوار) بوده‌است.

روستای رستم‌كندی

رستم كندی (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۸ نفر (۱۹ خانوار) بوده‌است.

روستای رضاآباد

رضاآباد (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۵ نفر (۱۱ خانوار) بوده‌است.

روستای زاغه فولاد

زاغه فولاد، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۴ نفر بوده‌است.

روستای زرده كمر

زرده كمر، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۱۹نفر (۵۲ خانوار) بوده‌است.

روستای زرین جوب

زرین جوب (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۵ نفر بوده‌است.

روستای زرین‌آباد

زرین‌آباد (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۷۴ نفر (۳۵ خانوار) بوده‌است.

روستای زینل

زینل (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۶۶ نفر بوده‌است. زبان اهالی روستا تركی آذربایجانی است.

روستای تپه محمدی

تپه محمدی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۲ نفر بوده‌است.

روستای زینل خان

زینل خان (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۳ نفر بوده‌است.

روستای زیوه

زیوه (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۸ نفر بوده‌است. زبان مردم این روستا زبان تركی آذربایجانی است.

روستای سایل مایل

سایل مایل، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای سبزوار

سبزوار (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای سد تلوار

سد تلوار، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای سراب

سراب (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴۷ نفر بوده‌است.

روستای سعدآباد

سعدآباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۹ نفر (۵ خانوار) بوده‌است.

روستای سلامت‌آباد

سلامت‌آباد (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۲ نفر (۱۱ خانوار) بوده‌است.

روستای سلطان‌آباد تنبلی

سلطان‌آباد تنبلی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن۰ نفر بوده‌است.

روستای سلطان‌آباد چتاق

سلطان‌آباد چتاق، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۹ نفر بوده‌است.

روستای سلطان‌آباد دره ویران

سلطان‌آباد دره ویران، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در زمان هایه بسیار قدیم با نام سلطان آباد دری داران شناخته میشده اما به دلیل گذر زمان وطحولات درگذر سالیان نامش به سلطان آباد دره ویران تغیر یافته است. قدمت این روستا به دوره ساسانیان باز میگردد. متشكل شده از چندین طایفه بزرگكبودوند جلیلی الله یاری علیزاده خسروی. وبا بازی هایه محلی همچون هفت سنگ زو دوزروز هایه فراغت خویش تن رامیگذرانند. شغل اكثریت این روستا كشاورزی ودامداری است.
این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۴ نفر بوده‌است.

روستای سلطان‌آباد قزل‌تپه

سلطان‌آباد قزل تپه، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۸ نفر بوده‌است.

روستای سیدان

سیدان (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. روستای سیدان در مسیر جاده اصلی بیجار به زنجان قرار گرفته و اولین روستا در مسیر جاده بیجار به زنجان میباشد ، موقعیت مكانی این روستا و عبور جاده اصلی از وسط آن و همچنین نزدیكی به شهر بیجار اهمیت این روستا در طول تاریخ منطقه گروس را نشان میدهد ، وجود نشانه هایی از آثار تاریخی در این روستا بیانگر قدمت دیرین آن میباشد ، قلعه قدیمی كه بر بلندای تپه ای در مركز روستا واقع شده و قدمت آن هنوز مشخص نگردیده نشانگر این موضوع میباشد كه در گذشته این روستا نقطه استراتژیك و مهمی برای حاكمان آن منطقه بوده و همچنین تپه باستانی دیگری در پایین روستا واقع شده كه در جریان خاكبرداریها دیوار خشتی قدیمی از زیر تپه سر برآورده وجود چنین دیواری با خشتهای بزرگ و مدفون بودن در زیر تپه قدمت باستانی این روستا را نشان میدهد كه تحقیقات در این زمینه در دست بررسی میباشد ، پیشه مردمان این روستا كشاورزی و دامداری است و محصول عمده كشاورزی گندم و جو میباشد همچنین انگور نیز از تولیدات كشاورزی روستاست ارقام متنوع و مرغوب انگور در روستای سیدان كشت میشود كه كیفیت آن زبانزد میباشد ، ریشه نام كنونی روستا به احتمال فراوان به دوران اسلامی ارتباط دارد چرا كه در گذشته اهل سادات در این روستا زندگی میكردند و بخش زیادی از جامعه روستا را تشكیل میدادند.
این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۴۱ نفر بوده‌است.

روستای سید حسین

سیدحسین (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۵ نفر بوده‌است.

روستای سیرلان

سیرلان، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۴ نفر (۲۱ خانوار) بوده‌است.

روستای سیف علی كندی

سیف علی كندی، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۶ نفر بوده‌است.

روستای سیف‌آباد

سیف‌آباد (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۵ نفر (۱۱ خانوار) بوده‌است.

