رود سیوند یكی از رودخانههای دائمی استان فارس است كه از كوههای سفید درغوك و تنگ گورك واقع در دهستان قنقری در حدود ۴۵ كیلومتری شمال غربی ده بید سرچشمه گرفته و با دریافت ریزابههای فراوان، به سوی جنوب شرقی روان شده و از منطقه نخودزار میگذرد. این رود با رسیدن به روستای مشگان، به رودخانه مشگان تغییر نام میدهد و پس از طی مسیری طولانی و تغییر نامهای متعد، به دره شرقی كوه سیوند وارد شده و مجدداً با نام سیوند خوانده میشود. با ورود این رود به دهستان خفرك علیا، شاخهای از آن به دشت شرقی كوه رحمت وارد شده و در باتلاقهای آن ناپدید میشود. مازاد آب این رودخانه در حوالی بند (سد) امیر كه در ۱۱ كیلومتری جنوب شرقی مرودشت قرار دارد، به رودخانه كر میریزد.
رود سیوند رودی مقدس نزد ایرانیان بوده است زیرا این رود از میان شهر تاریخی استخر گذشته و شاخهای از آن به تخت جمشید میرفته و آب شهر استخر و تخت جمشید از این رود فراهم میشده است. از زمانهای قدیم تا به حال سدهای زیادی بر روی این رود به ویژه در تنگه بلاغی ساخته شده است كه از جمله آنها سد سیوند است كه در نزدیكی پاسارگاد بر روی این رودخانه احداث شده و رطوبت اطراف سد بر آثار باستانی منطقه اثر گذاشته و همچنین حیات دریاچه بختگان نیز با احداث این سد به خطر افتاده است.
ویژگی بارز رودخانه سیوند، سنگریزهای و ماسهای بودن و پوشش غالب درختان بید، گز و بوتههای نوند و كاسنی و خارشتر در حاشیه آن است. دراطراف رودخانه درنا، اردك وحشی، شانه به سر، لاكپشت، خرچنگ، فلامینگو، لك لك، مرغابی و غاز دیده میشود كه متأسفانه با ورود فاضلاب كارخانهها و مزارع به رود و مهمتر از آن ماسهبرداری بیرویه از كف رود و بیتوجهی سازمان محیط زیست، اكوسیستم این رود در سالهای اخیر به شدت آسیب دیده است. پرنده نادر این منطقه فلامینگوی سیوندی است كه نسل آن رو به انقراض است.