سد میجران رامسر، سدی خاكی است با هسته قیری در ۲۰ كیلومتری رامسر كه بر روی رودخانه نسارود قرار دارد. نسارود كه از ازاره جاری می شود. سد میجران رامسر حد واسط بین اربه كله و دالخانی است. سد میجران به واسطه وسعت خود و جنگل های اطرافش، چشم انداز زیبایی را برای گردشگران و طبیعت دوستان خلق كرده است.
مشخصات سد میجران
نوع سد : سنگریزه ای (سنگی) با هسته بتن آسفالتی
طول تاج : ۱۸۶ متر
ارتفاع سد از بستر رودخانه : ۵/۵۴ متر
ارتفاع از پی : ۵/ ۵۸ متر
حجم مصالح بدنه سد : ۳۸۲۵۰۰ متر مكعب
ضخامت سد در پی : حداكثر ۲۲۰ متر
عرض تاج : ۸ متر
حجم ذخیره : ۸ میلیون متر مكعب
حجم قابل تنظیم : ۱۵ میلیون متر مكعب
اهداف : تأمین آب زراعی منطقه به میزان ۱۵۰۰ هكتار، توسعه و تقویت صنعت توریسم و تأمین آب شرب شهرهای رامسر، كتالم و سادات شهر به میزان ۷ میلیون متر مكعب
سال بهره برداری : اسفند ۱۳۸۲
این سد به فاصله ۵ كیلومتر به طرف جنوب از ماركوه قرار دارد كه البته جاده تا تاج سد آسفالته است. با توجه به منطقه حفاظتی سد میجران شما نمی توانید وارد محوطه یا كناره آن شوید. اما بزرگی این سد از فاصله ای دورتر از خود سد بسیار جذاب است.

نحوه دسترسی به سد میجران
از جاده رامسر به سمت تنكابن، یك جاده فرعی به نام جنت رودبار وجود دارد كه آسفالت است و از میان جنگل های دالخانی می گذرد؛ این جاده فوق العاده را تا روستای نمك دره ادامه دهید، پس از ۱۰ كیلومتر، یك جاده آسفالت دیگر در سمت راست مشاهده می كنید كه به نزدیك سد میجران می رود. وارد جاده كه شوید و اندكی پیش روید، دریاچه سد میجران را مشاهده می كنید. به روستای تالش سرا رفته و جاده منتهی به سد را دنبال كنید. این سد در ابتدا و در سال ۱۳۸۲ برای تامین آب كشاورزی ۱۵۰۰ هكتار زمین و به منظور استفاده گردشگری و همچنین تآمین آب آشامیدنی شهرهای رامسر، سادات شهر و كتالم ساخته شد. دریاچه مجیران ۱.۸ كیلومتر طول و نزدیك ۴۶ هكتار مساحت دارد. این منطقه بكر بسیار خوش آب و هوا و دیدنی است. اگر به اكوتوریسم و طبیعت گردی علاقه مند هستید، سفر به این منطقه را در برنامه خود قرار دهید. مطمئن باشید كه اوقات خوبی را در این جا و در كنار دوستان و یا خانواده خود سپری می كنید. اگر اهل ماهیگیری هستید، فراموش نكنید كه وسایل مناسب را همراه خود بردارید.
از آنجایی كه مسیر رسیدن به دریاچه سد میجران تا قسمت تاج سد، آسفالت و ماشین رو است، می توانید به راحتی تمامی اعضای خانواده حتی سالمندان و كودكان را همراه خود ببرید. اطراف سد منطقه حفاظتی وجود دارد و شما به هیچ عنوان نمی توانید وارد محوطه سد و یا كناره های آن شوید. از روستای كلچیكی كه در نزدیكی دریاچه سد میجران قرار دارد، می توان در جنگل دالخانی، جنگل پیمایی نمود و خود را به مسیر رود زیبای نسارود رساند. این مسیر جنگلی دارای یك شیب ملایم است ولی گل آلود می باشد. اگر در جهت آب رودخانه حركت كنید به سد باز می گردید. در هر فصلی از سال می توانید به پیمایش این جنگل زیبا و رویایی بروید و لحظات خوشی برای خود خلق كنید. برای این كار حتماً باتوم، كفش مناسب، پامچو و كوله پشتی با مقداری خوراكی و آب به همراه داشته باشید.






رامسر یكی از محبوبترین و زیباترین مقاصد سفر در ایران است كه آن را با نام عروس شهرهای شمال نیز میشناسند. این شهر كه دیار شگفتیها است، در استان مازندران قرار دارد. قرارگیری در دامنه جنگلی و سرسبز البرز و ساحل دریای خزر، دیدنیهای متعدد مسحوركننده و چشماندازهای طبیعی و افسانهای زیادی در این شهر پدید آورده است. یكی از جاهای دیدنی رامسر كه در ۲۰ كیلومتری جنوبشرقی شهر روی رودخانه زیبا و خروشان نسارود قرار دارد، سد میجران نامیده میشود.