روستای سیوری

سیوری، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۶ نفر بوده‌است.

روستای شاه گدار سفلی

شاه گدار سفلی، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱۶ نفر (۲۶ خانوار) بوده‌است.

روستای شبرتو

شبرتو، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۶ نفر بوده‌است.

روستای شریف كندی

شریف كندی (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۵۱ نفر بوده‌است.

روستای شریف‌آباد

شریف‌آباد روستایی در دهستان خورخوره بخش مركزی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مكان ۶۵ نفر (۲۳ خانوار) بوده‌است.

روستای شوشتری

شوشتری (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۹ نفر بوده‌است.

روستای شهرك

شهرك (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۴ نفر بوده‌است.

روستای شهرك سفلی

شهرك سفلی، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۱ نفر بوده‌است.

روستای شیخ بشارت

شیخ بشارت، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۱۰ نفر بوده‌است.

روستای شیركش سفلی

شیركش سفلی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۳ نفر بوده‌است.

روستای شیركش علیا

شیركش علیا، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۶ نفر بوده‌است.

روستای شیرین بلاغ

شیرین بلاغ (بیجار)یا شیرین بولاق، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. روستای شیرین بلاغ در فاصله ۳۰ كیلومتری جاده زنجان_بیجار قرار دارد و پس از راه اصلی، ۵ كیلومتر هم راه فرعی دارد. مردم این روستا با جمعیتی در حدود ۳۰۰نفر به زبان تركی آذربایجانی صحبت می‌كنند.
این روستا دارای شركت تعاونی روستایی، مسجد، خانه بهداشت، برق، مخابرات، مدارس ابتدایی است.مردم این روستا به شهرهای زنجان، بیجار، تهران و كرج مهاجرت می‌كنند.این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۵ نفر بوده‌است.

روستای صادق‌آباد

صادق‌آباد (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۳ نفر بوده‌است.

روستای صلوات‌آباد

صلوات‌آباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۵ نفر بوده‌است.

روستای طهمورث

طهمورث، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۴ نفر بوده‌است.

روستای علی بدل

علی بدل، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بوده‌است.

روستای علیشاه

علیشاه (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۹ نفر بوده‌است.

روستای فتح‌آباد

فتح‌آباد (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۲۱ نفر (۲۳خانوار) بوده‌است.

روستای قاسم‌آباد وینسار

قاسم‌آباد وینسار، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بوده‌است.

روستای قاضی قوشچی

قاضی قوشچی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۲ نفر بوده‌است.

روستای قاوشق

قاوشق، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴ نفر بوده‌است. زبان اهالی روستا تركی آذربایجانی است.

روستای قباسرخ

قباسرخ، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۰ نفر بوده‌است.

روستای قجور

قجور (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۷ نفر بوده‌است. مردم این روستا اكثراً به تهران مهاجرت كرده‌اند و به زبان تركی آذربایجانی صحبت می‌كنند.

روستای قدیم خان

قدیم خان، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۹ نفربوده‌است.

روستای قراجلو

قراجلو (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۰ نفر بوده‌است.

روستای قراطوره

قراطوره، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۰ نفر بوده‌است.

روستای قرخلر

قرخلر (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۲ نفر بوده‌است.

روستای قره‌بلاغ

قره بلاغ (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بوده‌است.

روستای قره بلاغ میانكوه

قره بلاغ میانكوه، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۸ نفر بوده‌است.

روستای قره پالچوق

قره پالچوق، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۷ نفر بوده‌است.

روستای قره دربند

قره دربند، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۶ نفر بوده‌است.

روستای قره محمدلو

قره محمدلو، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۱ نفر بوده‌است.

روستای قزانقره

قزانقره، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۷۰ نفر بوده‌است.

روستای قزل آغاج

قزل آغاج، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۷ نفر بوده‌است.

روستای قزل‌بلاغ

قزل بلاغ (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۴ نفر بوده‌است.

روستای قزل‌تپه

قزل تپه، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸۶ نفر بوده‌است.

روستای قزل علی

قزل علی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن۱۲۷ نفر بوده‌است.

روستای قزل‌كند سفلی

قزل كند سفلی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۹۵ نفر (۲۱خانوار) بوده‌است.

روستای قزل كند علیا

قزل كند علیا، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۴ نفر بوده‌است.

روستای قزلجه

قزلجه (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. زبان مردم این روستا تركی است.این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۵ نفر بوده‌است.

روستای قشلاق حسن خان

قشلاق حسن خان، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بوده‌است.

روستای قشلاق خانه

قشلاق خانه، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۷ نفر بوده‌است.

روستای قشلاق لو

قشلاق لو، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۹ نفر بوده‌است.

