ریپورتاژ آگهی
تیمگاد، شهر باستانی به جامانده از دوران امپراطوری روم

تیمگاد، شهر باستانی به جامانده از دوران امپراطوری روم

تیمگاد، شهری به جامانده از دوران امپراطوری روم با قدمت ۱۰۰ سال قبل از میلاد است كه در كوه آورس الجزایر واقع شده است. این شهر در سال ۱۹۸۲ در میراث جهانی یونسكو به ثبت رسید.
  • 1401/02/27
  • استان : تهران
  • شهر : تهران
  • دسته : مكانهای تاریخی جهان
آدرس : تهران_تهران
تلفن : 66059000-021

تیمگاد، شهر باستانی به جامانده از دوران امپراطوری روم-MjoJT68Vf0

ویرانه های شهر باستانی تیمگاد

 تیمگاد، شهری باستانی با طراحی جدید
تیمگاد، شهری به جامانده از دوران امپراطوری روم با قدمت ۱۰۰ سال قبل از میلاد است كه در كوه آورس الجزایر واقع شده است. این شهر در سال ۱۹۸۲ در میراث جهانی یونسكو به ثبت رسید.

موقعیت شهر باستانی تیمگاد

ویرانه‌های شهر تیمگاد در سرازیری‌های آورس، حدود ۳۵ كیلومتری شهر بتنا (Batna) در الجزایر كنونی واقع شده‌ است. شهر تیمگاد حدود ۲۰۰۰ سال قبل توسط تراژان، امپراطور روم، ساخته شد. طراحی شهر باستانی تیمگاد با دقت بسیار زیادی انجام شده و یكی از بهترین مثال‌های باقیمانده از طراحی‌های شبكه‌ای است كه توسط طراحان قدیمی روم به كار گرفته می‌شده‌ است.

تیمگاد، شهر باستانی به جامانده از دوران امپراطوری روم-lx3sYB75YS

شهر تیمگاد حدود ۲۰۰۰ سال قبل توسط تراژان، امپراطور روم، ساخته شد

 شهر تیمگاد در اصل به منظور سنگری برای محافظت در مقابل بربرها كه در نزدیكی كوه‌های آورس (Aures) بودند، به عنوان یك مستعمره نظامی توسط امپراطور تراژان،بنا گذاشته شد.

ساكنان اصلی شهر تیمگاد عمدتا سربازان كهنه‌كار پارتیان ارتش روم بودند كه در مقابل خدمات و فداكاری‌های آنها در اینجا به آنها زمین داده‌ شده بود.

تیمگاد، منظم‌ترین نمونه شهرسازی رومی

تیمگاد با بافت شطرنجی منعطف، منظم‌ترین نمونه شهرسازی رومی و بدون خیابان متقاطع است. طرح اصلی شهر تیمگاد یك مربع كامل با اضلاعی به طول ۳۵۵ متر بود با یك طرح قائم كه به وسیله دكمنوس ماكزیموس decumanus maximus (با خیابان‌های شرقی-غربی) و كاردو cardo (با خیابان‌های شمالی-جنوبی) برجسته و با ردیف ستون‌های قرنتیان (Corinthian) خط‌كشی شده‌ بود.

تیمگاد، شهر باستانی به جامانده از دوران امپراطوری روم-PSQMstYadv

ساكنان اصلی شهر تیمگاد عمدتا سربازان كهنه‌كار پارتیان ارتش روم بودند

طرح به این منظور بود كه فضایی را برای ۱۵۰۰۰ ساكن فراهم كند، ولی ساكنین شهر تیمگاد خیلی زود از این تعداد بیشتر شد و از این طراحی عمودی-افقی بیرون زد. این شهر گسترد‌گی بیشتری پیدا كرد ولی امروزی‌تر سازماندهی شد. تیمگاد طی ۳۰۰ سال بعد توسعه پیدا كرد، واحد‌های مسكونی به زمین اصلی اضافه و از سایز اصلی خودش ۴ برابر بزرگتر شد.

تیمگاد، شهر باستانی به جامانده از دوران امپراطوری روم-5zeirX3cZm

عكس های شهر تاریخی تیمگاد

شهر تیمگاد طی قرن‌های دوم و سوم، در صلح و آرامش زیست. قرار داشتن در راس دره آبیود و یك تقاطع حیاتی، به رومی‌ها امكان كنترل یكی از محل‌های عبور و مرور در كوه‌های آورس را می‌داد، بنابراین دسترسی به آن از طریق صحرا را ایجاد می‌كرد. در شروع قرن سوم تیمگاد به مركزی برای فعالیت مسیحیان و در قرن چهارم به مركز فعالیت فرقه دناتیست (Donatist) تبدیل شد. تیمگاد بعد از حمله وندال‌ها در قرن پنجم و متعاقب آن غارت و تخریب بربرها سقوط كرد.

تیمگاد، شهر باستانی به جامانده از دوران امپراطوری روم-Z3Y5tmh7TL

آثار بر جای مانده از شهر باستانی تیمگاد

در قرن ششم تیمگاد توسط امپراطوری جاستین‌ها كه امپراطور بیزانس بود، دوباره احیا شد. دژی بیرون از شهر اصلی ساخته شد و در ساخت آن بسیاری از بلوك‌ها و دیوار‌های بتنی كه در زمان روم ساخته شده‌بود، مجددا استفاده شد. ولی شهر تیمگاد یكبار دیگر در حمله اعراب در قرن هفتم سقوط كرد. تیمگاد بالاخره در قرن هشتم متروكه و به دست فراموشی سپرده شد تا در حفاری‌های اكتشافی باستان‌شناسی از زیرزمین در سال ۱۸۸۱ پیدا شد.

تیمگاد، شهر باستانی به جامانده از دوران امپراطوری روم-YizsanlMwv

تصاویر شهر تاریخی تیمگاد

تمام این قرون كه تیمگاد در زیر شن‌های صحرا مدفون بود، به طور استثنایی خوب حفظ شده‌ بود. در انتهای غربی دكمنوس ماكزیموس هنوز كمان ۱۲ متری پیروزی كه كمان تراژان نامیده می‌شود و تا حدودی در سال ۱۹۰۰ احیا شد و همچنبن معبدی كه به همان ابعاد معبد پانتئوم روم بوده و به سیاره مشتری اختصاص داده شده بود، وجود دارد. دژی بزرگ متعلق به بیزانس‌ها در جنوب شرقی شهر تیمگاد ایستاده‌ است. همچنین یك سالن تئاتر با ۳۵۰۰ صندلی با وضعیتی خوب و علاوه بر آن یك كتابخانه، یك قصر سلطنتی و چهار گرمابه عمومی وجود دارد.