معرفی سد میجران
سد میجران سدی خاكی با هسته قیری است كه در دل كوه، مابین «اربه كله» و «دالخانی» قرار دارد و زیبایی خارق العادهای به منطقه هدیه داده است. وقتی از فراز جاده این سد را تماشا كنید، درست به این میماند كه تكهای از بهشت از آسمان، درست وسط جنگلهای سرسبز و انبوه رامسر به زمین افتاده است. جاهای دیدنی استان مازندران در این منطقه آنقدر زیاد و خیرهكننده است كه هر طبیعتدوستی را به وجد میآورد.

تاریخچه سد میجران
سد میجران در اسفند ماه سال ۱۳۸۲ بهمنظور تامین آب زراعی منطقه به میزان ۱۵۰۰ هكتار، توسعه و تقویت صنعت گردشگری و تامین آب نوشیدنی شهرهای رامسر، كتالم و سادات شهر به میزان هفت میلیونمتر مكعب ساخته شده است.
سازه سد میجران
در ساخت سد میجران مصالحی نظیر سنگریزه با هسته بتن آسفالتی به كار رفته و حجم مصالح بدنه سد ۳۸۲۵۰۰ متر مكعب است. طول تاج سد میجران تقریبا به ۱۸۶ متر و عرض تاج آن به ۸ متر میرسد. ارتفاع سد از بستر رودخانه ۵٫۵۴ متر و ارتفاع از پی آن ۵٫۵۸ متر است. ضخامت سد میجران در پی حداكثر به ۲۲۰ متر میرسد. حجم ذخیره آب در این سد بزرگ خاكی به هشت میلیون مترمكعب میرسد.
جنگلپیمایی در سد میجران
در دوراهی طالش سرا اگر مسیر مستقیم را پیش بگیرید، به روستای كوچكی به نام كلاچكه میرسید. از روستای دیدنی كلاچكه میتوانید جنگلپیمایی را آغاز و از رودخانه خروشان و دلانگیز نسارود بازدید كنید. این رود از ازاره جاری میشود و آب سد میجران را تامین میكند.
اگر از بالا به رودخانه نسارود نگاه كنید، ممكن است در نگاه اول آن را با رودخانههای «جنگلهای آمازون» اشتباه بگیرید كه همچون ماری از وسط جنگلهای پرپشت میگذرد. اگر میخواهید از دریاچه وصفنشدنی و روحنواز پشت سد نیز دیدن كنید، در جهت آب رودخانه نسارود حركت كنید تا به دریاچه برسید.
بهترین زمان سفر به سد میجران
هر فصل بیشك زیباییها و جاذبههای خود را دارد، بهار با سرسبزی و طراوت، تابستان با خنكای سایههای درختان، پاییز با رنگهای رویایی و زمستان برفپوش. با این همه بهترین زمان سفر به سد میجران فصل بهار و اوایل پاییز است. در این بازههای زمانی هوا مطبوع است و از آفتاب تند و سوز سرما در امان خواهید بود.
اقامت در نزدیكی سد میجران
اگر قصد دارید شب را در این منطقه بكر و رویایی بگذرانید، پیشنهاد میكنیم كه مهمان ویلاهای اجارهای اهالی میهماننواز این منطقه باشید یا در اطراف دریاچه پشت سد كمپ بزنید. برای برپایی كمپ حتما وضعیت آبوهوا را پیش از حركت بررسی كنید و وسایل لازم و تجهیزات كامل را با خود همراه داشته باشید.
پرسشهای متداول
سد میجران كجاست؟
سد میجران در استان مازندران، ۲۰ كیلومتری رامسر، روی رودخانه نسارود قرار دارد.
چطور به سد میجران برویم؟
پس از ورود به جاده جنت رودبار، پس از طی حدود ۱۰ كیلومتر، در سمت راست جاده، جادهای آسفالته به طرف جنوب ماركوه قرار دارد كه به نزدیكی سد میجران منتهی میشود. پس از اینكه كمی از این جاده را طی كنید، چشمانداز زیبا و باورنكردنی دریاچه پشت سد در پیش چشمان شما ظاهر میشود. با ادامه مسیر به روستای طالش سرا خواهید رسید. در دوراهی طالش سرا دو گزینه خواهید داشت. یكی از مسیرها بهسمت سد میجران میرود.
آیا امكان بازدید از تاج سد وجود دارد؟
متاسفانه امكان دسترسی به دریاچه سد و بازدید از تاج سد برای عموم وجود ندارد.
بهترین زمان سفر به سد میجران چه وقتی است؟
بهترین زمان سفر به سد میجران فصل بهار و اوایل پاییز است.