روستای قشلاق نوروز

قشلاق نوروز، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۲۷ نفر بوده‌است.

روستای قمچقای

قمچقای، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. قلعه قمچقای در فاصله یك كیلومتری شمال این روستا و ۶۰ كیلومتری شمال شهر بیجار و داخل منطقه حفاظت‌شده بیجار قرار دارد.این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۷۱ نفر بوده‌است.مردم روستای قمچقای و دیگر روستاهای اطراف به زبان تركی آذربایجانی سخن می‌گویند.

روستای قمدره

قمدره، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای قمشلو

قمشلو (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قمشلو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۱ نفر بوده‌است.

روستای قورت دره

این روستا كه قدمت ان به زمان پیش از قاجار می باشد و در زمان قاجار به محل فعلی منتقل گردید (محل قبلی در ۶ كیلومتر پایین تر قرار داشت)

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-lBDFYODE5h

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-mD7bgbZoXB

عمده شغل مردم دامداری و كشاورزی می باشد و با شروع به كار معدن سنگ اهن تعدادی از اهالی روستا به كار به عنوان كارمند و راننده در ان مشغول می باشند.با توجه به طرح هادی روستایی(شهید شوشتری)روستا به محل جدید در حال انتقال می باشد كه دارای امكانات اب و برق و گاز می باشد و تمام خانه ها مهندسی ساز می باشد.و با توجه به درامد بالای این منطقه تمام ابادی به سبك معماری نوین و در ۳ طبقه ساخته شده است .زمینهای ساخت محل جدید روستا از سوی نوادگان شمسعلی سهرابی و (اسمعیل و بختیار)در سال ۱۳۹۵شمسی وقف شده است.
عمده محصولات روستا زرداو و الوچه و گردو و صیفی جات و گندم دیم در محصولات كشاورزی می باشد و اكثر دامهای روستا گوسفند می باشد وحدود ۸۰۰ كندو زنبور عسل نیز در روستا نگهداری می شود محصولات ان نیز به شهرهای اطراف منتقل می شود. از جاذبه های طبیعی این روستا ابشار پائین روستا (قلبزن) و باغات به نامهای اشاقی و یوخاری چای می باشد و همچنین اثار باقیمانده قورتدره قدیم در اشاقی چای نیز جالب توجه برای گردشگران می باشد.
قورت دره، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۱ نفر بوده‌است.اكثر مردم روستا از خاندان سهرابی و كریمی و میرزاپور و فتحی می باشند.

روستای قوری‌چای

قوری چای (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴ نفر بوده‌است.

روستای قیطاس

قیطاس، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۳ نفر بوده‌است.منبع آب این روستا چشمه می باشد. اهالی آن به كشاورزی مشغولند و محصولات این روستا به شكل دیم بوده و از بارندگی های فصلی تغزیه می كنند. محصولات اصلی آن به شكل سنتی گندم، غلات و انگور بوده است. پس از خشكسالی های اخیر كشت محصولات سازگار با كم آبی نظیر بادام در این منطقه رواج پیدا كرده است.

روستای قینرجه

قینرجه (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷ نفر بوده‌است.

روستای كاكاعباس

كاكاعباس، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۵۰ نفر بوده‌است.

روستای كانی كن

كانی كن، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲۳ نفر بوده‌است.

روستای كچه گنبد

كچه گنبد، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. روستای كچه گنبد زبان مردم روستای كچه گنبد كردی می باشد.كچه گنبد با روستاهای جعفرآباد، پاپاله، قلعه كهنه، كوتان سفلی، علیا و خوش مقام هم مرز است. از طرفی روستای كچه گنبد آخرین نقطه مرز بین استان كردستان و آذربایجان غربی واقع شده است.

روستای كچه گنبد

كچه گنبد (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۸ نفر بوده‌است.

روستای كریم‌كندی

كریم كندی، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳ نفر بوده‌است.

روستای كلك

كلك (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای كلوچه

كلوچه (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۸ نفر بوده‌است.

روستای كله زان

كله زان، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۳ نفر بوده‌است.

روستای كنامار

كنامار، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳ نفر بوده‌است.

روستای كوتان سفلی

كوتان سفلی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن۹۶ نفر بوده‌است.

روستای كوركوره

كوركوره، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۱۱ نفر بوده‌است.

روستای كهریز

كهریز (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۶ نفر بوده‌است.

