بیگ بن در لندن نه تنها نمادی از این شهر است بلكه بزرگترین برج ساعت جهان هم هست و یكی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری لندن است. در ادامه با این برج ساعت بیگ بن بیشتر آشنا خواهید شد.
برج ساعت بیگ بن كجاست:
برج ساعت بیگ بن( به انگلیسی:Big Ben) بزرگترین و معروف ترین برج ساعت دنیا است كه در انتهای شمالی كاخ وست مینستر در لندن واقع شده است. این برج یكی از جاذبه های پربازدید لندن در طول تاریخ است. افراد عادی نمیتوانند از درون این برج دیدن فرمایند ولی اشخاص عادی میتوانند با ثبت نام همراه با تور به داخل این برج بروند ولی خارج از یك ساعت مشخصی نمیتوانند از برج دیدن كنند.
بیگ بن نام زنگ ساعت داخل ساختمان است نه خود برج و نام اصلی برج، برج الیزابت است كه به افتخار ملكه الیزابت در شصتمین سالگرد تاجگذاری روی این ساختمان گذاشته شد.
ویژگی های برج ساعت بیگ بن:
برج الیزابت در ارتفاع بیشتر از 96 متر است با 334 پله و 399 پله تا چراغ Ayrton است كه بالای این برج است. زنگ بزرگی در داخل ساعت میباشد كه حدود ۱۳ تن وزن آن است. وزن هر عقربه حدود ۱۰۰ كیلوگرم است و قطر هر صفحه ی عقربه دار این برج ۷ متر است، همچنین ۶۰ سانتی متر طول هر كدام از اعدادی است كه روی صفحه مشخص می باشد. هر یك از ساعت ها از بیش از ۳۱۲ قطعه شیشه عقیق ساخته شده اند.
برای كوك كردن ساعت بیگ بن، ساعت سازها سه دفعه در هفته از ۳۳۴ پله ی برج الیزابت بالا می روند؛ زیرا امكان دارد تنظیمات آن توسط آب وهوا، فشار جو یا قدیمی بودن( با ۱۵۶ سال عمر) به هم بخورد.
در زیر ساعت با حروف طلا و به زبان لاتین نوشته ای وجود دارد كه معنای آن این است: خدایا، ملكه الیزابت را سالم حفظ كن.
در مواقعی كه در پارلمان جلسه ای در حال برگزاری باشد، نور خاصی بر بالای این ساعت تابانده می شود.

بیگ بن در لندن كی و در چه سالی ساخته شد؟
در سال ۱۸۳۴ میلادی، كاخ وست مینستر بر اثر یك آتش سوزی بزرگ، جلوی چشم همه به یك ویرانه تبدیل شد. به طوریكه پس از اطفا حریق، به جز سالن ورودی، چیزی از این كاخ باقی نمانده بود. بدین ترتیب پارلمان انگلیس، دیگر جایی برای برپا كردن جلسات شان نداشتند. یك سال پس از این اتفاق، سرانجام مسئولین به فكر بازسازی این كاخ افتادند و برای پیدا كردن بهترین طرح برای نمای آن، مسابقه برپا كردند. بیش از 400 طرح فرستاده شد كه از بین آنها ، ایده ی چارلز بری( Charles Barry) برای ساخت این بنا انتخاب شد.
میزان دقت ساعت بیگ بن:
هنوز هم این ساعت، پس از گذشت بیش از ۱۵۷ سال از ساختش، دقیق ترین ساعت دنیا به شمار می رود. یك دفعه در سال ۱۹۶۲، نشستن برف سنگین روی عقربه های آن سبب شد تا برای بار اول ، ۱۰ دقیقه دیرتر از ساعت موعد به صدا دربیاید. نكته ی جالبش اینجاست كه نوسان پاندول این ساعت را با استفاده از یك سكه ی كوچك تحت كنترل درآورده اند كه سبب دقت بالای آن می شود.