روستای كهل

كهل (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۱ نفر بوده‌است.زبان مردم روستا تركی آذربایجانی[۱]و شغلشان كشاورزی و دامداری است.این روستا به دلیل داشتن مراتع مرغوب و مناسب دارای دامداری خوب و مطلوبی می‌باشد.در گذشته های نه چندان دور این روستا از رونق بیشتری برخوردار بوده و به دلیل نزدیكی به روستای سیدحسین، جهت خدمات پزشكی به این روستا مراجعت می‌كنند.این روستا دارای مسجد، مدرسه ، آنتن دهی اینترنت و در آنتن‌دهی های مخابرات و تلویزیون در حد مطلوب و مناسب می‌باشد.راه دسترسی این روستا از انتهای روستای چغور قشلاق خاكی می‌باشد و هنوز طرح هادی روستا اجرا نشده است.این روستا به دلیل جمعیت كم شورا و دهیار ندارد.

روستای گاوبازه

گاوبازه (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا جزو قدیمی ترین روستاهای منطقه بوده بصورتی كه روستاهای اطراف با نام بلوك گاوبازه به ثبت می رسیده اند. و اثار زندگی و قبور مشاهده شده مربوط به ۱۵۰۰ سال قبل می باشد.این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۱۵ نفر بوده‌است.
این روستا دارای یك چشمه دائمی آب آشامیدنی بوده كه شامل چندین حلقه كاهریز و چاه می باشد و قدمت آن به سالهای دور باز میگردد و با توجه به خشكسالی های بوجود امده تا كنون آب این چشمه هیچگاه خشك نشده است.زبان مردم روستا تُركی بوده ولیكن تا حدودی به كُردی و تقریباً تماماً به زبان فارسی تسلط دارند.

روستای گاودانه‌زار

گاودانه زار، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱ نفر بوده‌است.

روستای گراچقا

گراچقا (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۴ نفر بوده‌است.

روستای گرگین

گرگین (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۱ نفر بوده‌است.

روستای گره چقا

گره چقا (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۱ نفر بوده‌است.

روستای گل‌بلاغ

گل‌بلاغ (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۷۷ نفر (۳۹ خانوار) بوده‌است.

روستای گل تپه طغامین

گل تپه طغامین، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. روستای گل‌تپه طغامین در شمال شهرستان بیجار و ارتفاع ۱۹۶۰ متری از سطح دریا قرار دارد. از روستاهای همسایه می توان به آغبلاغ طغامین، چطاق، قینرجه، حسن آباد چارق، مدك و سیوری اشاره كرد.این روستا در دهستان طغامین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۶۰ نفر (۶۵خانوار) بوده‌است. زبان مردم روستا تركی آذربایجانی با لهجه تكابی است.
جاهای دیدنی
از مناطق گردشگری این روستا می توان به باغ زیبای حسین آباد ،آثار تاریخی مانند حمام تاریخی كه بدلیل عدم رسیدگی مسئولین در حال تخریب می باشد و تپه های تاریخی كه نشان از تمدن كهن این روستا دارد.

روستای گل قشلاق

گل قشلاق (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۴ نفر بوده‌است.

روستای گل‌بلاغ سفلی

گلبلاغ سفلی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۰ نفر بوده‌است.

روستای گلستانه

گلستانه (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸ نفر بوده‌است.

روستای گنبدحاجی

گنبدحاجی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۶ نفر بوده‌است.

روستای گنبدی

گنبدی، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۰ نفر بوده‌است.

روستای گوجه كند

گوجه كند، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان بابارشانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۱ نفر بوده‌است.

روستای گوگ‌تپه

گوگ تپه روستایی در دهستان گرگین بخش كرانی شهرستان بیجاركه در استان كردستان واقع شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۲۸ نفر (در۹ خانوار) بوده‌است.

روستای گوگقاش

گوگقاش، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۱ نفر بوده‌است.

روستای گوندگ

گوندگ، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بوده‌است.

روستای ماقوت

ماقوت، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۳ نفر بوده‌است. این روستا قبل از انقلاب اسلامی بسیار آباد بود و دارای بیمارستان مجهز و اتلق عمل با دكتر مقیم (دكتر هندی) و شركت تعاونی (پخش مواد نفتی و مواد غذایی روستاهای همجوار) و اداره پست(پستخانه) و مدرسه بوده‌است. این روستا دارای باغهای آباد انگور بوده و انگور باغهای شاه نظر آن معروف است اگر چه به دلیل كم‌آبی و عدم رسیدگی در حال خشك شدن می‌باشد. همچنین این روستا دارای باغهای زردآلوی فراوانی بود كه امروزه به دلیل كم‌آبی و كوچ ساكنین روستا خشك گردیده‌است. این روستا در جوار روستای چشمه كوره (كوره كانی) و میرك قرار دارد. در ماقوت جنگل زیبا و انبوهی وجود داشته كه بر اثر خشكسالی از بین رفته و تنها چند درخت از آن باقی مانده. زنان روستای ماقوت علاوه بر كمك به دامداری و كشاورزی به بافتن فرش بیجار می پرداختن اگر چه اكنون فرش بافی بسیار كم شده‌است. محصول اصلی كشاورزی این روستا گندم دیم می‌باشد زیارتگاه: از اماكن متبركه نزدیك به ماقوت صاحبه می‌باشد

روستای مبارك‌آباد

مبارك‌آباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۱ نفر (۱۴ خانوار) بوده‌است.

روستای محمدآباد

محمدآباد (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۷ نفر (۱۷ خانوار) بوده‌است.

روستای محمدآباد علی اكبر خان

محمدآباد علی اكبر خان، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۲ نفر بوده‌است.

روستای محمدآباد نیل

محمدآباد نیل، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خسروآباد قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۷ نفر بوده‌است.

روستای مخور

مخور (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸ نفر بوده‌است.

روستای مدك

مدك (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۴ نفر بوده‌است.

روستای مرادی

مرادی (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیلتان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای مغانلو

مغانلو (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۱ نفر بوده‌است. زبان اهالی روستا تركی آذربایجانی است.

روستای مهرآباد

مهرآباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۴ نفر بوده‌است.ترك زبان می باشند

روستای میرك

میرك، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۶ نفر بوده‌است.
گردشگری
آرامگاه سیدمسیب میرك پذیرای زائران در مراسم مذهبی گوناگون در سال است.

روستای میدان مظفرخان

میدان مظفرخان، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سیاه منصور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۷ نفر بوده‌است.

روستای نجف‌آباد

نجف‌آباد (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۷۷ نفر (۱۱۰ خانوار) بوده‌است.

روستای ندری

ندری، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۵ نفر بوده‌است.

روستای نگارستان

نگارستان (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان خورخوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۵ نفر بوده‌است.نگارستان یكی از روستاهای خوش آب هوا در بیجار می‌باشد.از محصولات این روستا می‌توان به انگور، گندم، سیب، زردآلو اشاره كرد (گندم و انگور بیشتر است).این روستا دارای دامداری و كشاورزی می‌باشد و روستایی با آب فراوان سرسبز است.

روستای نوبهار

نوبهار (بیجار)، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان نجف‌آباد (بیجار) قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۶۸ نفر بوده‌است.

روستای نورمحمدكندی

نورمحمدكندی، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۸ نفر بوده‌است.

روستای نوشاد

نوشاد (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. نوشاد در لغت به معنای شهری ایده‌آل كه دیدنی است و زیبارویان و زیبایی‌های بسیاری دارد، است.این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۱ نفر بوده‌است.

روستای ولی بیگ

ولی بیگ، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. زبان مردم این روستا تركی است.این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۵ نفر بوده‌است. زبان مردم این روستا تركی آذربایجانی است.

روستای ویسمرید

ویسمرید، روستایی است از روستاهای بیجار از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹ نفر بوده‌است.

روستای هشتادجفت

هشتادجفت، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۵ نفر بوده‌است.

روستای همایون

همایون (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار در استان كردستان ایران است.این روستا در اكثر اوقات سال، هوایی نسبتاً سرد دارد و در فصل تابستان بسیار خوش آب و هوا می باشد. مردم روستا به زبان تركی آذربایجانی صحبت میكنند اما مهاجران كرد نیز در این روستا ساكن بوده اند كه به مرور كردی را فراموش كرده اند.
در این روستا امامزاده ای مدفون است كه اطلاع دقیقی از نام و نشان این امامزاده در دست نیست اما داستان ها و شایعاتی میان مردم روستا از این امامزاده نقل شده است به طوری كه برخی از افراد، ادعا كرده اند وی را در خواب یا بیداری دیده اند.
در این روستا بخش هایی تاریخی مشاهده شده است كه نشان از سابقه تاریخی این روستا دارد. چندین قلعه كه تقریباً به كلی از بین رفته اند نیز در این روستا دیده شده است. میان این قلعه ها شبكه آبرسانی وجود داشته است كه از طریق لوله های سفالی كوچكی شكل گرفته بوده است. مجموع طول این شبكه به چندین كیلومتر می رسیده است كه به واسطه اتصال میان لوله های كوچك ایجاد شده بود. چشمه معروف این روستا به اسم همایون بلاغی ( بُلاغ در تركی به معنی چشمه) كه همواره پر آب هست نیز احتمالاً به واسطه این نوع لوله كشی شكل گرفته است.
هم چنین در این روستا مشاهدات عجیبی از اجنه یا ارواح نیز گزارش شده است. این مشاهدات مربوط بخش ورودی روستا (كه در كنار قبرستان واقع است) و بخش شمال غربی روستا (به سمت همایون بلاغی) بوده است.
این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴۰ نفر بوده‌است.

روستای یاسوكند

یاسوكَند شهری در بخش كرانی شهرستان بیجار و مركز بخش كرانی است.این شهر مركز اداری، ارتباطی، سیاسی، بازرگانی، اقتصادی و فرهنگی بخش كرانی بشمار می‌رود. شهر یاسوكَند ۱۷۹هكتار وسعت دارد. این شهر در حدود هفتاد كیلومتری شمال شهر بیجار قرار گرفته و با بیجار ۶۵ كیلومتر فاصله دارد. همچنین فاصله آن از جاده بیجار – زنجان حدود ۱۸ كیلومتر است. شهر یاسوكند بعد از بیجار دومین شهر بزرگ شهرستان بیجار بشمار میرود. ساكنان یاسوكَند تُرك بوده و به زبان تركی آذربایجانی با لهجه یاسوكندی سخن میگویند.یاسوكند در طول تاریخ خود با فراز و فرود های بسیاری روبرو بوده است.تاریخ این شهر اشغال توسط بیگانگان و حوادث طبیعی _از جمله زمین لرزه های مهلك_ را تجربه كرده است. سنگ بنای یاسوكَند كنونی به دوران زندیان باز میگردد.
مردم شناسی
در سال ۱۳۹۵ جمعیت یاسوكند برابر با ۴۷۴۶ نفر و ۱۵۶۷ خانوار بوده است.زبان مردم این شهر زبان تركی آذربایجانی است.

 

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-YG78kf5bI9
نام
شهر كرّانی دارای عظمت و موقعیت تجاری و اقتصادی بالایی بوده و مركز اصلی اقتصادی شهرهای همجوار (۱_ارومیه، ۲_همدان و خمسه بوده. همچنین این شهر دارای كوره‌های چینی_سفالی_آجرپزی بوده و قلعه ای به نام قلعه تپه كه در كنار شهر و بالای رودی به نام كران چایی واقع شده كه در زمان گذشته داستان‌هایی دربارهٔ این قلعه به جوانان و نوجوانان گفته می‌شد، و این قلعه كه گویا مركز حفاظت از شهر بوده هم‌اكنون در زیر خاك مدفون است؛ و اما چرا و چگونه شهر كرّانی مخروبه شده مداركی در دست نیست و آنچه كه به ظاهر نشانگر قدمت یاسوكند كنونی است زبان به زبان شنیده می‌شود كه پس از خرابی شهر كرّانی كه به احتمال زیاد در اثر زلزله بوده اكثر مردم و زندگی شان در زیر خاك مدفون شده و كسانی كه زنده مانده‌اند به ناچار به قسمت كنونی، یعنی در جنوب شرقی كنار رودخانه یاسوكند كه با مسجد جامع فاصله كمی دارد كوچ و هریك خانه ای كه تعدادی از آن‌ها هنوز هم وجود دارد و در مسیر كمربندی شهر قرار گرفته‌اند احداث می‌نمایند و از اینكه در كنار رودخانه پرآبی قرار داشته‌اند و تمام حومه دارای باغات پرآب بوده نام محل سكونت خود را یاسكند می‌نامند؛ لذا زمانی كه مرحوم حسنعلی خان امیرنظام گروسی مالكیت یاسوكند را به دست می‌آورد ساكنین به احترام او یاسكند را به نام حسن‌آباد تغییر داده و تعدادی نیز به تغییر نام اعتراض می‌نمایند و در نتیجه با توافقات صلح طلبان اظهار می دارندكه:چه فرقی دارد حسن‌آباد یا یاسكند و این جمله در بین مردم آن زمان روال عادی پیدا می‌كند و به مرور مبدل به حسن آبادیاسوكند می‌گردد. مرحوم امیرنظام در قسمت شمال حسن آباد یاسوكند محلی را به عنوان قلعه احداث می‌نماید كه در كنار حمام قدیمی مربوط به زمان اواسط قاجاریه احداث شده می‌باشد. سپس در میان جاده روستای قیطاس چندین چشمه قنات (كهریز) حفر می‌نماید و در مسیر آن چهارباغ یاسوكند را كه حدود پنجاه هكتار بود با خیابان‌های متعدد و زیبا و میوه‌های بسیار و گل‌های محمدی به ردیف قطاری در وسط چهارباغ به شكلی كه چهار باغ را به چهار قسمت تقسیم می‌كرد كاشته بودند و جلوه بسیار ارزنده ای به چهار باغ داده بود. سپس در تاریخ سال ۱۳۰۰ قمری كاروانسرای جنب مسجد جامع مرحوم كربلایی آقا محمد توسط مرحوم حاج محمد جد راسخی‌های یاسوكند كه نمایندگی مرحوم امیر نظام را داشته با بیست دهنه مغازه احداث و كتیبه ای در ان به دیوار كاروانسرا نصب می‌نماید و پایه تجاری شهر را در آن منعكس نموده‌است و در آن كتیبه اشعاری نوشته شده كه ذیلاً معروض می‌گردد:
سپاس فراوان كنم من مدام •••••••••• بود صاحب ملك امیر نظام
امینش بود نامدار اسم او •••••••••• نهاد این بنا را به سعی تمام
پس از این مباشر شد این امر را •••••••••• رئیس جوانمرد نیكو كلام

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-dqCe6kPI4c
جغرافیا
شهر یاسوكند در دامنه جنوب غربی كوه ۳۳۳۳ متری شان شئن (اسلام‌آباد كنونی) قرار گرفته و از این دامنه ارتفاعی ۳ رشته رودخانه سرچشمه می‌گیرد. یكی از قسمت شمال شرقی از بین روستاهای آزادویس علیا و سفلی شروع و به طرف دهستان گرگین سرازیر و سپس به رودخانه قجور و از آنجا به قزل اوزن وارد می‌شود. دوم مستقیم از كوه مذكور به طرف روستای مخروبه به نام كُهلی به طرف یاسوكند وار قسمت شمالی چهارباغ، سپس به رودخانه روستای قیطاس كه از دامنه شمال غربی شاه نشین سرچشمه دارد ادغام و ادامه آن از قسمت فوق از كنار غربی شهر یاسوكند به نام قلعه چایی كه متصل به حمام قدیمی (دوره اواسط قاجار است) عبور و در فاصله حدوداً چهارصد متری به رودخانه محمدآباد (چالاب) كه رود اصلی این منطقه كه امتداد آن از محلی به نام جن درسی می‌باشد از انتهای قلعه چایی كه مشرف و متصل به شهر یاسوكند و قربی به مركز كرانی باستانی با فاصله ۲۰۰ متر و به شهر یاسوكند ۱۵۰ متر می‌باشد وارد می‌شود و از اول این رودخانه تا انتهای آن محلی به نام آشاقی كند ۱۲ بند آب برای آبیاری باغات و مزارع در مسیر گرفته می‌شود.

به طوركلی هر ۳ رودخانه در این قسمت مستقیم به رودخانه گئوی اوزن وارد و ادغام می‌شود. توضیح این كه از روستای چالاب (محمدآباد) تا آشاقی كند كه از شمال غربی یاسوكند را دور می‌زند حدود ۱۴ كیلومتر در این مسیر جنگل و باغات و محله‌های بسیار دیدنی و زیبایی دارد كه نام‌های آن‌ها بدین شرح می‌باشد:۱-چالاب دوزی ۲-قالالان ۳-چپ دره ۴-گلی بلاغ ۵-استخر كربلایی محمود ۶-دورقیه ۷-مروتعلی دوزی ۸-قیه لی دره ۹-ممن چمانی (چمن محمد علی محمودخانی) ۱۰-قوش یاتاقی ۱۱-یانداخلو ۱۲-آشاقی كند ۱۳-قوری دره ۱۴-كول یری ۱۵-مزارع بورخانجی است؛ و موقعیت مرزی این شهر با روستاهای تابعه به شرح زیر است:۱-از شمال روستای اسلام‌آباد (شاهنشین) ۲- آزادویس علیا و سفلی ۳- قیطاس _ ۴- از شمال غرب به روستای چالاب ۵-بوستان دره ۶-رستم كندی ۷-ینگی آباد ۸-نورمحمد كندی ۹-شیخ بشارت.

در محدوده این شهر ده‌ها كهریز (قنات). مزرعه شخصی و چشمه‌های آب وجود دارد كه در این‌جا به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌شود:۱-لالا كهریزی ۲-نگارستان ۳-كهریز كربلایی یحیی۴-مزرعه حاج نصرت پرویزی ۵-كهریز سید حسین ۶-كهریز كربلایی نوروز ۷-نوری كهریزی ۸-قره دره عالی ۹-عیوض كهریزی ۱۰-قره آقاج ۱۱-مزرعه رضا علی سرخی ۱۲-سوتّلی ۱۳-كهریز مشهدی آقاجان ۱۴-مزرعه كُهلی ۱۵-مزرعه كوره كندی ۱۶-شورجه بالا و شورجه پایین و سایر مزارع.

و اما رودخانه دیگری یكی از شمال غربی به فاصله حدود ۲۵ كیلومتری یاسوكند از كوه‌های معدن روستای شهرك بین فاصله مرز روستاهای زنجان و گروس از ابتدای روستای قوزی جاق به طرف روستای شهرك ۲-قره كند ۳-كوركوره ۴-سیفعلی كندی و روستای نوشاد می‌ریزد و این سلسه رودها نیز در ۵ كیلومتری یاسوكند به رودخانه گوی اوزن وارد می‌شود.

رود پنجم از روستای آقبلاغ (مركز دهستان طغامین) و چطاق-گل تپه سرچشمه دارد و از روستای اوچ گنبد و داداش كندی عبور نموده و در روستای خرابهٔ كنگرلو بر رود گاو زن وارد می‌شود. رود ششم از روستاهای كوتانلر در حدود ۳۰ كیلومتری یاسوكند از طرف شهرستان تكاب شروع و از طریق روستای قزل بلاغ و جعفرآباد قسمتی از روستای كچه گنبد به همین رود وارد می‌شود و از طریق روستای خوش مقام-علی‌آباد و از طرف شرق رود قاوشق به هم متصل و از طریق دربند روستای قمچوقا گذر نموده به روستای آلپهوت-روستای ولی بیك-خرابه چهل ارخ-سید حسین و از روستای مرادی در مقابل روستای جیران با رود گاوزن یكی شده و از جلوی روستای هشتاد جفت و مقانلو به رود قزل اوزن وارد می‌شود.
كشاورزی
شغل بیشتر اهالی شهر یاسوكند كشاورزی و دامداری است.گندم و جو بیشترین محصولات كشاورزی این شهر را تشكیل می دهند. مهمترین میوه های باغات شهر یاسوكند شامل:انگور،زردآلو،گیلاس،هلو،سیب و … است كه البته مهمترین آنها انگور یاسوكند می باشد كه زبانزد خاص و عام است. شهریور ماه هر سال گردهمایی تحت عنوان جشنواره انگور در شهر یاسوكند با حضور مسئولین استان و شهرستان همچنین اهالی و باغداران برگزار می شود.
اماكن تاریخی
شهر یاسوكند دارای تاریخ طولانی و پر فراز و نشیب است به همین دلیل در این شهر و روستاهای اطراف شاهد بناهای تاریخی شامل: امام زاده، برج‌های تاریخی، حمام‌های قدیمی، قلعه‌های باستانی و… می‌باشد كه در زیر به تعدادی از این اماكن تاریخی اشاره می‌شود:
۱_امام زاده عقیل یاسوكند:این بنا مربوط به دوره سلجوقیان می‌باشد كه در تاریخ ۱۳۷۶/۷/۱۲ به نامه شماره ۳/۲۹۸۱۰۸ با شماره ثبت ۱۹۳۱ به عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-tpzbqNtvEb

۲-قلعه قمچقا مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد كه در روستای قمچقای واقع شده‌است. این بنا در تاریخ ۱۳۶۵/۸/۴با شماره ثبت ۱۷۲۱ به عوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. این بنا با شهر یاسوكند ۲۱ كیلومتر فاصله دارد.

روستاهای بیجار ( معرفی ۲۴۳ روستای بیجار )-1qC9lAd9rv
_حمام قدیمی شهر حسن‌آباد یاسوكند كه مربوط به اواسط قاجار می‌باشد و در محله امیرآباد (یكی از محله‌های قدیمی و باصفای یاسوكند) واقع است. این بنا در تاریخ ۱۳۸۳/۱۲/۲۴ به شماره ثبت ۱۱۷۶۰ به عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
۴_گنبد زیبای سنگی اوچ گنبد خان كه مربوط به دوره صفوی می‌باشد و در روستای اوچگنبدخان واقع شده‌است. این اثر در تاریخ ۱۳۸۰/۱۲/۱۹ با شماره ثبت ۵۰۸۲ به عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

۵_برج تاریخی ینگی ارخ كه مربوط به دوره صفوی می‌باشد و در روستای ینگی ارخ واقع شده كه این اثر در تاریخ ۱۳۸۰/۱۲/۱۹ با شماره ثبت ۵۰۸۱ به عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. این با شهر یاسوكند ۳۲ كیلومتر فاصله دارد.

روستای ینگی ارخ

ینگی ارخ (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان گرگین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۶ نفر بوده‌است.

روستای ینگی كند (چنگ الماس)

ینگی گند ، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۲۲ نفر (۴۱ خانوار) بوده‌است.

روستای ینگی كند

بنگی كند (بیجار)، روستایی از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان پیرتاج قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۲۲ نفر (۴۱ خانوار) بوده‌است.

روستای ینگی‌آباد

ینگی‌آباد (بیجار)، روستایی از توابع بخش كرانی شهرستان بیجار كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرانی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱۰ نفر (۲۴ خانوار) بوده‌است.